به گزارش ایرنا، از ابتدای شیوع کرونا در جهان، قاره آفریقا هم متاثر از این همهگیری، شرایط سختی را پشت سر میگذراند، بویژه پس از شیوع گونه جهش یافته این ویروس که ابتدا در آفریقای جنوبی مشاهده شد و اکنون دیگر کشورهای این قاره را درگیر کرده و شمار بیشتری از شهروندان قاره سیاه را درگیر میکند.
اکنون کشور آفریقای جنوبی با بیش از یک میلیون و ۴۰۴ هزار نفر و مغرب با افزون بر ۴۶۵ هزار نفر در راس جدول بیشترین میزان ابتلا به بیماری «کووید-۱۹ » در قاره آفریقا قرار دارند.
بیش از ۸۴ هزار و ۶۰۰ نفر از شروع همهگیری کرونا تاکنون در قاره آفریقا جان خود را از دست دادهاند که افزون بر ۴۰ هزار نفر از آنها به آفریقای جنوبی و حدود ۸ هزار نفر دیگر در مغرب است، اگر چه در میزان فوتیها، پس از آفریقای جنوبی، مصر با بیش از ۸ هزار و ۹۰۰ نفر دومین کشور در قار آفریقا قرار دارد.
صحرای غربی با ۱۰ ابتلا و یک فوتی کمترین میزان تاثیرپذیری از همهگیری کرونا را در قاره آفریقا داشته است؛ اگرچه در بروندی، سیشل و اریتره به ترتیب دو ، سه و ۶ نفر تاکنون بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند، اما روند ابتلا در این کشورها در حال افزایش است. در این سه کشور افزون بر ۴ هزار و ۳۰۰ نفر تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
ظهور گونه جهش یافته دیگری از کرونا به نام «۵۰۱ - V۲ » در آفریقای جنوبی که البته منشاء برزیلی دارد، روند ابتلا به این ویروس در قاره آفریقا را شدت بخشیده است و این قاره با چالش افزایش شمار مبتلایان مواجه است. تارنمای خبری و اطلاعرسانی «چاد اینفو» هفته پیش اعلام کرد که تاکنون هیچ کشوری در این قاره که بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد، به جز مغرب، واکسن بیماری کووید ۱۹ را دریافت نکرده است.
با توجه به افزایش سرعت ابتلا به ویروس کرونا در کشورهای آفریقایی، پیشبینی میشود، میلیونها نفر در این قاره بر اثر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست بدهند.
طبق برآورد چندی پیش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در رابطه با آفریقا، شیوع ویروس کرونا میتواند به کشته شدن ۳۰۰ هزار تا ۳.۳ میلیون ساکن این قاره منجر شود. بنا به اعلام این کمیسیون، ۵۶ درصد جمعیت شهری در آفریقا (به غیر از آفریقای شمالی) در مناطق زاغهنشین پر ازدحامی سکونت دارند که خدمات بهداشتی آن بسیار ضعیف بوده و تنها ۳۴ درصد خانوارها به تجهیزات سادهای برای شستشوی دست، دسترسی دارند.
در شرایطی که جمعیت بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری قاره آفریقا با چالش جدی تهیه واکسن کرونا مواجه هستند، «ماتشیدیسو موئتی» رئیس منطقهای سازمان جهانی بهداشت در آفریقا در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این سازمان قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۱ ، ۶۰۰ میلیون دوز واکسن کووید- ۱۹ را به کشورهای آفریقایی تحویل دهد.
طبق پیشبینیها، تا پایان سال میلادی جاری، حدود ۲۰ درصد جمعیت آفریقا که اکثر کشورهای این قاره امکانات لازم برای تامین هزینههای ایمنسازی جمعیت خود را ندارند، واکسن کرونا دریافت خواهند کرد.
پیشتر الجزایر اعلام کرده بود که قرار است ایمن سازی (واکسیناسیون) را با واکسن روسی از ماه ژانویه شروع کند.
آفریقای جنوبی که ریاست دورهای اتحادیه آفریقا را برعهده دارد، چندی پیش اعلام کرد که اتحادیه آفریقا موفق شده ۲۷۰ میلیون دوز واکسن کرونا از آزمایشگاههای «فایزر- بیونتک»، «آسترازنکا» و «جانسون - جانسون» برای این قاره به دست آورد که دستکم ۵۰ میلیون دوز آن باید بین ماههای آوریل و ژوئن ( از فروردین تا تیر ۱۴۰۰) تحویل داده شود.
روند ابتلا به کرونا و فوتیهای ناشی از آن در قاره آفریقا در حالی است که این قاره با وجود چنین شرایطی، از این نظر همچنان کمترین میزان ابتلا در بین دیگر قارهها را به خود اختصاص داده است.
جمعیت مبتلا به کرونا در قاره آفریقا تقریبا یک سیام مجموع مبتلایان در سراسر جهان را شامل میشود.
«جان انکنگاسونگ» رئیس مراکز پیشگیری و کنترل بیماری قاره آفریقا، ماه گذشته گفته بود که اگر ایمن سازی کرونا در این قاره به تاخیر بیفتد، دنیا با فاجعهای خطرناک روبرو خواهد بود.
نظر شما