۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای احیای تالاب انزلی تخصیص یافته است

رشت- ایرنا- رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان گفت: شاهد عزم جدی دولت برای احیای تالاب  انزلی هستیم و در این راستا ۱۸ میلیارد تومان اعتبار برای احیای تالاب انزلی اختصاص داده شده است.

کیوان محمدی روز سه شنبه در جلسه کمیته برنامه ریزی در فرمانداری صومعه سرا  اظهار داشت:  برای احیاء و لایروبی تالاب انزلی ۶ میلیارد تومان و برای مبارزه با سنبل آبی در تالاب ۱۲میلیارد تومان اعتبار  اختصاص یافته است که با توجه به اینکه قسمت جنوبی این تالاب در حوزه شهرستان صومعه سرا قرار دارد باید برای جذب  این اعتبار اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه روستاهای حاشیه تالاب در صومعه سرا یک ظرفیت گردشگری محسوب می شود خاطرنشان کرد: باید بحث گردشگری برای توسعه این روستاها به صورت ویژه دیده شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه باید تمام تلاش خود را برای خدمت صادقانه بکار بگیریم افزود: در بحرانی ترین شرایط کشور در حال خدمت به مردم قرار گرفته ایم بطوری که می توان گفت بعد از حمله مغول هیچ وقت کشورمان مانند حالا مورد تهاجم خارجی نبوده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان افزود: ادعای حقوق بشر کشورهای خارجی گوش فلک را کر می کند اما از انواع تحریم ها و فشار ها نمی کاهند.
محمدی در ادامه تصریح کرد: دولت تمام تلاش خود را برای تکمیل پروژه های نیمه تمام گذاشته است و ما نیز باید بتوانیم در شرایط سخت و در کنار همه کمبود ها و مشکلات،  بهترین مدیریت را داشته باشیم.
نماینده شهرستان صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی گفت : سرانه مالیات بر ارزش افزوده شهرداری ها و دهیاری ها باید شفاف شود.
سید کاظم دلخوش اباتری با اشاره به اینکه شهرداری ها در  وضعیت خوبی بسر نمی برند افزود: شفاف شدن درصد سهم مالیاتی شهرداری ها باید شفاف شود تا برنامه ریزی ها مناسب با آن طراحی شود.
وی با اشاره به وجود پروژه های نیمه کاره در این شهرستان تصریح کرد: اعتبار برای این پروژه ها باید از محل بودجه توازن تعریف شود تا بطور صد درصد اختصاص یابد.
وی اظهار داشت:  هشت پل روستایی از جمله پل روستای سه سار که بر اثر بحران سیل از بین رفته نیمه کاره مانده و نیاز به تامین اعتبار دارد.
وی در ادامه افزود: تکمیل پروژه های نیمه تمام  چهار راه خاکیان، احداث سالن های ورزشی ،  راه های اصلی و  شبکه فاضلاب  از مطالبات قانونی مردم است که باید در اولویت تامین و اختصاص بودجه قرار گیرد.

فرماندار  صومعه سرا  با اشاره به  افزایش اعتبار این شهرستان گفت:  اعتبار ۲۱ میلیاردتومانی این شهرستان با نگاه ویژه دولت و با افزایش  ۱۵میلیارد تومانی امسال به ۳۶میلیارد تومان  رسید.
سید جلال سید محمدی افزود: این اعتبار از محل سایر منابع  تعیین شده است و  امیدواریم با  تخصیص این رقم  و  برنامه ریزی های صورت گرفته بتوانیم بخشی از مسائل و مشکلات را کاهش دهیم و برخی از پروژه های نیمه تمام را تکمیل کنیم.
وی یادآورشد: هم اکنون چند پروژه بزرگ ملی راهداری در محورهای فومن صومعه سرا پونل، ضیابر پیربازار وطاهرگوراب به ماسال و ۳۱ پروژه آب و فاضلاب  در حال اجرا است.
فرماندار صومعه سرا در ادامه با اشاره به اینکه تمام تلاشمان این است که بر اساس برنامه تدوین شده اعتبارات شهرستان توزیع شود گفت: حوزه کشاورزی و راه روستایی بیشترین توجه وتمرکز اعتبارات  امسال را از بخش های استانی،نفت و گاز در کمیته برنامه ریزی داشته اند.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد راه ارتباط آبی بین دو شهرستان صومعه سرا و انزلی موجب رونق اقتصادی و تقویت حوزه گردشگری می شود.
سیدمحمدی افزود: با وجود ظرفیت عظیمی به نام تالاب متاسفانه مردم صومعه سرا تاکنون کمترین بهره را از آن برده، و در مقابل همه مشکلات تالاب از جمله مسایل زیست محیطی تا سیلاب ها و آبگرفتگی های متعدد را به جان خریده وهمه این آسیب ها نصیب روستاییان۲۰ روستای  حاشیه تالاب می شود.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا طی یکسال گذشته با توجه ویژه دولت تدبیر و امید و برنامه ریزی ها در خصوص لایروبی رودخانه ها در محدوده این روستاها شرایط مطلوبی جهت اجرای این راه ارتباطی آبی بوجود آمده است و با ایجاد اسکله در حاشیه این روستاها ضمن استفاده مسافران از تالاب به عنوان یک ظرفیت گردشگری، اشتغال زیادی برای جوانان وتقویت توسعه اقتصادی این مناطق نیز فراهم می شود.
سید محمدی افزود: تلاش می کنیم تالاب و زیبایی های منحصر بفرد آن را از زاویه دید صومعه سرا به گردشگران معرفی، و در این راستا با راه اندازی اسکله های مسافری در روستاهای حاشیه تالاب ضمن تقویت و توسعه تالاب گردی ، راه آبی ارتباطی بین دو شهرستان  داشته باشیم.
شهرستان صومعه سرا با حدود ۱۳۰ هزار نفر جمعیت سه بخش مرکزی، تولمات و گوراب زرمیخ در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است.

به گزارش ایرنا، تالاب انزلی بعنوان یکی از زیست بوم‌های ارزشمند جهان، مهار کننده سیل‌های ویرانگر، تعدیل کننده آب و هوای منطقه و زیستگاه گونه‌های زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب‌های بین المللی رامسر به ثبت رسید.
علاوه بر تاثیرات اقلیمی، تالاب انزلی از مراکز مهم جذب گردشگر گیلان محسوب می‌شود و معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب از نظر کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی به حیات آن وابسته است.
فاضلاب‌های صنعتی، خانگی، بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی، سموم کشاورزی، پسماندها و نخاله‌ها، گیاهان مهاجمی چون آزولا و سنبل آبی، تصرف اراضی و ساخت و ساز در حریم تالاب، آتش زدن نیزارها با هدف تصرف، ورود رسوبات از رودخانه‌ها و انتقال آلودگی از دریا و کاهش میزان آب موجود، حیات تالاب انزلی را به شدت به خطر انداخته است.
این معضلات تالاب انزلی را سال ۱۹۹۳ در فهرست تالاب‌های در معرض خطر (مونترو) قرار داد. گیلان دارای بیش از ۳۰ هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر ۲۴ هزار هکتار آن ۸۰ درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است. این پهنه‌ها زیستگاه بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه، بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند. تالاب‌های استان، زیستگاه بیش از ۶۰ گونه ماهی را فراهم ساخته‌اند.

همچنین این تالاب‌ها به عنوان بخشی از محیط زیست، قسمتی تفکیک ناپذیر در زندگی معیشتی حاشیه نشینان و مردم محلی هستند که در صورت تخریب با مشکلات عدیده معیشتی و اجتماعی روبرو خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha