وحید خیرآبادی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات آبگیری تالاب گمیشان از طریق لایروبی و اصلاح مسیر کانال سرریز خزر از اول بهمن ماه آغاز شده و بر اساس مشاهدات میدانی علاوه بر آبگیری هزار هکتار در ۱۰ روز نخست، روند افزوده شدن بر مساحت پهنه آبی این تالاب همچنان ادامه دارد.
وی بیان کرد: فرسایش بستر کانال خزر در سال های قبل سبب شد که عمق این دالان آبی ۱.۵ متر پایین از سطح تالاب گمیشان قرار بگیرد و در نتیجه آن با توقف جریان آب ورودی به تالاب، روناب های موجود در کانال خزر به صورت مستقیم وارد دریای خزر شده و هیچ سهمی از آن نصیب تالاب گمیشان نگردد.
کانال سرریز آلاگل یا خزر از شرق به غرب به طول بیش از ۵۰ کیلومتر زهآب ها ( آب ناشی از زهکشی)، روان آب ها و سیلاب های احتمالی را از مناطق بالادستی در حوزه تالاب آلاگل به سمت دریای خزر منتقل کرده و حدود نیمی از سال آب در آن جریان دارد .
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست گلستان گفت: سیلاب های حوضه رودخانه اترک از مناطق شرقی تالاب گمیشان، گرگانرود از بخش جنوبی و کولاب دریایی از سمت غرب، منابع عمده تامین کننده آب تالاب بین المللی گمیشان هستند.
خیرآبادی تاکید کرد: در سال های اخیر به دلیل رسوب گذاری دریچه های طبیعی بین تالاب گمیشان و دریای خزر، ورود آب از دریا به این اکوسیستم آبی به حداقل ممکن و در برخی سال ها به صفر رسید.
تالاب بین المللی گمیشان با بیش از ۲۰ هزار هکتار وسعت در سال ۱۳۸۲ در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و همه ساله میزبان طیف گسترده ای از پرندگان آبزی و کنارآبزی است.
نظر شما