خبر فوری: رفع فیلترینگ

اسپیس ایکس امروز ۱۴۳ ماهواره پرتاب می کند

تهران- ایرنا- تلاش شرکت فضایی اسپیس ایکس برای پرتاب ۱۴۳ ماهواره با یک راکت «فالکون ۹» روز گذشته - شنبه - به دلیل شرایط ضعیف جوی متوقف شد و این شرکت قصد دارد این پرتاب را امروز انجام دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی فاکس نیوز، اسپیس ایکس اعلام کرد که تلاش مجدد برای پرتاب این ماهواره ها امروز - یکشنبه ۲۴ ژانویه (پنجم بهمن) - انجام می شود.

برای این پرتاب یک بازه زمانی ۲۲ دقیقه ای در نظر گرفته شده است که در ساعت ۱۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (در آمریکا) آغاز می شود.  

قرار بود اسپیس ایکس این ماهواره ها را صبح شنبه و تقریباً در ساعت ۹ و ۴۰ دقیقه صبح به وقت منطقه زمانی شرقی از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال فلوریدا پرتاب کند.

این پرتاب پنجمین پرواز برای تقویت کننده مرحله اول راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس خواهد بود اما اولین مأموریت این تیم در یک برنامه راه اندازی ماهواره است که در جریان آن ۱۰ ماهواره استارلینک به همراه ۱۳۳ ماهواره کوچک دیگر حمل می شود.

 انتظار می رود تقویت کننده مرحله اول راکت فالکون ۹،  مدت کوتاهی پس از پرواز در یک کشتی بدون سرنشین در اقیانوس اطلس به زمین بنشیند.

 اسپیس ایکس همچنین به احتمال زیاد تلاش می کند تا دماغه این موشک را نیز بازیابی کند؛ اقدامی که در حال تبدیل شدن به بخش عادی هر ماموریت است.

این شرکت فضایی در برنامه راه اندازه ماهواره خود به اپراتورهای ماهواره کوچک اجازه می دهد که بتوانند کسری از قسمت محموله بار را در راکت فالکون ۹ رزرو کنند.   «اندی تران» ناظر تولید اسپیس ایکس گفت:  این ماموریت رکورد پرتاب بیشترین ماهواره های مستقر شده در یک موشک را خواهد شکست.

موسسه Tech Crunch روز شنبه گزارش داد که رکورد قبلی مربوط به ماموریت PSLV-C۳۷  «سازمان تحقیقات فضایی هند» در فوریه ۲۰۱۷ بوده است.

در این ماموریت ۱۰۴ ماهواره با موفقیت و به طور همزمان در مدار خورشیدآهنگ قرار گرفت و از این نظر یک رکورد تازه ایجاد شد.

اسپیس ایکس SpaceX طی سال گذشته شاهد موفقیت های زیادی بوده است که از آن جمله می توان به پرتاب بی عیب و نقص اعزام اولین خدمه این شرکت به ایستگاه بین المللی فضایی اشاره کرد.

ماهواره‌ های «استارلینک» بخشی از برنامه اسپیس ‌ایکس برای خدمات جدید و پرسرعت اینترنت است.

این طرح اوایل سال ۲۰۱۵ میلادی با درخواست «الون ماسک»، مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال برای کسب اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد.

وی در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزان‌ قیمت که می‌تواند دسترسی به اینترنت را فراهم کند، به ثبت رساند.

البته اسپیس ایکس تنها شرکتی نیست که در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده و در این میان، آمازون و فیسبوک نیز طرح‌هایی را دنبال می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha