۹ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۵۹
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 84202396
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روزنامه طلوع چاپ شیراز، ربع قرن فعالیت خود را جشن گرفت

شیراز-ایرنا- روزنامه طلوع چاپ شیراز، سه هزارمین شماره خود را همزمان با تولد ۲۵ سالگی‌اش جشن گرفت.

روزنامه‌ای که به قول مدیر مسوولش سختی‌های بسیاری را در قریب به ربع قرن فعالیت متحمل شد، آن هم در روزگاری که نه اینترنتی در کار بود و نه نرم‌افزارهای صفحه‌آرایی پیشرفته محلی از اعراب داشت.

نخستین شماره نشریه طلوع در هجدهم بهمن ماه ۱۳۷۴ منتشر شد و در دوازدهم اسفندماه ۱۳۸۲ از هفته نامه به روزنامه تغییر وضعیت یافت.

طلوع، از بزنگاه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در این سال‌ها جان به در برده و در زمانه‌ای که برخی معتقدند عمر مطبوعات کاغذی در هجمه فضای مجازی به پایان رسیده با ایجاد پیوند بین فضای مجازی و شکل سنتی روزنامه، در تلاش است حضور خود را تداوم بخشد.

این مجموعه رسانه‌ای هم ‌اکنون افزون بر روزنامه، ۲ هفته‌نامه نیز در استان فارس منتشر می‌کند، یکی در شهرستان‌های لامرد و مُهر که رویدادهای جنوب استان فارس را دربر می‌گیرد و دیگری که در شهرستان کازرون منتشر می‌شود.

محمدمهدی جعفری‌زاده، مدیر مسوول طلوع در گفت‌و گو با ایرنا به مناسبت بیست‌وپنجمین سالگرد انتشار این روزنامه، با اشاره به مراحل چهارگانه رشد این رسانه، بیان داشت: روزنامه طلوع در ابتدا به‌ صورت هفته‌نامه منتشر می‌شد، چند سال بعد ۲ شماره در هفته و پس از آن روزانه به انتشار رسید.

وی افزود: نقطه عطف دوم طلوع، انتقال دفتر مرکزی آن از شهرستان کازرون به مرکز استان فارس (شیراز) بود. در آغاز، بیشتر مطالب پیرامون شهرستان‌ بود اما از سال ۱۳۸۲ افزون بر پوشش اخبار استان فارس، در خوزستان، بوشهر، کهگیلویه‌و بویراحمد و هرمزگان نیز به فعالیت پرداخت.

جعفری‌زاده، تغییر محتوای روزنامه متناسب با فضای جدید جغرافیایی و نیز دگرگون‌سازی شکل ظاهری آن را از دیگر گام‌های رشد این مجموعه ظرف این سال‌ها برشمرد و اظهار داشت: با ۲ تغییر یادشده، بی شک مطالب و محتوای روزنامه نیز باید جامع‌تر باشد، افزون بر این، طلوع از آغاز فعالیتش به ‌صورت روزنامه تمام‌رنگی به چاپ رسید و به نخستین روزنامه تمام‌رنگی فارس بدل شد.

او با اشاره به شیوع ویروس کرونا و آسیبی که به پیکره مطبوعاتی کشور وارد کرد، گفت:: تا پیش از این بیماری چاپ رنگی روزنامه تداوم داشت؛ اما به دلیل مشکلات و مسائل مالی که گریبانگیر همه شد و بیش از همه، قیمت کاغذ و زینک که دستکم تا ۱۰ برابر افزایش یافت، امکان چاپ تمام‌رنگی وجود نداشت.

جعفری‌زاده اضافه کرد: با تمام این دشواری‌ها، خوشبختانه روزنامه طلوع حرکت رو به رشد خود را که از نخستین روزهای آغاز به کار در تدارک آن بود، تا به امروز ادامه داده، در عین حال دشواری‌ها نیز از اول راه همچنان همراه ماست و در هر مرحله تشدید شد و تنها لطف الهی و حمایت مردم، این رسانه را به عنوان نشریه‌ای مستقل سر پا نگاه داشته است.

وی گفت: در حال حاضر که بسیاری از روزنامه‌ها تعداد صفحاتشان را کاهش داده‌اند و یا به تعدیل نیرو روی آورده‌اند، روزنامه طلوع توانسته بدون تغییر به حرکت خود ادامه دهد.

به گفته مدیر مسوول طلوع، شورای سیاست‌گذاری و هیات تحریریه این روزنامه، ادامه فعالیت را در چهار محور تعریف کرده‌اند، نخست تداوم چاپ رنگی، دوم، ارائه فیلم و عکس در کنار صفحات مکتوب که دسترسی به آن با استفاده از بارکدی که در کنار مطالب مرتبط قرار می‌گیرد، امکان‌پذیر است؛ سوم استفاده از اینفوگرافیک که از ابتدای آغاز به کار رسانه در دستور کار بود و همچنان ادامه دارد و چهارم تحلیل خبر در تمام شماره‌ها که این اقدامات چهارگانه از سوی معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد بارها مورد تشویق و تقدیر قرار گرفته است.

اینفوگرافیکا (طلاع‌نگاشت) به نمایش داده‌ها با استفاده از چند نمودار و شکل در قالب یک تصویر گفته می‌شود.

جعفری‌زاده، ادامه فعالیت این روزنامه را در دوران جدید، وابسته به تداوم حضور در فضای مجازی دانست و بیان کرد: در کنار فضای مکتوب، امکان دسترسی به فضای مجازی را برای مخاطبانمان فراهم کرده‌ایم چراکه امروز باید بتوان به‌سرعت اخبار را به دست مردم رساند.

وی افزود: در این زمینه ایجاد پایگاه خبری یا خبرگزاری در کنار روزنامه می‌تواند یاریگر مطبوعات باشد، همچنین باید به جای نقل خبر به سراغ تحلیل خبر رفت به بیان دیگر، آنچه را مخاطبان در دیگر رسانه‌های مجازی نمی‌یابند، باید در این چارچوب به آنها ارائه کنیم و این بهترین رویکردی است که مطبوعات می‌توانند برای آینده در نظر گیرند.

مدیر مسوول روزنامه طلوع با اشاره به اینکه از مطبوعات به عنوان اسناد تاریخی یاد می‌شود، اظهار داشت: آنچه می‌ماند، روزنامه‌های کاغذی است که می‌توان از آن‌ها به منزله سند نیز یاد کرد همانگونه که از دوران قاجار تا به امروز روال بدین‌صورت بوده است؛ در نتیجه باید گفت که روزنامه‌ها در هر صورت در دنیای امروز می‌مانند و با ارائه راهکارهای نو می‌توان آن‌ها را همچنان زنده نگاه داشت.

وی ادامه داد: در فضای رسانه‌ای امروز، می‌توان با تاسیس تلویزیون‌های خصوصی با بازدهی مورد نظر مردم، در کنار ایجاد خبرگزاری، شاهد حرکت همگام با پیشرفت مطبوعات بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha