خدمات گسترده هلال احمر درسراسر کشور قابل تقدیر است

قم - ایرنا - مدیر حوزه‌های علمیه ضمن تقدیر از زحمات و خدمت گسترده هلال احمر در سراسر کشور بیان کرد: هلال احمر ما با توجه به روحیه بسیجی، فداکارانه و حس اجتماعی بالای ملت ایران برای کمک به یکدیگر در سختی‌ها باید با کشورهای دیگر از لحاظ زیرساخت و امکانات متفاوت باشد.

به گزارش روز سه‌شنبه روابط عمومی هلال احمر قم،‌ آیت الله علیرضا اعرافی دردیدار دبیرکل جمعیت هلال احمر بیان کرد: حوزه و روحانیت در ذات و قوام وجودش خدمت است و اگر روزی از این ذات و هویت جدا شود واقعا از اصالت خودش فاصله گرفته و این سنت همیشگی علما و بزرگان ما بوده که در ارتباط و خدمت به جامعه باشد و این خدمات که مهم‌ترین آنها خدمات علمی،  معرفتی و فرهنگی است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: گاهی گفته‌ می‌شود کار حوزه کار علمی و دانشی و فکری و معرفتی است و ضمن اینکه خدمت‌های نرم‌افزاری فکری و معرفتی و اخلاقی و دینی و فرهنگی جزء رسالت های اصلی حوزه است که متناسب با زمان و اقتضائات بایدجامه عمل بپوشاند در عین حال واقعا یک طلبه و یک روحانی باید مثل بقیه مردم در هنگام نیاز در هر جایی که ضرورت دارد حضور پیدا کند.

 اعرافی افزود: این نگاهی است که در حوزه است و ما هم تاکیدمان بر این است که ساختارها و زیرساخت‌های این خدمت‌رسانی تقویت شود و یک راهش هم ارتباط با دستگاه‌های امداد و خدمت‌رسانی به جامعه است که در نهادهای مهم آن هم هلال احمر قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: با این رویکرد درحوزه در این دو سال اخیر با مشارکت همه نهادهای حوزه یک ستاد حوادث شکل گرفت.

امام جمعه قم اظهار کرد: هزاران طلبه و استاد و روحانی داریم که وقت نیاز مجاهدانه به صحنه می‌آیند و همچنین گروه‌های جهادی که به شکل منسجم آماده نقش‌آفرینی در وقایع و حوادث هستند اما این امر نیازمند بک انسجام و ساماندهی کلانی بود که در دو سال اخیر انجام شد که نهادهای حوزوی، هلال احمر و نهادهای خدمت‌رسان دیگر را  دربر می‌گیرد.

وی افزود: در مقابله با کرونا هشت کارگروه و کمیته در ستاد حوادث وجود دارد که بخش‌هایی از آن مسائل اعتقادی و اخلاقی بود و بخش‌هایی مسائل مشاوره بود در همین قسمت مشاوره هزار طلبه روحانی و فاضلی که درس حوزه و مشاوره را فراگرفته در قم و در سراسر کشور در بیمارستان‌ها حضور یافتند و برای گروه‌های مختلف مشاوره انجام دادند.

مدیرحوزه‌های علمیه گفت: صدها طلبه‌ در ابتدای شیوع ویروس کرونا جانشفانی کردند و با ایثار در رعب و وحشت اولیه در کنار جمعیت جوان‌های بسیجی و انقلابی به بیمارستان‌ها آمدند و هر جایی که لازم بود در سراسر کشور تا غسل و کفن و دفنی که کسی حاضر نبود انجام بدهد در صحنه حاضر شدند.

وی بیان کرد: حضور مردمی و تعاون اجتماعی در این امر موثر بوده و هدایت‌هایی که رهبری معظم انقلاب داشتند و زحمات مسئولین و این حجم بالای حضور خوب مردم و گروه‌های جهادی و دستگاه‌های امدادی همه زنجیره‌ای بود که در این زمینه نقش آفرید و تجربه شد که هر مساله‌ای به شکل زنجیره‌وار در کنار هم قرار بگیرید و گروه‌های جهادی و مردمی فعال شود خیلی از مشکلات رفع می‌شود وگره‌ها گشوده می‌شود.

 وی ادامه داد: حوزه این رسالت را دارد که مروج آن روحیه تعاون اجتماعی و گره‌گشایی کار مردم و امداد در حوادث و وقایع باشد  و هم دیگران  را به این ایفای نقش فرا خواند و ما آنچه که تا الان در ارتباط با هلال احمر و کمیته امداد و بهزیستی ورود کردیم یک درصدی از این ظرفیتی است که وجود دارد و می‌توان آن را ارتقاء داد با توجه به شرایطی که در آن هستیم.

اعرافی همچنین تصریح کرد: نگاه مسئولین به قم باید نسبت به استان‌های دیگر متفاوت باشد چراکه چندین هزار نفر از سراسر ایران و کشورهای دیگر در قم درس می‌خوانند و ده هزار استاد و محقق تا مرجع تقلید و هزاران مرکز در دنیا تابعی از نهادهای این استان است.

دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز در این دیدار بیان کرد: هلال احمر از سال‌های دور یک ارتباطی را در بحث آموزش با جوانان دارد که از قدیم در مدارس و از سال ۸۰  در دانشگاه‌های سراسر کشور، کانون‌های دانشجویی هلال احمر و تقریبا از اواسط دهه ۹۰ نیز کانون‌های طلاب را تشکیل داده است.

محمدحسن قوسیان مقدم افزود: بحث آموزش‌های امدادی با توجه به حادثه‌خیز بودن و بلایای طبیعی که در کشور داریم لازم است که مردم اطلاعات مناسبی در این زمینه‌ها داشته باشند و اعتقادمان براین است که طلاب جوان و مخصوصا روحانیت سربازان نامدار امام زمان هستند که در همه مناطق کشور برای راهنمایی و ارشاد مردم فعالیت‌های گسترده‌ای را انجام می‌دهند.

وی افزود: مجهز کردن طلاب به این ابزار هم کمک کننده است در کشوری مثل ما که حادثه‌خیز است و حوادث مختلف دارد و هم از این نظر که طلاب محل رجوع مردم هستند و وقتی با امداد و کمک‌های  اولیه آشنایی بیشتر داشته باشند این آموزش‌ها هم برای خودشان و هم برای خانواده‌هایشان و هم برای اجتماعی که در آن حضور دارند می تواند مفید باشد.

وی ادامه داد: هلال احمر نیز از تمام ظرفیت‌های خود در تامین مربی و منابع آموزشیاستفاده نموده تا بتواند قدم بزرگتری در کشور بعد از مدارس و دانشگاه‌ها در حوزه‌های علمیه بردارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha