توزیع داروی ترک اعتیاد در داروخانه‌ها تصمیمی اشتباه است

بجنورد-ایرنا- عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی بجنورد گفت: توزیع داروهای ترک اعتیاد در سطح داروخانه‌ها تصمیمی اشتباه و در حکم تیشه به ریشه درمان این بیماری است که هم داروخانه‌ها و هم مراکز ترک با این اقدام مخالف هستند.

دکتر رامتین جهانگیری روز سه شنبه به خبرنگار اظهار داشت: در تمام دنیا، چرخه درمان از مراکز ترک اعتیاد آغاز می شود و فرد معتاد با مراجعه به مراکز ترک اعتیاد، درمان مصرف خود را در حضور پرستار و پزشک آغاز می کند که در این مرحله، تمام مراقبت های لازم از وی انجام می شود تا در صورت بروز مشکلاتی چون بروز حساسیت به دارو، اقدامات لازم صورت گیرد.

انتشار اخباری مبنی بر احتمال عرضه داروهای ویژه ترک اعتیاد در داروخانه ها، با مخالفت پزشکان فعال در این حوزه و نیز داروخانه داران مواجه شده است.  

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی بجنورد خاطرنشان کرد: در کلینیک های ترک اعتیاد، تجهیزات لازم برای احیا وجود دارد و پزشک و پرستار هم بر نحوه مصرف قرص و یا شربت نظارت دارند و تاثیر داروها را بررسی می کنند.

وی گفت: این خدمات در صورتی که توزیع متادون و یا سایر داروهای ترک اعتیاد به داروخانه ها واگذار شود، حذف می شود که خود آسیبی برای چرخه درمان خواهد بود.

این پزشک درمانگر گفت: فرد معتاد پس از گذراندن مراحل اولیه، وارد مرحله پایدار مصرف می شود که در این شرایط متادون به میزان نیاز یک هفته در اختیار فرد قرار می گیرد تا دز منزل آغاز شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی بجنورد افزود: در صورتی که فرد در این مراحل به لحاظ جسمی دچار مشکل شود، می تواند به کلینیک مراجعه کند.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از خدماتی که در مراکز ترک اعتیاد به بیماران داده می شود، خدمات روانشناختی و کمک به مشکلات روحی است، فرد معتاد که عمدتا دچار مشکلات روحی و روانشناختی بوده است، برای درمان و به ویژه با انگیزه دریافت متادون، به مرکز ترک اعتیاد مراجعه می کند، اگر توزیع متادون در مراکز انجام نشود، فرد معتاد دیگر انگیزه ای برای مراجعه به مراکز نخواهد داشت بنابراین بیم این می رود که چرخه درمان ابتر بماند.

این پزشک درمانگر گفت: وقتی توزیع دارو در مراکز انجام نشود، حضور بیمار در کلینیک کمرنگ می شود و به تدریج، این مراکز بسته می شود، بیم این است که سرنوشت متادون هم به سرنوشت تلخ ترامادول گرفتار شود.

عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی بجنورد با بیان اینکه توزیع قرص و شربت متادون در داروخانه ها، موضوعی است که هر ۲ سوی ماجرا از آن ناراضی هستند، افزود: این اقدام غیرکارشناسی، ممکن است منجر به تبر خوردن به ریشه درمان اعتیاد شود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha