سید احسان قاضی زاده روز سهشنبه در دیدار با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی در مشهد افزود: مجلس یازدهم برای تولیدات رسانه ای مناسب در فضای مجازی در بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، اعتباری خاص مدنظر گرفته است که بخشی از آن هم به مطبوعات و رسانه ها اختصاص مییابد.
وی در پاسخ به انتقاد مدیر و قائم مقام خانه مطبوعات و رسانه های خراسان رضوی از طولانی بودن و سختی پروسه و فرایند عضویت اصحاب رسانه در صندوق اعتباری هنر برای استفاده از تسهیلات بیمه گفت: در روزهای اخیر برای تامین بودجه صندوق اعتباری هنر نشستی با اعضای هیات مدیره این صندوق برگزار شد که امید است با پیگیری بیشتر بتوان مشکلات برای عضویت اهالی رسانه در این صندوق برطرف شود.
نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس شورای اسلامی گفت: خانه مطبوعات و رسانههای خراسان رضوی به عنوان تشکل صنفی اهالی رسانه نباید به عنوان یک نهاد دولتی در نظر گرفته شود بلکه باید حمایت کافی و استقلال لازم در تصمیم گیریها را داشته باشد.
قاضی زاده همچنین از پیشنهاد در نظر گرفتن ردیف اعتباری ویژه در بودجه سالانه کشور برای خانه مطبوعات مشابه خانه هنرمندان و دیگر مجامع صنفی استقبال کرد و قول پیگیری این موضوع را داد.
مدیر خانه مطبوعات و رسانه های خراسان رضوی نیز در این دیدار گفت: وضعیت فعلی اصحاب رسانه به خصوص با پایین آمدن میزان جذب آگهیها و افزایش چندبرابری قیمت کاغذ و بحران کرونا به هیچ وجه مناسب نیست و با مشکلات متعدد دست و پنجه نرم میکنند.
مجتبی محمودی افزود: درسالهای اخیر بسیاری از سخنان پیرامون حمایت از اصحاب رسانه و مطبوعات بیشتر در حد شعار بوده و مواردی مانند اینترنت رایگان و بیمه و یارانه هم به صورت محدود بوده و شامل بسیاری از خبرنگاران نشده است.
تغییر در شیوه تخصیص یارانه به رسانهها، انجام اصلاحات در قانون مطبوعات، تشکیل سازمان نظام صنفی رسانهای، افزایش امکان عضویت بیشتر اهالی رسانه در صندوق اعتباری هنر و تسهیل عضویت در این صندوق، افزایش سهم خبرنگاران از بیمه، متناسب سازی حقوق بازنشستگان مشاغل سخت از جمله خبرنگاری از درخواستها و مسائل مطرح شده از سوی اعضای خانه مطبوعات خراسان رضوی در این نشست بود.
خانه مطبوعات و رسانهها به عنوان موسسهای فرهنگی، صنفی، غیردولتی، غیرتجاری و مستقل، از میان دستاندرکاران مطبوعات و رسانههای استانی دارای مجوز فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان نشریات سراسری، خبرگزاریها و پایگاههای خبری تشکیل شده است که با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان "کمک به ارتقای کمی و کیفی مطبوعات محلی، تقویت نقش مطبوعات و رسانهها، افزایش استانداردهای کار خبری و اطلاعرسانی، حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی، بهبود وضع اقتصادی، اجتماعی، توسعه دانش فنی و امنیت شغلی حرفهای اصحاب جراید" را پیگیری و محقق کند.
این خانه مبتنی بر چهار رکن "مجمع عمومی، هیات مدیره، مدیرخانه مطبوعات و بازرسان" وظایفی ۱۸ گانه نظیر کمک به اقتصاد رسانههای استان، استعدادیابی و حمایت از آموزش و اشتغال نیروهای مستعد در حوزه روزنامهنگاری حرفهای، دفاع از حقوق حرفهای اعضا و داوری در اختلافات داخلی روزنامهنگاران، حل مشکلات صنفی اعضا و فراهم آوردن تسهیلات رفاهی برای آنها، جذب حمایتهای مالی و تسهیلات دولتی، آسیبشناسی رسانه و رفع آن، ارائه خدمات رسانهای و آموزشی به ادارات و نهادها، تعامل فعال با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و اداره کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معرفی نماینده به هیاتهای حل اختلاف و هیات منصفه مطبوعات را بر عهده دارد.
نظر شما