به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه ال پائیس، انتشار خبرها از واکسیناسیون پیش از موعد مقرر «میگل آنخل ویارویا» رئیس ستاد ارتش اسپانیا و شماری از مقامهای نظامی تحت امر وی، این مقام ارشد از منصب خود کناره گیری کرد.
ویارویا هدف از استعفایش را «صیانت از اعتبار نیروهای نظامی ارتش» اسپانیا اعلام کرده و با ارسال درخواستی به «مارگاریتا روبلِس» وزیر دفاع این کشور رسما خواستار این امر شد.
به نوشته ال پائیس، از سال ۱۹۸۴ میلادی و تشکیل این نهاد این نخستین بار است که رئیس ستاد دفاع ارتش از سمت خود کناره گیری میکند که این خود بیانگر اهمیت مسئله واکسیناسیون کووید_۱۹ و التزام به اولویت بندیهای دولت به منظور طبقه بندی گروههای دریافت کننده و تاثیر منفی این رویداد بر افکار عمومی در میانه بحران بهداشتی حاضر است.
براساس اطلاعات منابع ستاد کل ارتش اسپانیا، ژنرال ویارویا و سایر فرماندهان نیروهای مسلح این کشور از جمله رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس فرماندهی عملیات، دوزهای اولیه از واکسن آمریکایی فایزر را که قرار بود ابتدا به کادر درمانی نظامی تزریق شود، دریافت کرده اند.
خبر واکسیناسیون خارج از نوبت این مقامات نظامی در حالی به تیتر رسانهها تبدیل شده است که به گزارش نشریه آ ب ث، در اسپانیا که همزمان با شمار بالای مبتلایان با پر شدن ۱۰۰ درصدی ظرفیت تخت مراقبتهای ویژه بیمارستانها مواجه شده، برنامه واکسیناسیون کووید_۱۹ که از آغاز به صورت کند و نامساوی در ایالتها کلید خورد، در برخی از مناطق همچنان به دلیل کمبود سرنگ و دوزهای مورد نیاز و مشکلات لجستیکی با تاخیر و وقفه در حال انجام است.
در اسپانیا تاکنون هجده گروه دارای اولویت با ترتیب مشخص برای واکسیناسیون مشخص شدهاند. ساکنان و پرسنل خانههای سالمندان و کادر درمانی که ۲.۵ میلیون نفر برآورد میشوند در اولین مرحله واکسینه می شوند. دومین مرحله که در ماه مارس آغاز میشود، افراد بالای ۶۵ سال، معلولان و افراد آسیپ پذیر را در نظر گرفته است.
به نوشته ال پریودیکو، براساس پیش بینیهای وزارت بهداشت اسپانیا، ایمنی زایی ۷۰ درصدی این کشور (واکسیناسیون ۲۸ میلیون نفر از جمعیت اسپانیا) تا پایان فصل تابستان برآورد شده بود؛ طولی نکشید که هیجان اولیه این پیش بینیها با واقعیت بسیار پیچیده تری مواجه شد. از مشکلات لجستیکی گرفته تا تاخیر در تحویل محمولههای واکسن و بسیاری مشکلات پیش بینی نشده در طی مسیر که همه و همه با کاهش سطح انتظارات نتیجه ای جز واکسینه شدن تنها یک میلیون نفر در هفته نخست این طرح در اسپانیا به دنبال نداشت.
به گزارش تارنمای آماری «وُردو میترز» تا کنون بیش از دو میلیون و ۶۰۳ هزار نفر در اسپانیا به ویروس کرونا مبتلا شده و همچنین افزون بر ۵۵ هزار نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.
نظر شما