بیماری آنفلوانزای پرندگان در واحدهای صنعتی کنترل شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: با اقدامات صورت گرفته، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی استان‌های درگیر کنترل شده است.

«علی صفر ماکنعلی» روز چهارشنبه در نشست خبری مراسم رونمایی سندملی بهداشت دام عشایر و به مناسبت دهه فجر و  درباره وضعیت شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور افزود: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان وسیع ترین و شدیدترین بیماری مختص به پرندگان در قاره های مختلف است به طوری که از ابتدای سال ۲۰۲۱ تا ۲۳ روز بعد آن در ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه فرانسه  ۲۹۹ کانون بیماری رخ داده است و کشور ما از این قاعده مستثنی نیست.

وی اضافه کرد: سازمان دامپزشکی کشور برای مدیریت این بیماری سه نسخه را برای استان‌های شمالی، استان‌های با تراکم با جمعیت تراکم شیوع و استان‌هایی که در معرض ورود ویروس قرار دارند اجرایی کرده است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور اظهارداشت: اکنون در کشور بیش از ۷۵ میلیون قطعه طیور تخمگذار در واحدهای پرورشی داریم و دیروز تولید تخم مرغ سه هزار و ۶۷ تن بود که ۶۶۷ تن آن مازاد بر نیاز است و اکنون هشت میلیون قطعه مرغ تخمگذار مازاد داریم.

وی تصریح کرد: با توجه به شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی استان خراسان جنوبی گزارش این بیماری سه هفته با تأخیر اعلام شد و پس از آن عملیات رصد، پایش، تشخیص، تایید و مهار و معدوم سازی بیماری انجام شد.

بازگشت واحدهای درگیر بیماری آنفلوانزا پس از ۴۲ روز 

ماکنعلی با بیان اینکه اکنون مشکلی در این استان نداریم، گفت: واحدهای حذف شده در این استان طی یک دوره ۴۲ روزه در صورتی که تاییدیه کمیته ممیزی را داشته باشند می توانند  به چرخه تولید باز گردند.

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه ۳۵ نقطه کشور را تحت برنامه رصد، پایش، تایید، تشخیص،  مهار و معدوم سازی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تحت پوشش قرار دارند، افزود: گزارش هایی از مشاهده بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان‌های آذربایجان شرقی، البرز، تهران، قزوین، خراسان جنوبی، اردبیل، مرکزی، کرمانشاه و مازندران داشته ایم و شناسایی شده است.

به گفته وی،  در تالاب میقان یک هزارو ۲۶۴ قطعه پرنده تلف شدند اما با اقدامات انجام شده به واحدهای صنعتی و روستایی سرایت نکرده است به طور مثال در مازندران  هیچ واحد صنعتی درگیرنشده است.

وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی تنها استانی است که واحدهای صنعتی آن درگیر شده اند، اضافه کرد: در استان خراسان جنوبی یک واحد صنعتی پس از سه هفته پنهان کاری باعث شد واحدهای مجاور نیز درگیر شوند.

ماکنعلی با اشاره به اینکه واحدهایی که بیمه بوده‌اند غرامت دریافت می‌کنند، اظهارداشت: کل خسارت ناشی از این بیماری تاکنون ۱.۲ میلیارد تومان بوده ضمن اینکه میزان طیور معدوم شده چندان زیاد نیست.

رکورد کاهش بیماری تب برفکی طی ۱۵ سال 

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره بیماری تب برفکی گفت: برنامه کنترل بیماری تب برفکی با همکاری سازمان جهانی بهداشت دام بر مبنای سطح مخاطره انجام شده است.

وی اضافه کرد: برای  کنترل بیماری تب برفکی سه بخش درنظر گرفته شد که در بخش اول،  واحدهای صنعتی است که سازوکار برنامه سازمان دامپزشکی واکسیناسیون به روش آماده‌باش است.

به گفته وی، در تمامی واحدهای صنعتی افراد مورد تایید سازمان می توانند واکسن را از مراکز مجاز دریافت کنند و نظارت براین کار انجام می شود.

ماکنعلی افزود: بیماری تب برفکی در گاوداری های شیری  در ۱۵ سال اخیر کاهش داشته و رکورد زده است به طوری که شیر و فرآورده های لبنی تولید شده در کشور استانداردهای اوراسیا را داراست به طوری که فراورده های ان به کشورهای مختلف صادر می شود.

وی ادامه داد: اقدام بعدی در این زمینه در حوزه دامداری‌ های روستایی است و واکسیناسیون بر مبنای سطح مخاطره انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه موفق به تولید واکسن تب برفکی و واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کشور شده ایم اظهارداشت: اکنون چندین شرکت دانش بنیان به همراه موسسه سرم سازی رازی در آینده قرار است تولید واکسن تب برفکی کشور را انجام دهند.

تخم‌مرغ باز تفاوتی با تخم‌مرغ بسته‌بندی ندارد

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به  طرح ارتقای کیفیت تخم مرغ که توسط سازمان دامپزشکی و بخش خصوصی عملیاتی می شود به مردم اطمینان داد: تمامی تخم مرغ‌هایی که در واحدهای پرورشی تولید می‌شوند دارای پروانه بهداشتی و تحت سازمان دامپزشکی کشور هستند و هیچ تفاوتی بین تخم مرغ بسته بندی و باز نیست.

به گفته وی، تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه مصرف تخم‌مرغ تولیدی در واحدهای پرورشی باعث ایجاد بیماری یا مسمومیت در فردی شده باشد، نداشته‌ایم.

ماکنعلی درباره برخی ادعاها مبنی بر کاهش تولید تخم مرغ اظهارداشت: سازمان دامپزشکی آمار دقیق تولید تخم مرغ کشور را به صورت روزانه و ثبت در سامانه دارد به طوری که با مازاد تولید روبرو هستیم و اگر با قیمت های بالا به دست مصرف کنندگان می رسد مشکلات در زنجیره توزیع است.

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره عرضه لبنیات سنتی گفت: به طور حتم فراورده های لبنی که به بازار عرضه می شوند باید برچسب داشته باشند و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور عرضه شوند و اگر محصولی خارج از این شبکه عرضه شود مراتب برای برخورد با متخلفان گزارش شود.

وی افزود: اکنون برنامه ملی کنترل باقی مانده‌ ها در محصولاتی مانند عسل، تخم مرغ، گوشت مرغ و شیر در حال اجراست.

رکورد کاهش بیماری لکه سفید میگو

ماکنعلی گفت: امسال با رصد و پایش و برقراری شبکه های ملی تشخیص پیشرفته، بیماری لکه سفید میگو کاهش یافته به طوری که در این خصوص رکورد زده ایم به طوری که بیش از ۱۰ هزار تن میگو در سطح زیر کشت فعلی افزایش داشته است.

۱۷۳ هزار واحد پرورش قزل آلا

وی با بیان اینکه ایران رتبه اول تولید قزل آلا در آبهای سطحی دنیا را داراست گفت: اکنون بیش از ۱۷۳ هزار واحد پرورش قزل آلا در کشور داریم و این محصول در قالب پروتکل های بهداشتی وارد بازار اوراسیا می شود.  

رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به آمار صادرات محصولات کشاورزی افزود: در ۹ ماهه امسال بیش از ۶۵ هزارتن تخم مرغ و بیش از ۳۵ هزارتن گوشت مرغ صادر شده است.

افزایش جمعیت دام سبک و سنگین در سالجاری 

ماکنعلی اظهارداشت: طبق آمارها جمعیت گاو و گوساله کشور امسال به پنج میلیون و ۴۱۰ هزار راس و جمعیت گوسفند و بز به ۶۳ میلیون و ۲۵۰ هزار راس رسیده است در حالی که جمعیت دام سنگین در سال ۹۷ چهار میلیون ۲۳۰ هزار راس و دام سبک بیش از ۱۰ میلیون راس افزایش پیدا کرده است.

ابلاغ برنامه تولید مرغ نیمچه گوشتی تا ۴۰ روزگی 

رییس سازمان دامپزشکی کشور درباره مرغ سایز گفت: مرغ سایز یک اصطلاح غلط است اما برنامه پرورش مدیریت سنی مرغ گوشتی ابلاغ شده و در حال اجراست به طوری که پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی نباید بیش از ۴۰ روز نیمچه‌های گوشتی را نگهداری کنند.

رونمایی از سند ملی بهداشت دام عشایر

«شاهپور علایی مقدم» رییس سازمان امور عشایری کشور نیز گفت: اکنون ۲۰درصد گوشت مورد نیاز کشور توسط عشایر تولید می شود و با توجه به جایگاه آنها در تولید گوشت قرمز توجه به ارائه خدمات دامپزشکی و سلامت دام آنها حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه طی یک ‌برنامه شش ساله  تولید گوشت قرمز توسط عشایر از ۱۶۲ هزار تن به ۲۰۰ هزار تن رسیده است، گفت: از ۸۶۰ هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز در کشور ۲۰۰هزار تن آن توسط عشایر تولید می شود. یعنی هر یک نفر عشایر گوشت قرمز مورد نیاز ۱۶ نفر را تولید می‌کند.

رییس سازمان امور عشایری کشور  با بیان اینکه عشایر نماد اقتصاد مقاومتی هستند و بیشترین اثر گذاری را در تولید و حفظ محیط زیست دارند افزود: بر اساس آخرین آمار عشایر با جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری در قالب ۲۴۶ هزار خانوار  در ۵۹ درصد از پهنه جغرافیایی کشور پراکنده هستند.

علایی مقدم تصریح کرد: با توجه به جایگاه عشایر در تولید گوشت قرمز در کشور،  رسیدگی به امور عشایر در دام و ارائه خدمات دامپزشکی به آنها از اهمیت بالایی برخوردار است.

به گزارش ایرنا،  مراسم رونمایی سندملی بهداشت دام عشایر با حضور رییس سازمان دامپزشکی و رییس سازمان امور عشایری کشور و نماینده ای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha