۳ بهمن ۱۳۹۹، ۱۷:۵۰
کد خبرنگار: 2173
کد خبر: 84195011
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رونمایی از یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیوژ با کاربردهای نیروگاهی

تهران- ایرنا- طرح ساخت یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیوژ با کاربردهای نیروگاهی در یکی از شرکت‌های دانش بنیان در یزد، با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، این شرکت دانش بنیان یاتاقان‌های مختلفی از قطر ۲۵ میلیمتر تا قطر ۱۵۰۰ میلی متر تولید می‌کند و در حال حاضر ظرفیت تولید آن ۲ هزار یاتاقان در سال است. این شرکت تسهیلات قرض‌الحسنه به مبلغ ۶.۵ میلیارد ریال برای طراحی و ساخت یاتاقان فوق سنگین را به روش سانتریفیوژ از طریق صندوق پژوهش و فناوری یزد عامل صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کرده است.

رضا جوادپور، مدیر عامل این شرکت با اشاره به موفق این شرکت در طراحی و ساخت دستگاه سانتریفیوژ برای تولید یاتاقان‌های بالای هزار میلی متر، گفت: با توجه به حساسیت بالای یاتاقان‌ها از نظر عملکرد، تمامی مراحل کار اعم از ساخت لاینر، ایجاد پوشش، بابیت‌ریزی و ماشین‌کاری بر اساس استانداردهای روز اروپا و آمریکا انجام می‌گیرد.

وی ادامه داد: با همکاری سازمان آب و برق خوزستان به عنوان کارفرما موفق به ساخت یاتاقان فوق سنگین با قطر ۱۲۰۰ میلیمتر شدیم که ۱۰۰ درصد از توان داخلی و با استفاده از دانش بومی تولید شده است.

جوادپور در مورد یاتاقان‌های بابیتی اظهار داشت: یاتاقان از دو قسمت پوسته و آلیاژ نرمی که به روش‌های مختلف به پوسته داخلی چسبانده می‌شود تشکیل شده و بدنه یاتاقان معمولا از جنس چدن و آهن است. آلیاژ نرم داخلی دارای انواع مختلفی است که طراح و سازنده، ترکیب شیمیایی و پارامترهای ابعادی آن را با در نظرگرفتن محل استفاده، فشار و بار اعمالی، تعداد دور، دمای کارکرد و نیز اولویت‌بندی خواص مکانیکی مورد انتظار تعیین می‌کند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان افزود: بابیت دارای خاصیت مقاومت در برابر ساییدگی چسبنده است. هنگامی که یاتاقان کار می‌کند، فلز نرم‌تر به مقدار کمی ساییده می‌شود که این باعث ایجاد مسیری برای روانکاری بین شفت و یاتاقان می‌شود. بابیت باید مواد ضد سایش مثل روغن را بر سطح خود نگه دارد و بین سر محور و یاتاقان، ضریب اصطکاک کوچکی به وجود آورد. ب

وی گفت: ابیت‌ها غالبا بر پایه قلع و سرب هستند. پایه قلع از نظر خواص و ویژگی و هزینه نسبت به یاتاقان‌های پایه سرب گرانتر بوده و مقاومت بابیت پایه سرب در برابر خستگی نسبت به بابیت پایه قلع بیشتر است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان گفت: از دستاوردهای تولید یاتاقان فوق سنگین به روش سانتریفیوژ می‌توان به صرفه جویی ارزی ۱۰۰ هزار دلاری برای تولید اشاره کرد. همچنین ساخت این یاتاقان‌ها از خروج ارز از کشور به منظور واردات این محصول جلوگیری می‌کند. مشتریان اصلی این محصول نیروگاه‌های برق آبی و معادن هستند.

جوادپور تصریح کرد: بیشتر تسهیلات برای ساخت توربین بادی و قطعات توربین از صندوق پژوهش و فناوری یزد به عنوان کارگزار صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت شده و در حال حاضر در حال پیگیری دریافت تسهیلات لیزینگ صندوق نوآوری در قرارداد با نیروگاه‌های خصوصی هستند.

وی از راه‌اندازی خط تولید یاتاقان‌های سبک‌تر در کشور ترکیه خبر داد و گفت: اقدامات اولیه برای ثبت و تاسیس انجام شده است و سال آینده کارخانه تولید یاتاقان در ترکیه راه‌اندازی خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha