کرونا در کمین عادی‌انگاری مردم

۷ بهمن ۱۳۹۹، ۷:۵۵
کد خبر: 84197055
کرونا در کمین عادی‌انگاری مردم

گناباد- ایرنا- سه مرحله اوج شیوع کرونا در ایران و تلفات انسانی آن که تا مرگ روزانه ۴۰۰ نفر از هموطنان رسید هشداری برای همگان است که به محض سهل‌انگاری مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و عادی انگاشتن وضعیت، با شدتی بیشتر از قبل طغیان خواهد کرد.

اکنون بر همگان آشکار شده که افزایش یا کاهش بیماری کووید ۱۹ حاصل از ابتلا به ویروس کرونا به وضوح و بطور مستقیم بستگی به مشارکت آحاد مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی دارد. هر زمان که مردم مشارکت خوبی در این زمینه داشتند و نسبت به رعایت مسائل پیشگیرانه احساس مسوولیت کردند شاهد کاهش تبعات این بیماری بودیم و هرگاه آحاد جامعه  به این امر توجه نداشتند، آثار و تبعات آن در افزایش بیماری کووید ۱۹ نشان داده شد.

در  بهار و تابستان سالجاری که مردم توجه کافی به این مساله نداشتند شاهد موج دوم و سوم کرونا و افزایش تعداد بستری و فوت شدگان ناشی از بیماری کووید ۱۹ بودیم به طوری که تعداد زیادی از مناطق کشور از جمله شهرستانهای گناباد، بجستان و خواف در جنوب استان خراسان رضوی در وضعیت قرمز از نظر شیوع این بیماری قرار گرفتند.

طی حدود یک ماه گذشته با عنایت بیشتر مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و پرهیز از حضور غیر ضروری در  معابر عمومی و اجتماعات در کنار محدودیتهای کرونایی صنوف دسته های شغلی دو، سه و چهار شاهد کاهش تبعات شیوع این بیماری بودیم و وضعیت این مناطق به رنگهای نارنجی، زرد و آبی تغییر یافت.

در این شرایط عادی انگاری و سهل انگاری مردم در رعایت مسائل پیشگیرانه و پروتکلهای بهداشتی به دغدغه مهم مسوولان و دست اندرکاران ذیربط تبدیل شده است.

یکی از جوانان گنابادی به خبرنگار ایرنا گفت: گرچه تبعات شیوع ویروس کرونا و آمار ابتلا  و فوتی های ناشی از  این بیماری کاهش یافته  ولی این ویروس به صورت کلی از بین نرفته است و با توجه ناکافی مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و مسائل پیشگیرانه تبعات آن دوباره افزایش می یابد لذا همه باید نسبت  به این مساله احساس مسوولیت کنند.

علیرضا معصومی افزود: اقدامات پیشگیرانه نظیر استفاده از ماسک در معابر عمومی و پرهیز از حضور غیرضروری در معابر عمومی و اجتماعات و رعایت فاصله اجتماعی جزو مسوولیت مهم اجتماعی آحاد جامعه در شرایط شیوع ویروس کرونا است.

یکی دیگر از شهروندان گنابادی با بیان اینکه میزان توجه مردم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و به خصوص استفاده از ماسک طی یک هفته گذشته کاهش و حضور در معابر عمومی و بازارها افزایش یافته است گفت: هر اندازه آحاد جامعه کمتر مسائل پیشگیرانه را رعایت کنند، تبعات ویروس کرونا بیش از پیش جامعه را درگیر می کند.

 محمود کرامتی افزود: با مشارکت مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی وضعیت گناباد از نظر شیوع کرونا از قرمز به نارنجی و زرد تغییر یافت و اگر دغدغه عمومی در رعایت پروتکلهای بهداشتی کاهش یابد دوباره به وضعیت قرمز باز می گردیم که از تبعات آن می‌توان به افزایش  تعداد بستریها و فوتی ها اشاره  کرد.

وی ادامه داد: بهبود وضعیت این شهرستان و رسیدن به رنگهای آبی و سفید متکی به همکاری مردم در استفاده از ماسک، ضدعفونی یا شستشوی دست با آب و صابون، رعایت فاصله اجتماعی ، پرهیز از شرکت در هر نوع تجمع، خودداری از حضور در فضاهای سربسته، تقویت سیستم ایمنی بدن با مصرف میوه و غذاهای سالم و رعایت تهویه منزل، مراقبت از کودکان و افراد دارای بیماری زمنیه ای است.

یکی از اصناف خیابان المهدی گناباد هم نقش مشارکت اصناف در رعایت محدودیتهای کرونایی را در کاهش تبعات این ویروس بسیار موثر دانست. 

علی محمدی گفت: اصناف باید در کنار رعایت پروتکلهای بهداشتی و استفاده از ماسک به افرادی که این مسائل را رعایت نمی کنند، خدمات ارایه ندهند که این خود در افزایش انگیزه مردم به رعایت مسائل پیشگیرانه نقش موثر دارد.

مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی و کرونای بیمارستان علامه بهلول گنابادی هم به خبرنگار ایرنا گفت: عادی انگاری مردم یک معضل مهم در شیوع ویروس کرونا است لذا همه باید در کنار رعایت مسائل پیشگیرانه از دورهمی های  خانوادگی بپرهیزند.

دکتر فرنوش شریفی نیا افزود: افزایش جمعیت سالمند گناباد و آسیب پذیری این رده سنی، نگرانی ما را نسبت به شیوع کرونا در این شهرستان افزایش داده است و باید با رعایت دقیق مسائل پیشگیرانه در جلوگیری از ابتلا و شیوع این بیماری تلاش کرد.

وی ادامه داد: افراد پرخطر شامل افراد مسن و دارای بیماریهای زمینه ای قلبی و ریوی، مبتلایان به سرطان و افرادی که تحت شیمی درمانی هستند و بیمارانی است که نقص سیستم ایمنی دارند. 

مسوول بخش ایزوله بیماران تنفسی و کرونای بیمارستان علامه بهلول گنابادی گفت: با توجه به موقعیت استان خراسان رضوی و گناباد از نظر رفت و آمد زائران و مسافران و از طرفی آسیب پذیری جامعه از نظر ابتلا به کرونا مردم باید موارد پیشگیری مانند خودداری از دست دادن و روبوسی و فاصله گرفتن از افراد مبتلا به سرما خوردگی و استفاده از ماسک و دستکش، شست و شوی مرتب و اصولی دستها، پرهیز از حضور در اجتماعات و سفرهای غیر ضروری را رعایت کنند.

وی تلاشهای خستگی ناپذیر پزشکان و پرستاران در درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را یاد آور شد و افزود: افزایش تبعات و شیوع ویروس کرونا فشار کاری را بر کادر درمان افزایش می دهد و مردم با رعایت محدودیتهای کرونایی و جایگزینی دید و بازدید از طریق تلفن و فضای مجازی به جای دورهمی های خانوادگی در کاهش تبعات این بیماری در جامعه کمک کنند.

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد نیز گفت: عادی انگاری و کاهش احساس مسوولیت مردم در رعایت پروتلکهای بهداشتی به یک دغدغه جدی تبدیل شده و اگر مردم به این مسائل عنایت نداشته باشند تبعات منفی آن طی یک ماه آینده در موج چهارم شیوع کرونا و افزایش تعداد بستریها و فوتی ها خود را نشان می دهد.

دکتر علی عالمی افزود: با اینکه بسیاری از مردم و خانواده‌ها پیشگیری از کرونا را جدی گرفتند ولی برخی افراد هنوز به رعایت توصیه‌های بهداشتی توجه ندارند.

وی مهمترین علت این امر را دریافت پیام‌های ضد و نقیض شنیداری و دیداری در زمینه رعایت توصیه‌ها، تصمیم‌های ناهماهنگ و در برخی موارد غیرهمسو توسط مسوولان ذیربط، کاهش تاب‌آوری مالی و اجتماعی مردم و خانواده‌ها و خستگی و نابردباری مردم در رعایت توصیه‌های بهداشتی برشمرد.

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد وضع قوانین بازدارنده و سخت‌گیری در اجرای قوانین برای مقابله با شیوع کرونا را ضروری دانست و ادامه داد: حلقه مفقوده در هم افزایی و همکاری‌های بین بخشی در مقابله با کرونا،  تدوین پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیرانه مشترک بین دستگاه‌های اجرایی و نظارتی، سخت‌گیری در اجرای قوانین و جریمه بدون مماشات متخلفان در این زمینه است.

وی افزود: این اقدام ضمن احترام به مردمی که توصیه‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، موجب فرهنگ‌سازی در رعایت مسائل پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا در جامعه می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد نیز گفت: تغییر وضعیت شهرها از نظر شیوع کرونا نباید موجب عادی انگاری و کم توجهی مردم به رعایت پروتکهای بهداشتی شود.

دکتر جواد باذلی افزود: برخی تغییر رنگ‌بندی مناطق را به معنی قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا و رفع خطر ابتلا به بیماری کووید ۱۹ می دانند در صورتی که این باور اشتباه باعث کم‌توجهی به دستورالعمل‌های بهداشتی و رفتارهای پیشگیرانه و در نتیجه افزایش میزان ابتلا به این بیماری می شود.

وی ادامه داد: با همراهی و مشارکت مردم، شهرستان‌های گناباد و بجستان از وضعیت قرمز خارج شده ولی ثبات آن بستگی به تعامل مردم دارد و  رنگ‌بندی شهرها از نظر شیوع کرونا برای رفع یا اعمال محدودیت‌های جدید است و این رنگ‌ها نباید در میزان توجه مردم به بیماری تاثیری داشته باشد چرا که وضعیت کرونا در هر منطقه‌ای به رفتار مردم و رعایت شیوه ‌نامه‌های بهداشتی بستگی دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: عادی انگاری، سهل‌انگاری و کم توجهی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از جمله فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از رفت و آمدهای غیرضروری وضعیت کرونایی هر منطقه را به رنگ‌های نارنجی و قرمز تبدیل می کند.

وی با ابراز نگرانی از افزایش تعداد بیماران کرونایی و ابتلای خانوادگی به این ویروس طی چند روز گذشته در شهرستانهای تابعه این دانشگاه افزود: تعداد بیماران کرونایی بستری شده سرپایی به صورت تدریجی و خزنده در حال افزایش است.

دکتر باذلی ادامه داد: روند افزایشی موارد مثبت ابتلا به بیماری کووید ۱۹ زنگ خطر جدی برای احتمال بازگشت به وضعیت قرمز در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی است.

وی گفت: گرچه تعداد بیماران بستری شده کرونایی در بیمارستان علامه بهلول گنابادی از ۱۳۰ بیمار طی حدود دو ماه گذشته هم اکنون به ۲۳ بیمار کاهش یافته و وضعیت گناباد و بجستان از نظر شیوع کرونا به زرد و آبی تغییر کرده است ولی باید توجه داشت که خطر کرونا تمام نشده و با کوچکترین غفلت به شرایط گذشته و حتی بدتر از آن برخواهیم گشت.

فرماندار گناباد هم گفت: هر زمان که به وفاق، همدلی و همگرایی در رعایت پروتکلهای بهداشتی رسیدیم و مردم وظایف خود را در رعایت پروتکلهای بهداشتی به خوبی انجام دادند، تبعات ویروس همه‌گیر کرونا در جامعه کاهش یافت.

حامد قربانی افزود: بر همین اساس برای استمرار وضعیت مهار ویروس و کاهش ابتلا به کرونا باید همه نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی احساس مسوولیت کنند.

وی ادامه داد: تبدیل وضعیت نارنجی از نظر شیوع کرونا در این شهرستان به وضعیت زرد حاکی از کاهش خطر نیست بلکه مردم باید همچنان نسبت به استفاده از ماسک، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی در اجتماع حساس بوده و همچنین از اقدامات مخاطره‌آمیز مانند شرکت در محافل بطور جدی پرهیز کنند. 

فرماندار گناباد همچنین به بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: مسوولان و کادر اجرایی مدارس در شهرهای دارای وضعیت زرد و نارنجی باید در محل آموزشگاه حضور یابند. تشکیل کلاسهای درس نیز با حضور حداکثر ۱۰ دانش‌آموز و با رعایت دقیق و کامل پروتکل‌های بهداشتی بلامانع است اما حضور دانش‌آموزان در کلاسها اختیاری است لذا تدریس باید به دو شیوه حضوری و مجازی صورت گیرد.

با افزایش ۶ تست مثبت بیماری کووید ۱۹ تعداد بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی روز یکشنبه هفته جاری به ۲۳ نفر افزایش یافت و تاکنون ۲۶۰ نفر در شهرستانهای گناباد و بجستان بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

مرکز شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است. 

براساس آخرین آمار رسمی تاکنون یک میلیون و ۳۷۹ هزار و ۲۸۶ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته تعداد جان باختگان این بیماری در کشور به ۵۷ هزار و ۴۸۱ نفر رسیده است.

همچنین تاکنون یک میلیون و ۱۷۱ هزار و ۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha