به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا و به گفته متولیان برق هرچقدر میزان مصرف گاز در بخش خانگی بیشتر شود، امکان عرضه گاز به نیروگاه ها برای تامین برق کمتر شده و همین موضوع از مهمترین علت هایی است که بروز خاموشی ها را دامن خواهد زد.
مصرف گاز ایران در بخش خانگی و تجاری در۱۰ روز نخست دی ماه امسال میانگین ۶۰۲ میلیون متر مکعب در روز بوده که در مقایسه با سال گذشته که این عدد روزانه ۴۹۱ میلیون متر مکعب برآورد شده، نشاندهنده رشد مصرفی ۲۲.۵ درصدی است.
براساس تازه ترین گزارش شرکت مدیریت شبکه برق ایران مصرف برق کشور در ساعت ۱۸ و۴۳ دقیقه روز پنجم بهمن ماه در حالی به عدد ۴۰ هزار و ۳۰۳ مگاوات رسید که پارسال و در همین بازه زمانی میزان مصرف ۳۸ هزار و ۳۵۹ مگاوات بود.
این امر نشان از رشد مصرف برق به میزان یک هزار و ۹۴۴ مگاواتی دارد که از نظر متخصصان صنعت برق برای مصرف زمستانی میزان قابل قبولی نیست و باید کاهش یابد.
مدیرعامل توانیر در این باره در روزهای اخیر گفته بود: این روند نقش مشترکان خانگی و تجاری را در چرخه انرژی مصرفی کشور به خوبی نشان می دهد.
محمد حسن متولی زاده خاطرنشان کرد: چنانچه هر یک از هموطنان دمای منزل و یا مرکز تجاری را یک درجه کاهش و یک لامپ اضافی نیز خاموش کنند، همه مشکل کشور در زمینه تامین سوخت گاز نیروگاه ها حل خواهد شد.
آمارهای منتشره از سوی صنعت برق نشان میدهد که شدت مصرف انرژی الکترونیکی در کشور دو تا پنج برابر میانگین جهانی مصرف انرژی است که در مقایسه با کشور ژاپن این رقم ۱۰ برابر میشود.
ایران در بخش خانگی سه برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میشود، در حالی که آمار متوسط جهانی ۹۰۰ کیلووات ساعت در سال است، این رقم در کشور ما دو هزار و ۷۰۰ کیلووات ساعت در سال ثبت شده است.
آمارهای رسمی منتشر شده گویای آن است که سرمایهگذاری برای احداث نیروگاه به ازای تولید هر مگاوات برق ۶۰۰ هزار یورو است، به عبارتی برای احداث ظرفیت هزار مگاواتی تولید برق نیازمند ۶۰۰ میلیون یورو است.
همچنین شدت مصرف انرژی(گاز) در بخش خانگی بسیار زیاد است و بگونه ای که مصرف روزانه این انرژی از ۸۲۵ میلیون متر مکعب عبور کرده که این رقم نگران کننده است.
نظر شما