دکتر رضا پیشقدم روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: عدم حضور دانشجویان در کلاس فیزیکی بخاطر رعایت دستورالعملهای بهداشتی در حالی لزوم استفاده آموزشی از فناوریهای فضای مجازی را افزایش داد که پیش از این ارائه آموزش مجازی در چینی وسعتی تجربه نشده بود.
وی ادامه داد: به همین خاطر در نخستین نیمسالی که استفاده از فضای مجازی برای ارائه درسهای دانشگاهی آغاز شد این نوع آموزش با کش و قوسهایی همراه بود.
معاون دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تجربه جدید آموزش مجازی باعث شد دانشگاه فردوسی مترصد بهرهگیری بیشتر از این شیوه آموزشی به عنوان مکمل آموزش حضوری شود.
وی افزود: بر همین اساس آموزش دانشگاهی وارد فضایی جدید شده و آموزش مجازی از برنامه دانشگاه فردوسی حذف نخواهد شد.
دکتر پیشقدم ادامه داد: آموزش مجازی به صورت مکمل در آموزش دانشگاه فردوسی مشهد مورد استفاده قرار خواهد گرفت و این آموزش از زندگی آموزشی دانشگاه حذف نخواهد شد زیرا دریچه جدیدی در حوزه آموزش ایجاد شده است .
وی گفت: در ابتدای کار ، آموزش مجازی همراه با اشکالاتی بود ولی در ادامه این مسیر سعی شد ضمن افرایش سرورهای موجود و بهسازی نرم افزارها از سایر خدمات دهندگان نیز استفاده شود که طی آمارهای گرفته شده ، استفاده از ظرفیت سرورها هنوز به ۶۰ درصد توان خود نرسیده است.
معاون آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد افزود: برخی موارد قطع و وصل در سامانه خدمات فضای مجازی رخ میدهد که خارج از مدیریت و کنترل دانشگاه و مربوط به دیگر نهادهای متولی این حوزه در خارج از دانشگاه فردوسی است.
بازنشستگی پیش از موعد استادان
وی در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا در مورد طرح ادعایی مبنی بر درخواست بازنشستگی پیش از موعد برخی استادان دانشگاه فردوسی گفت: چنین درخواستهایی رو به افزایش است بطوری که هر هفته در نشست هیات رییسه دانشگاه یک تقاضای بازنشستگی پیش از موعد استادان مطرح میشود.
دکتر پیشقدم افزود: دانشگاه برای تربیت استادان هزینههای بسیار متقبل شده است ولی اکنون شرایط به گونهای رقم خورده است که روند درخواست بازنشستگی پیش از موعد استادان و سپس مهاجرت آنها به خارج از کشور رو به افزایش است.
وی ادامه داد: امیدواریم وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شرایط مناسبی در اختیار استادان و دانشگاهیان قرار دهد تا امکان استفاده از نخبگان دانشگاهی برای ادامه فعالیت آموزشی در دانشگاه ها فراهم شود.
۸۲۰ نفر عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی شامل ۶۵۰ استاد دارای مدرک پی.اچ.دی یا رتبه استادی و پروفسوری هستند.
دانشگاه ۷۱ ساله فردوسی مشهد سومین دانشگاه باسابقه ایران پس از دانشگاههای تهران و تبریز، هماینک در قالب دانشکدههای ادبیات و علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، علوم، مهندسی، کشاورزی، علوم ریاضی، علوم اداری و اقتصادی، دامپزشکی، علوم تربیتی و روانشناسی، منابع طبیعی، علوم ورزشی، معماری و شهرسازی، حقوق و علوم سیاسی ۲۵ هزار دانشجو دارد.
دو هزار و ۵۰۰ نفر از دانشجویان این دانشگاه در مقطع دکتری، ۶ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی مشغول تحصیل هستند.
همچنین تحصیل هزار و ۷۵۰ دانشجو از دیگر کشورهای جهان در دانشگاه فردوسی سبب شده این مرکز از نظر تعداد دانشجویان خارجی رتبه نخست را در میان دانشگاههای ایران داشته باشد.
این دانشگاه به عنوان بزرگترین مرکز آموزش عالی در شرق کشور علاوه بر ۱۳ دانشکده، هفت پژوهشکده تخصصی نیز دارد.
نظر شما