به گزارش روز دوشنبه ستاد توسعه فناوری نانو، با شیوع ویروس کرونا توجه ویژهای به ضدعفونی کردن سطوح در جامعه شده و این امر موجب داغ شدن حوزه مواد آنتیباکتریال صنعتی شده است؛ به طوریکه برخی شرکتها به سراغ ایجاد خاصیت آنتیباکتریال در محصولات خود رفتهاند.
این شرکت نیز یکی از تولیدکنندگان کیف و کولهپشتی در کشور اقدام به ایجاد خاصیت آنتیباکتریال در محصولات خود کرده است که برای این کار از نانوذرات نقره استفاده میکند.
سعید اسفندیار، مشاور فنی این شرکت دانش بنیان افزود: با شیوع کرونا درخواستهای زیادی برای ایجاد خاصیت ضدمیکروبی و آنتیباکتری روی محصولات دریافت کردیم. از این رو به سراغ استفاده از فناوری نانو رفتیم. در این مسیر از نانوذرات شرکتهای ایرانی استفاده کرده و آنها را با دو روش مختلف روی محصولات کیف و کوله پشتی قرار دادیم.
وی افزود: در روش اول نانوذرات روی سطح پارچه قرار میگیرد و سپس از این پارچه برای تولید محصول استفاده میشود، در روش دوم ابتدا محصول تولید شده و سپس نانوذرات به صورت اسپری روی آن قرار داده میشود.
اسفندیار گفت: در صورتی که سفارش مشتری در حجم بسیار بالا باشد ترجیح داده میشود که از روش اول استفاده شود. برای این کار پیمانکار تامینکننده پارچه، نانوذرات را روی سطح پارچه پلیمری قرار داده و سپس با قرار گرفتن پارچه در کوره، نانوذرات روی سطح تثبیت میشود که این تثبیت شدن در ایجاد خاصیت آنتیباکتری بادوام نقش اساسی دارد. در صورتی که سفارش مشتری کم باشد ابتدا محصول تولید شده و سپس نانوذرات روی آن اسپری شده و در ادامه با قرار دادن محصول در کوره نانوذرات تثبیت میشود.
مشاور فنی این شرکت افزود: عملکرد آنتیباکتریال این محصولات توسط آزمایشگاه همکار وزارت بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفته و تایید شده است. کوله پشتیها به ندرت شسته میشوند که موجب میشود که سطح آلودگی بالایی داشته باشند که با استفاده از نانومواد میتوان این میزان آلودگی را به شدت کاهش داد.
نظر شما