به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانس پرس؛ همکاری این نهادهای دارویی در ماه مه گذشته (۲۰۲۰) برای ساخت واکسنی بر اساس واکسن کنونی سرخک آغاز شد که در ماه اوت به مرحله نخست آزمایشهای بالینی وارد شد.
انستیتو پاستور در بیانیهای افزود: این واکسن در نخستین آزمایشهای انسانی به خوبی تحمل شد، اما واکنش مصونیتی ناشی از آن کمتر از میزان مشاهده شده در افرادی بود که به صورت طبیعی از کووید ۱۹ بهبود یافته و یا واکسنهای مجاز دریافت کرده بودند.
این بیانیه در پی انتشار اخباری در باره تلاش سخت سانوفی شرکت مهم داروسازی فرانسه برای عرضه واکسن به بازار، امیدها به ساخت واکسن فرانسوی را بیشتر از بین برد.
سانوفی در ماه دسامبر اعلام کرد که واکسن تولیدی آن تا سال ۲۰۲۱ آماده خواهد شد و دولت فرانسه این گروه داروسازی را به کمک به ساخت واکسنهای دیگری برای رقابت با واکسنهایی ترغیب کرده که تاکنون مجوز کاربرد در اروپا را دریافت کردهاند.
واکسنهای مجاز اروپا شامل واکسنهای آلمانی – آمریکایی بیونتک/فایزر و واکسن مدرنا ساخت گروه داروسازی فارمای آمریکا میشود. بریتانیا نیز به واکسن ساخت مشترک دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا مجوز کاربرد داده است که اکنون نهادهای مقرراتی و نظارتی دارویی اتحادیه اروپا، صدور مجوز برای آن را بررسی میکنند.
انستیتو پاستور که به افتخار لوئی پاستور دانشمند پیشرو و سازنده واکسن هاری در سال ۱۸۸۵، نامگذاری شده، اعلام کرده است که برای ساخت ۲ واکسن کووید -۱۹ دیگر هم فعالیت میکند که هنوز به مرحله آزمایش بالینی نرسیده و تصمیم به توقف فعالیت برای ساخت واکسن کووید بر اساس واکسن سرخک، بر تداوم پژوهشهایش برای تولید گونههای دیگر واکسن با روشهای متفاوت، تاثیری نخواهد گذاشت.