تلاش اسپانیا برای نجات گردشگری با واکسیناسیون کرونا

تهران - ایرنا - با گذشت حدود یکسال از شیوع ویروس کرونا در اسپانیا و تعطیلی صنعت کلیدی گردشگری، امیدها به از سرگیری فعالیت این بخش حیاتی با تکیه به اهرم واکسیناسیون گسترده علیه بیماری همه‌گیر افزایش یافته است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اگر وضعیت اقتصاد اسپانیا را در سال ۲۰۲۰ میلادی بحرانی ارزیابی می‌کنیم، تا حدود زیادی نتیجه سقوط صنعت جهانگردی در این کشور اروپایی است. اگر صنعت کلیدی گردشگری را به شدت آسیب دیده تلقی می‌کنیم، نتیجه ریزش چشمگیر شمار گردشگران بین المللی است، همچنین اگر اسپانیا امروز پذیرای گردشگران خارجی بود، زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی گردشگری مادرید (FITUR) در ماه می آینده (اردیبهشت/ خرداد) در هاله ای از تردید نبود.

اسپانیا نیز همچون بسیاری از کشورهای جهان تحت تاثیر شیوع گسترده ویروس نوظهور کرونا در یکسال اخیر، شاهد تجربهای بی سابقه بود که تا پیش از آن از تصور همگان خارج بود؛ قرنطینه اجباری شهروندان، منع رفت و آمد درون شهری، توقف کامل پروازها و مسافرت های بین شهری، تعطیلی سراسری فعالیت های اقتصادی، کاهش تدریجی محدودیت ها و اعلام روزانه آمار مبتلایان و جانباختگان این بیماری همه گیر همه و همه از چالش هایی بود که در این مدت زندگی شهروندان و مدیریت دولت اسپانیا را دستخوش تغییرات اجتناب ناپذیری کرد.

براساس داده های بانک مرکزی اروپایی (BCE) در بازه زمانی ژانویه و سپتامبر ۲۰۲۰ (دی ماه ۹۸ تا شهریور ۹۹) میزان زیاندهی اسپانیا از منبع گردشگران خارجی حدود ۴۳.۰۰۰ میلیون یورو برآورد شده است. شوک اقتصادی شدیدی که تا پیش از این در تاریخ این کشور بی سابقه بوده و بیانگر عمق فاجعه ناشی از بحران بهداشتی حاضر است.

به این ترتیب شیوع ویروس کرونا در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۰، نزدیک به ۱۰۰ میلیارد یورو به تولید ناخالص داخلی اسپانیا آسیب زده است.

بعد از اسپانیا، فرانسه و ایتالیا در بازه زمانی مشابه (ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۰) به ترتیب با زیان ۲۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و ۲۰ میلیارد و  ۱۰۰میلیون یورویی بر بدنه صنعت گردشگری، سایر مقاصد آسیب دیده اروپایی به شمار می‌روند. با این وجود مجموع زیان فرانسه و ایتالیا (۴۲.۵۰۰ میلیون یورو) همچنان از اسپانیا کمتر است.    

به نوشته نشریه ال کنفیدنسیال در حال حاضر قدرت و تعیین تکلیف پیرامون آینده صنعت گردشگری در اختیار ویروس کرونا است، حال آنکه اسپانیا با تجهیز خود به سلاح واکسن امیدوار است شاید بتواند در سال ۲۰۲۱ چرخ‌های توریسم را دوباره به گردش درآورد اما مشکل اینجاست که هیچکس قادر به تضمین صد درصدی ایمنی نبوده و بزرگترین چالش بازیابی این صنعت، جلب اعتماد گردشگران از سفر با پروازی ایمن به مقصدی امن است.

از آنجا که اوج رونق گردشگری در اسپانیا، پایان بهار و تابستان است، دولت اسپانیا در تلاش است تا با راه اندازی طرح واکسیناسیون ملی کووید_۱۹ و ایمن سازی ۷۰ درصدی جمعیت این کشور هر چه سریعتر بر بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا غلبه کند. حال آنکه به نوشته نشریه ال پریودیکو طولی نکشید که هیجان اولیه این پیش بینی‌ها با واقعیت بسیار پیچیده تری مواجه شد. از مشکلات لجستیکی گرفته تا تاخیر در تحویل محموله‌های واکسن و بسیاری مشکلات پیش بینی نشده در طی مسیر که همه و همه با کاهش سطح انتظارات نتیجه ای جز واکسینه شدن تنها یک میلیون نفر در هفته نخست این طرح در اسپانیا به دنبال نداشت.  

«پدرو سانچز» نخست وزیر اسپانیا به تازگی هشدار داد که این کشور تا پایان تابستان پذیرای گردشگران بین المللی نخواهد بود و این امر را مشروط به واکسینه شدن ۷۰ درصد جمعیت اسپانیا تا این تاریخ دانست.

سانچز در سخنرانی خود در یازدهمین اجلاس شورای اجرایی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در مادرید که روز چهارشنبه ۲۰ ژانویه برگزار شد، گفت: فقط واکسیناسیون گسترده می تواند راه را برای عادی سازی مورد نظر ما باز کند.  

رئیس دولت اسپانیا با بیان اینکه این کشور در رده بندی واکسیناسیون پیشتاز بوده و در جایگاه نهم جهان و یکی از نخستین کشورها در اروپا است، افزود: کشور ما چراغ قیام جهانگردی در همه جهان خواهد بود و اقدامات اسپانیا گردشگری آینده را ترسیم خواهد کرد.

«خوان کایلا» عضو انجمن اپیدمیولوژی اسپانیا در مخالفت با تصمیم دولت مبنی بر تداوم توقف بخش گردشگری در گفت‌وگو با نشریه ال کنفیدنسیال گفت، اقتصاد کشور بدون گردشگران بین المللی دوام نخواهد آورد. اگر مسافران خارجی در تابستان به اینجا نرسند، اسپانیا ورشکسته خواهد شد.

«رِیِس ماروتو» وزیر صنعت، تجارت و گردشگری اسپانیا نیز به تازگی به عنوان یکی از سخنرانان وبینار تخصصی اندیشکده «اِلکانو» (Real Instituto Elcano) و سازمان گردشگری «توراسپانیا» (Turespaña) که با موضوع «مطالعه جایگاه اسپانیا به عنوان مقصد گردشگری» برگزار شد، گفت: دولت اسپانیا حداکثر تلاش خود را برای کنترل همه‌گیری، تسریع در فرآیند واکسیناسیون و تضمین امنیت گردشگران به کار بسته است.  

وی افزود: اولویت ما در سال ۲۰۲۱ فعالسازی دوباره صنعت گردشگری و از سرگیری سفرهای امن در سطح جهانی است. ما در تلاشیم با اتخاذ تدابیری مشترک در قالب اقدامات قابل پیش‌بینی با هدف ایجاد اطمینان در گردشگران از پایان بهار و به ویژه در فصل تابستان پذیرای مسافران بین المللی باشیم.  

ماروتو با اشاره به شروع واکسیناسیون در بسیاری از کشورها این امر را نویدبخش دستیابی به مصونیت اکثریت جوامع و به دنبال آن ایجاد زمینه برای آغاز سفرهای ایمن دانست.

اسپانیا که از نظر جذب گردشگران در میان کشورهای جهان، در رده دوم قرار دارد، در حالی به نبرد با کرونا رفته است که این ویروس درآمدهای قابل تامل پیش‌بینی شده در بخش گردشگری این کشور برای تعطیلات تابستانی ۲۰۲۰ را نابود کرده است.

به گزارش تارنمای آماری «وُردو میترز» تا کنون بیش از دو میلیون و ۶۰۳ هزار نفر در اسپانیا به ویروس کرونا مبتلا شده و همچنین افزون بر ۵۵ هزار نفر جان خود را در اثر ابتلا به این بیماری از دست داده اند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha