به گزارش ایرنا، فاطمه محمد بیگی عصر سه شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان قزوین با ارائه گزارشی از فعالیت های کتابخانه های عمومی در استان،افزود: امروز کتابخانههای ما از شکل امانتدهی کتاب به مکانی برای افزایش مشارکت اجتماعی و مکانهایی برای فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است.
وی با اشاره به شیوع کرونا و تعطیلی چند ماهه فعالیت حضوری کتابخانه ها،اظهار داشت: شیوع بیماری کرونا مسیر تازه ای برای ارائه بسیاری از خدمات ایجاد کرد و اداره کل کتابخانه ها نیز با رویکردی نوین توانست بسیاری از فعالیت های ترویجی خود را در این مدت عملیاتی کند.
محمد بیگی افزود: در این ایام با وجود تعطیلی کتابخانه ها، فعالیت و کار کتابداری تعطیل نشد و ارتباط کتابدار با اعضای کتابخانه ها در فضای مجازی برقرار شد.
اینمسوول اضافه کرد: همچنین طرح های فرهنگی بسیاری در این ایام توسط کتابداران و همکاران ما در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از قبیل مسابقات کتابخوانی، نشست های کتابخوان در فضای مجازی، تقدیر از کتابداران و اعضای فعال، پادکست کتابخوان، مرجع مجازی، پویش نذر کتاب و سایر برنامه های جانبی و مناسبتی برگزار شد.
محمد بیگی تصریح کرد: در حال حاضر طرح کتابرسان که با هدف تسهیل امانت منابع کتابخانهای در کتابخانههای عمومی استان به اجرا درآمده و با استقبال بالایی همراه شده است.
وی به افزایش سرانه فضای کتابخانه ای استان اشاره کرد و افزود: ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه و روستاهای واجد شرایط از جمله موارد مهمی است که در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان قزوین با اشاره به طرح ساخت کتابخانه مرکزی قزوین،بر لزوم حمایت همه دستگاهها به ویژه شهرداری برای ساخت کتابخانه مرکزی قزوین تاکید کرد.
وی تصریح کرد: احداث این کتابخانه یکی از مطالبات دیرین و مهم جامعه کتابخوان، پژوهشگر و دانشگاهی استان قزوین است و میتواند نقش زیادی را در توسعه علمی و پژوهشی استان ایفا کند.
رییس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قزوین نیز در این نشست با اشاره به جایگاه کتاب و کتابخوانی در توسعه شهر، گفت: کتابخانه های عمومی نقش موثری در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه دارند.
مهدیه سادات قافله باشی افزود: امروز اتفاقات خوبی در حوزه کتاب در کشور مانند فروش مجازی در حال اجراست و امیدواریم بتوانیم اتفاقاتی خوب تر را در این حوزه برای استان قزوین رقم بزنیم.
وی اظهار داشت: مظلومیت حوزه فرهنگ در کتابخانههای عمومی جدیتر است و باید نگاه ما مسوولان به این حوزه با دقت بیشتری همراه باشد.
قافله باشی افزود: کتابخانه های عمومی، از بهترین مکان ها برای سپری کردن اوقات فراغت به ویژه برای نسل جوان هستند؛ از همین رو توسعه این مراکز فرهنگی ضرورت دارد.
این عضو شورای شهر قزوین با اشاره به پرداخت نیم درصدی بودجه شهرداری ها به کتابخانه ها افزود: شورای و شهرداری قزوین توجه ویژه ای به نهاد کتابخانه ها دارد و یکی از ساختمان های خود را برای همین امر به کتابخانههای عمومی واگذار می کند.
هماکنون ۵۹ کتابخانه عمومی در استان قزوین فعالیت دارد که از این تعداد ۳۷ باب کتابخانه نهادی و ۲۲ باب کتابخانه مشارکتی است
نظر شما