به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «العملومه»، «عباس حامد» نماینده فراکسیون «بدر» در پارلمان عراق با اشاره به لزوم خروج نیروهای بیگانه از این کشور گفت: واشنگتن با تلاش برای دستیابی به همه اطلاعات دریافتی و ارسالی، تلاش میکند تا سلطه خود بر بخش نظامی عراق را اعمال کند.
وی تاکید کرد: دولت عراق باید برای جلوی از چنین دخالتهایی وارد عمل شود.
«فاضل الفتلاوی» عضو فراکسیون «صادقون» در پارلمان عراق نیز گفت: بقای نیروهای آمریکایی در عراق به معنای ادامه مشکلات و بیثباتی کشور است و این امر ایجاب میکند که دولت مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای خارجی از خاک عراق را اجرا کند.
«مختار الموسوی» عضو کمیسیون روابط خارجی پارلمان عراق نیز به نوبه خود امروز (چهارشنبه) در گفت وگو با پایگاه خبری المعلومه، بر لزوم مذاکره با دولت جدید آمریکا برای اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای بیگانه تاکید کرد.
در همین راستا، «عدی الشعلان» نماینده ائتلاف «الفتح» در پارلمان عراق نیز بر لزوم اخراج نظامیان آمریکایی از این کشور تاکید کرد و هشدار داد که آمریکا پروژه ویرانگر خود در منطقه و به طور خاص در عراق را متوقف نکرده است.
وی تصریح کرد: واشنگتن به دنبال نفوذ و رخنه جدیدی در عراق برای گسترش هرج و مرج و تروریسم از طریق گروههای تروریستی وابسته به خودش است و یکی از اهداف آینده آمریکا احیای دوباره گروه تروریستی «داعش» برای ادامه خرابکاری در عراق است.
«کریم علیوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز دیروز اعلام کرد که اعضای این کمیسیون بزودی نشستی امنیتی را با «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر این کشور برگزار خواهد کرد.
وی افزود: این نشست در ادامه نشست هفته گذشته است و موضوع اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی و بیگانه در صدر بحث و گفت وگوها با الکاظمی خواهد بود، زیرا یکی از وعدههایی که وی در جریان گرفتن رای اعتماد دولتش از پارلمان به اجرای آن متعهد شد، همین مسئله بود.
نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکاییها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانههای پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کردهاند.
دولت پیشین آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ»، پیشتر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش میدهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق اعلام کرد که خروج نخستین گروه نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است، اما دولت جدید آمریکا از بازنگری در طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق سخن گفته است.
ائتلاف بینالمللی موسوم به ضد «داعش» اخیرا شمار کل نیروهای آمریکایی در خاک عراق را ۳ هزار نفر اعلام کرد. با این حال، برخی منابع سیاسی و امنیتی این کشور شمار واقعی این نیروها در کشورشان را بیش از رقم اعلام شده دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند.
مسئولان و مردم عراق در مناسبتهای مختلف بر لزوم خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کردهاند.
نظر شما