سید اسدالله هاشمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ تالاب استان از وزارت امور خارجه تاییدیه گرفته و مدارک آنها برای ثبت بین المللی به دبیرخانه کنوانسیون رامسر ارسال شده است.
وی افزود: تالاب مورزرد زیلایی و برم الوان پس از تلاش های فراوان برای نخستین بار به عنوان دو اثر ارزشمند ، ثبت ملی شدند .
هاشمی تاکید کرد: از دلایل اصلی ثبت این ۲ اثر وجود مناظر زیبا ، بکر، دسترسی آسان وجود زیستگاه آبزیان و پرندگان در سطح این تالاب بود و این مزیت ها باعث می شد تا گردشگران استقبال قالب توجهی از این دو تالاب داشته باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: تیم مدیریتی استان بدنبال ثبت بین المللی این ۲ اثر هستند به همین دلیل با پیگیری های صورت گرفته مجوزهای لازم از وزارت امور خارجه اخذ شده و مدارک و مستندات برای ثبت بین المللی به دبیرخانه کنوانسیون رامسر ارسال شده است.
وی تصریح کرد: با ثبت این ۲ اثر روند حفاظت و معرفی هر چه بیشتر آن تسریع خواهد شد از این رو از این پس ، حفاظت از این آثار نیز به صورت مردم نهاد و با همکاری دهیاری و شورای اسلامی روستا انجام خواهند گرفت.
هاشمی گفت: ریختن زباله، ایجاد آتش، شکار پرندگان و هر گونه تخریب ساخت و ساز و برداشت غیر مجاز آب در گستره تالاب ها ممنوع است.
بهمن سال ۹۷، برم الوان بهمئی و دریاچه مورزرد زیلایی شهرستان بویراحمد به منظور ثبت در زمره تالاب های ملی و بین المللی به سازمان مرکزی معرفی شده اند.
دریاچه برم الوان در ۴۵ کیلومتری لیکک مرکز شهرستان بهمئی قرار دارد.
شهرستان بهمئی با ۴۵ هزار نفر جمعیت در ۳۰۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
دریاچه اصلی مورزرد در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب یاسوج و در ارتفاعات ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد.
مساحت این دریاچه ۱۴ هکتار است. حداقل عمق آن هفت متر و حداکثر آن ۱۴ متر است.
این دریاچه در تنگی واقع شده که اطراف آن را کوه هایی با سنگ آهکی پوشانده است. تعدادی آبزیان در این دریاچه به حیات خود ادامه می دهند که ماهی کپور معمولی از مهمترین آنهاست.
تالاب ها نقش بسیار موثری در کاهش تغییر اقلیم دارند اما ارزیابی ها نشان می دهد که از ۲۴ عنوان تالاب ایران که در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است، ۳۷ درصد سطح آسیب پذیری زیاد، ۴۲ درصد متوسط و ۲۱ درصد سطح آسیب پذیری اندک دارند.
نظر شما