به گزارش ایرنا، «کریم علیوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق امروز (دوشنبه) با اشاره به حملات تروریستی اخیر در میدان «الطیران» شهر بغداد و حمله به نیروهای سازمان الحشد الشعبی عراق در استان صلاح الدین این کشور تصریح کرد که باید تلاش های اطلاعاتی با هدف عملیات غافلگیر کننده علیه تروریست ها به منظور جلوگیری از حملات آنها افزایش یابد.
وی گفت: نیروهای امنیتی باید در اوج آمادگی برای مقابله با حملات تروریستی باشند که پیش بینی می شود در برهه آینده افزایش یابد چرا که گروههای تروریستی از حمایت آمریکا و بعلاوه برخی کشورهای عربی برخوردارند که خواهان ثبات عراق نیستند.
علیوی که با روزنامه «المراقب العراقی» گفت وگو کرده است، خواهان عملیات پیشدستانه علیه هسته های جنایتکار داعش در بغداد و استان هایی شد که این هسته ها زیر چتر و حمایت آمریکا از آنها به عنوان پناهگاه خود استفاده می کنند.
به نوشته این روزنامه، حملات جدید تروریستی در عراق احتمالات زیادی را درخصوص بازگشت تروریسم برنامه ریزی شده آمریکا مطرح می کند؛ بویژه که این حملات همزمان با آمدن دولت جدید آمریکا اتفاق افتاده است و این امر نشان می دهد که "آمریکا هنوز در تلاش است تا ملت عراق را که بر اخراج نیروهای آمریکایی از کشورشان اصرار می ورزند، وادار به تسلیم شدن کند".
شهر بغداد بعد از آرامشی طولانی بار دیگر پنجشنبه گذشته شاهد دو انفجار تروریستی همزمان بود. این انفجارهای انتحاری در میدان الطیران در مرکز شهر پایتخت عراق با استفاده از کمربند انفجاری روی داد و به کشته شدن ۳۲ عراقی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر منجر شد.
وقوع این انفجارها با موج محکومیتهای داخلی و بین المللی روبه رو شد و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.
شنبه شب نیز عناصر گروه تروریستی داعش به نیروهای تیپ ۲۲ سازمان الحشد الشعبی در اطراف ناحیه العیث در منطقه حمرین در استان صلاح الدین ۱۱ نیروی سازمان الحشد الشعبی از جمله «حسین سعیدان گاطع ابو علیاء الحسیناوی» فرمانده گردان سوم تیپ ۲۲ شهید و ۱۲ نفر دیگر زخمی از این نیروها شدند.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» را اعلام کرد، اما عناصر و هستههای پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاحالدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.
نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش میکنند.
اخیرا نگرانیها در زمینه بازسازی ساختار داعش از سوی آمریکا با کمک هم پیمانان منطقه ای این کشور در سایه تحرکات مشکوک آمریکایی در مرز سوریه و عراق - افزایش یافته و از همین رو، درخواستها در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بیشتر شده است.
در همین پیوند، «صباح العکیلی» کارشناس امنیتی عراقی روز گذشته فاش کرد که که ارتش آمریکا چهار هزار تروریست را اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی وارد عراق کرده است.
«مهدی تقی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز روز شنبه گفت که تعدادی از تروریست های سعودی از طریق گذرگاه «عرعر» بین عربستان و عراق وارد این کشور شده اند.
نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکاییها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانههای پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کردهاند.
دولت آمریکا پیش تر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش میدهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.
ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد «داعش» اخیرا شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را ۳ هزار نفر اعلام کرد. با این حال، برخی منابع سیاسی و امنیتی این کشور شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.
مسئولان و مردم عراق در مناسبتهای مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کردهاند.
نظر شما