به گزارش روز سه شنبه سازمان حفظ نباتات کشور، « کیخسرو چنگلوایی» با اشاره به حفظ امنیت غذایی کشور افزود: سیستان و بلوچستان در بین استانهای درگیر مبارزه با ملخ صحرایی با ٣۴ درصد بیشترین سطح مبارزه را داشت.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به اهمیت نقش اقدامات حفظ نباتات در ارتقای امنیت غذایی کشور گفت: چنانچه در سیستان و بلوچستان مبارزه اصولی علیه ملخ صحرایی انجام نمی شد، روزانه بیش از ۴۵ میلیارد ریال به تولیدات بخش کشاورزی استان خسارت وارد میشد.
چنگلوایی، همکاری سازمان حفظ نباتات کشور در زمینه تشکیل آمادگاه دائمی مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان را مورد تاکید قرار داد.
به گزارش ایرنا، چندی پیش سازمان فائو در خصوص احتمال هجوم دستجات ۱۰۰ میلیونی آفت ملخ صحرایی از بهمن ماه جاری به ایران هشدارداد و در همین ارتباط سازمان حفظ نباتات کشور برای آمادگی مبارزه با این آفت برای تهیه سم و سمپاش در سطح بیش از یک میلیون هکتار نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار را اعلام کرد.
سال ۹۸ هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استانهای جنوبی کشور مشاهده شد و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.
همچنین در تاریخ ۳۰ بهمن سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.
ملخهای صحرایی در مسیر حرکت خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند و باعث قحطی در منطقه مورد هجوم میشوند.
امسال اولین دسته های ملخ از کویت، هند و پاکستان به کشور ما وارد شدند و از ابتدای آبان ماه امسال تاکنون، مبارزه با آفت ملخ صحرایی در سطح ۱۱۹ هکتار از اراضی دو استان هرمزگان و بوشهر انجام شد.
نظر شما