فاروق سخنور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پستاندار در هرم زنجیره غذایی قرار دارد و از نظر تغذیهای وابسته به ماهیها و جانوران متعددی است و مشاهده این گونه با ارزش را میتوان به عنوان یک شاخص مهم اکوسیستم این تالاب محسوب کرد.
وی اضافه کرد: "شنگ" یا "سمور آبی" از خانواده راسوهاست و در اطراف رودخانهها، نهرها، کانالهای آبیاری، دریاچهها و تالابها با پوشش گیاهی مناسب زیست میکند و این حیوان دارای بدنی دراز و نسبتا باریک و دم بلند و سر مسطح، پوزه کوتاه و رنگ قهوهای بوده و طول بدن آن تا ۷۵سانتی متر و طول دم آن تا ۵۰سانتی متر هم میرسد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: شناسایی این گونه در تالاب "یوسفکند" این شهرستان میتواند خبر بسیار خوبی برای دوستداران محیط زیست باشد و نشان میدهد که این تالاب از پتانسیل بسیار خوبی برای حفاظت و زیست گونههای مختلف برخوردار است.
سخنور افزود: با توجه به وجود سد انحرافی "یوسفکند" و قرارگرفتن تالاب در مسیر جاده مهاباد، ارومیه و دسترسی آسان به آن، این تالاب نقش مهمی در جذب گردشگر در این منطقه داشته است.
وی با اشاره به مشاهده "سمور آبی" در تالاب بینالمللی "کانیبرازان" نیز گفت: اوایل هفته جاری نیز کارشناسان این اداره این گونه را برای نخستین بار در پناهگاه حیات وحش "کانیبرازان" مشاهده کرده بودند.
به گزارش ایرنا تالاب یوسفکند (حسن خان) در نزدیکی روستای یوسف کند و در حاشیه رودخانه مهاباد واقع شده و بیش از ۳۷ هکتار مساحت دارد.
در شهرستان مهاباد علاوه بر تالاب دایمی "یوسفکند"، تالاب بینالمللی "کانیبرازان" و "قوپیباباعلی" و تالابهای فصلی "گروس"، "داشخانه" و "قرهقشلاق" نیز در این فصل میزبان پرندگان مهاجر آبزی و کنارآبزی هستند.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
نظر شما