۱۳ بهمن ۱۳۹۹، ۱۲:۱۸
کد خبرنگار: 1291
کد خبر: 84206386
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خیاطان شهرکرد چشم‌انتظار دریافت تسهیلات کرونایی

شهرکرد-ایرنا-شیوع ویروس کرونا باعث آسیب‌دیدن بخشی‌های از اقتصاد از جمله اقتصاد خُرد شد به همین دولت تصمیم گرفت برای جبران این خسارت ناخواسته تسهیلاتی را در اختیار فعالان تولیدی و اقتصادی که آسیب‌دیده‌اند قرار دهد که اکنون خیاطان شهرستان شهرکرد چشم انتظار دریافت این تسهیلات هستند.

رییس اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد با اشاره به مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: نیمی از فعالان این صنف هنوز نتوانسته‌اند از تسهیلات ویژه کرونا بهره‌مند شوند.

پروین کمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: به‌علت شرایط سخت بانک‌های عامل و بروز اشکال در سامانه ثبت‌نام تسهیلات ویژه کرونا، تعدادی از فعالان صنف خیاطان زنانه در شهرستان شهرکرد موفق به دریافت وام‌های ۶۰ و ۱۲۰ میلیون ریالی نشده‌اند.
وی افزود: تا قبل از شیوع ویروس کرونا افزون‌بر ۶۷۰ نفر در ۱۵۰ تولیدی، ۳۵۰ خیاطی و ۶۰ مزون شهرستان شهرکرد فعالیت داشتند که این میزان اکنون با کاهش چشم‌گیری مواجه شده است.
کمالی تصریح کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا، افزایش چشمگیر و گرانی مواد اولیه و تجهیزات باعث بالارفتن هزینه‌های تولید و کاهش فروش تولیدات شد و بخشی از تولیدی‌های زیرمجموعه اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد به تک‌دوزی روی آورده‌اند.
رییس اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی متخصص از مشکلات فعالان این حوزه است و در همین راستا اتحادیه خیاطان زنانه و اداره‌کل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری نیازمند اجرای تفاهم‌نامه همکاری برای آموزش علمی و عملی هنرجویان و بهره‌مندی از توان آنان هستند.
کمالی تاکید کرد: متاسفانه بخشی از واحدهای تولیدی، صنایع، بیمارستان‌ها، برخی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل استان تهیه لباس فرم نیروهای خود را به تولیدی‌های اصفهان و تهران می‌سپارند و از ارائه سفارش به تولیدی‌ها و خیاطی‌های استان خودداری می‌کنند.
وی افزود: در این روند، تولیدی‌های بزرگ غیربومی از خارج استان سفارش‌های مرتبط با واحدهای تولیدی بزرگ و مادر، صنایع، بیمارستان‌ها، برخی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل چهارمحال و بختیاری را برنده می‌شوند اما کاری با کیفیت پایین‌تر تحویل مشتری می‌دهند.
معاون اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد نیز گفت: هم‌اکنون برخی آموزشگاه‌های خیاطی در این شهرستان ، در کنار آموزش کار تولید و خیاطی انجام می‌دهند.
زهره ریاحی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد:واحدهای تولیدی بزرگ و مادر، صنایع، بیمارستان‌ها، برخی دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های عامل چهارمحال و بختیاری با سپردن سفارش‌های لباس خود به تولیدکنندگان و خیاطان داخل استان از فعالان این صنف حمایت کنند و کار با کیفیت درجه یک تحویل بگیرند.
وی یادآور شد: هم‌اکنون به‌علت نوسانات اقتصادی در کشور، قیمت یک دستگاه چرخ خیاطی ساده و معمولی از ۵۰ به ۱۳۰ تا ۱۸۰ میلیون ریال و نرخ نخ و پارچه تا هفت برابر افزایش یافته است.
ریاحی تصریح کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا ۳۰ درصد فعالان زیرمجموعه اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد به تولید انواع ماسک روی آوردند.
وی اظهار داشت: شرایط سخت بانک‌های عامل در روند پرداخت تسهیلات باعث دلسردی فعالان زیرمجموعه اتحادیه خیاطان زنانه شهرستان شهرکرد خواهد شد و امید است مسوولان در این زمینه با بانک‌ها رایزنی کنند.
یکی از تولیدکنندگان لباس در چهارمحال و بختیاری نیز گفت: کمبود نقدینگی، بالا بودن نرخ سود تسهیلات بانکی باعث شده تا افراد به‌دنبال خرید جنس ارزان و بی‌کیفیت باشند.
شهره روزرو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در دوران شیوع ویروس کرونا افزون‌بر ۳۰ درصد تولیدی‌ها و خیاطان شهرستان شهرکرد به تولید ماسک روی آوردند ولی در شرایط کنونی با اشباع شدن بازار از انواع ماسک‌ها دیگر شرایط برای تولید ماسک مطلوب نیست.
وی یادآور شد: متاسفانه هم‌اکنون تولیدات و محصولات بسیاری تولیدی‌ها و خیاطان شهرستان شهرکرد به‌فروش نرفته و روی دستشان مانده است.
روزرو توجه به فرهنگ مد و لباس براساس رعایت موازین ایرانی اسلامی را ضروری دانست و اظهار داشت: تکمیل حلقه مفقوده زنجیره تولید در آموزش‌های عملی و علمی مرتبط با تولیدی‌ها و خیاطی‌ها مورد توجه قرار گیرد.
یکی دیگر از تولیدکنندگان لباس در چهارمحال و بختیاری نیز گفت: اختصاص تسهیلات کم‌بهره و ارزان‌قیمت و الزام بانک‌های عامل به پذیرفتن ضمانت‌های زنجیره‌ای می‌تواند مشکلات فراوانی از فعالان صنف خیاط را رفع کند.
الهه حسین‌زاده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: راهکارهایی برای اولویت دادن در ارائه سفارش تولید لباس ویژه کارکنان دستگاه‌های اجرایی، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها و بانک‌های عامل به تولیدکنندگان بومی چهارمحال و بختیاری شناسایی و اجرایی شود.
حسین‌زاده تصریح کرد: اکنون برخی مسوولان دستگاه‌های اجرایی، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها و بانک‌های عامل چهارمحال و بختیاری در زمینه سفارش تولید لباس، به کیفیت توجه ندارند و فقط به‌دنبال قیمت ارزان‌تر هستند.
وی گفت: اصلاح قوانین، کاهش نرخ حامل‌های انرژی، ارائه یارانه برای تامین سهم بیمه کارفرمایان و اعمال معافیت‌های مالیاتی در کاهش مشکلات صنف خیاطان اثرگذار است.
حسین‌زاده تاکید کرد: استفاده از نیروی کار ارزان‌قیمت در تهران و اصفهان باعث کاهش هزینه‌های تولید شده است اما در چهارمحال و بختیاری تنها از نیروی انسانی بومی استفاده و بهره‌گیری می‌شود.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا واحدهای صنفی زیادی با آسیب و ضرر مواجه شدند.
حسن شمسی‌پور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: در همین راستا حمایت از واحدهای صنفی و فعالان این حوزه مورد توجه سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
وی با اشاره به سفارش تولید لباس نیروی انسانی برخی دستگاه‌های اجرایی، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها و بانک‌های عامل چهارمحال و بختیاری به تولیدی‌های غیربومی خارج از استان افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با همکاری اتحادیه خیاطان زنانه و مردانه نسبت به رفع این مشکل چاره‌اندیشی می‌کند.
مدیرکل فنی و حرفه‌ای چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این اداره‌کل برای جبران بخشی از خسارت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا به آموزشگاه‌های آزاد خیاطی می‌تواند قسمتی از تعهد آموزش‌های دولتی خود را به آموزشگاه‌های آزاد بسپارد.
فرانک کبیری تصریح کرد: این در حالی است که برای سپردن آموزش‌های خیاطی و انعقاد تفاهم‌نامه با خیاطان زیرمجموعه اصناف با مشکل قانونی مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا که منجر به بیماری نوپدید کووید ۱۹ شده است، بسیاری از کشورهای جهان درگیر کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.
استفاده همگانی از ماسک، رعایت فاصله ۲ متری از یکدیگر، شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادن‌های مکرر و منع سفر و حضور در اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه می‌کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha