به گزارش ایرنا، یک منبع مسئول محلی عراقی به پایگاه خبری «شفق نیوز» این کشور گفت: مسئولان عراقی امروز حکم اعدام سه فرد محکوم در پرونده تروریستی را در زندان مرکزی ناصریه (زندان حوت) اجرا کردند.
این منبع افزود: اجرای این احکام بعد از تایید آن از سوی نهاد ریاست جمهوری صورت گرفت.
یک منبع مسئول در نهاد ریاست جمهوری عراق شنبه شب گفت که این نهاد بیش از ۳۴۰ حکم اعدام صادره از دادگاههای ویژه عراق در پروندههای مختلف تروریستی و جنایی را تایید کرد.
وی اضافه کرد: تایید این احکام بعد از بررسی دقیق پروندههای ارسالی از همه جنبههای قانونی و حقوقی انجام شد.
این منبع ادامه داد: نهاد ریاست جمهوری عراق همچنان به تایید احکام وارده براساس چارچوبهای معمول ادامه میدهد و با این موضوع با لحاظ کردن جوانب احتیاط و بدون در نظر گرفتن هر مساله دیگری برخورد میکند.
اما امروز «اسماعیل الحدیدی» مشاور رئیس جمهوری عراق توضیح داد که احکام اعدام در طول دورههای مختلف ریاست جمهوری در سالهای گذشته تایید شده و فقط در دوره رییس جمهوری کنونی برهم صالح نبوده است.
در پی انفجار تروریستی پنجشنبه گذشته در میدان الطیران شهر بغداد و حمله تروریستهای داعشی به نیروهای سازمان الحشد الشعبی در استان صلاح الدین عراق، درخواستها در این کشور برای اجرای احکام اعدام تروریستهای زندانی افزایش یافته است.
به نوشته برخی منابع خبری عراقی، ۶ هزار و ۳۰۰ تروریست محکوم به اعدام فقط در زندان «حوت» در شهر ناصریه در استان ذیقار نگهداری میشوند که هزینه نگهداری آنها سالانه بالغ بر ۵۰ میلیون دلار است.
عراق در سالهای پس از حمله آمریکا به این کشور در سال ۲۰۰۳ میلادی، همواره قربانی عملیات تروریستها بویژه تروریستهای سعودی بوده که با ورود به عراق به کشتار مردم این کشور اقدام میکردند.
برخی کارشناسان امنیتی عراقی میگویند که دستکم ۱۵ هزار تروریست وابسته به سعودی انواع جنایت تروریستی را در عراق مرتکب شدند و پنج هزار نفر از آنها خود را در عملیات انتحاری در این کشور منفجر کردند.
به گفته این کارشناسان، عربستان سعودی تروریستها را اعزام و یا دستکم چشم خود را به روی گسیل شدن آنها به عراق بست. ریاض تاکنون از خانوادههای قربانیان عراقی حملات تروریستهای اتباع این کشور عذرخواهی نکرده و غرامت نپرداخته است.
شهر بغداد بعد از آرامشی طولانی بار دیگر پنجشنبه گذشته شاهد دو انفجار تروریستی همزمان بود. این انفجارهای انتحاری در میدان الطیران در مرکز شهر بغداد با استفاده از کمربند انفجاری روی داد و به کشته شدن ۳۲ عراقی و زخمی شدن ۱۱۰ نفر دیگر منجر شد.
وقوع این انفجارها با موج محکومیتهای داخلی و بین المللی روبه رو شد و گروه تروریستی داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت.
شنبه شب نیز عناصر گروه تروریستی داعش به نیروهای تیپ ۲۲ سازمان الحشد الشعبی در اطراف ناحیه العیث در منطقه حمرین در استان صلاح الدین ۱۱ نیروی سازمان الحشد الشعبی از جمله «حسین سعیدان گاطع ابو علیاء الحسیناوی» فرمانده گردان سوم تیپ ۲۲ شهید و ۱۲ نفر دیگر زخمی از این نیروها شدند.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی «داعش» را اعلام کرد، اما عناصر و هستههای پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاحالدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.
نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش میکنند.
اخیرا نگرانیها در زمینه بازسازی ساختار داعش از سوی آمریکا با کمک هم پیمانان منطقهای این کشور در سایه تحرکات مشکوک آمریکایی در مرز سوریه و عراق، افزایش یافته و از همین رو، درخواستها در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نظامی آمریکا در این کشور بیشتر شده است.
نظر شما