به گزارش ایرنا، علی زینی وند شامگاه چهارشنبه در گفت و گوی ویژه خبری شبکه استانی کرمان افزود: در دهه فجر امسال همچنین ۴۶ طرح با اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان آماده کلنگ زنی است.
وی خاطرنشان کرد: در طرح های اقتصادی اشتغال زا بیش از ۹۰ پروژه مهم متعلق به بخش خصوصی است که بالغ ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار این طرح هاست و چهار هزار و ۱۰۰نفر با افتتاح آنها، مشغول به کار می شوند.
استاندار کرمان از دهه فجر انقلاب اسلامی به عنوان فرصتی برای بیان دستاوردها و خدمات نظام اسلامی یاد کرد و ادامه داد: برنامه مدونی برای تبیین خدمات انجام شده، صورت گرفته است و با توجه به اینکه امکان سفرم به تمامی شهرستان ها در این ایام فرخنده وجود ندارد، معاونان استانداری در شهرستان های مختلف حضور پیدا می کنند.
روش های توسعه استان کرمان از نگاه استاندار
زینی وند در ادامه با اشاره به اینکه باید به دو روش به توسعه استان کرمان نگاه کرد، گفت: یک روش نقش استان کرمان که باید در توسعه و اقتصاد کشور داشته باشد و این استان به دلیل گستردگی و با وجود منابع، کشاورزی و جنبه های مختلف اقتصاد، تولید ثروت و اشتغال، نقشی فراتر از استان و حتی در حوزه اقتصاد بین الملل باید نقش ایفا کند و با این نگاه، زنجیره ای از اتفاقات مهم در استان به ویژه در حوزه معادن و فولاد رخ داده و در این زمینه ها اکنون در دنیا حرف برای گفتن داریم.
وی تصریح کرد: شرکت های مهم کرمان سهم نزدیک به ۱۲ درصد از بازار سرمایه کشور را در اختیار دارند و به تناسب این نقش برجسته در کرمان باید اقتصاد کرمان در یک سطح ملی و بین المللی با دانش، تجربه، تکنیک و سرمایه لازم را در این حوزه ایفای نقش کند.
استاندار کرمان با بیان اینکه برای نقش آفرینی کرمان در اقتصاد استان، باید زیرساخت هایی را فراهم کنیم، اظهارداشت: نقش ملی و بین المللی کرمان نباید ما را از حوزه توسعه متوازن در استان غافل کند و قبل از ایفای نقش ملی و بین المللی؛ رفاه، توسعه و آسایش مردم استان کرمان در اولویت است.
زینی وند بیان کرد: اکنون کرمان جزو سه چهار استان توسعه یافته کشور محسوب می شود و درست است و وقتی تولید، کشاورزی، معدن و صنعت استان را رصد می کنیم جزو استان های اول هستیم اما در درون استان توسعه نامتوازن است و بخش هایی از استان متناسب با این ثروت و داشته ها، توسعه پیدا نکرده و در کنار آن نقش ملی و بین المللی باید تمرکز داشته باشیم که مردم این استان به سطح شایسته ای از رفاهیات و زیرساخت های ضروری نائل بشوند که این موضوع اکنون در بخش هایی موجود نیست.
وی با اشاره به اینکه در سند آمایش استان کرمان چشم انداز توسعه در بخش های مختلف تدوین شده است، گفت: کرمان در حوزه اقتصاد ملی و بین المللی نقش دارد و چشم اندازهای توسعه نیاز به زیرساخت هایی از جمله برق، آب، گاز و راه دارد باید تطابق بدهیم که آیا این زیرساخت ها با چشم انداز تناسب دارد؟
استاندار کرمان با بیان این مطلب که برای بسیاری از این زیرساخت ها چشم انداز تعریف نشده است، اظهارداشت: میانگین مصرف برق صنعتی ما بیش از ۴۰ درصد است که این شاخص مولفه ای بین المللی است که شاخصی از توسعه یافتگی است و پویایی صنعت را نشان می دهد اما این درصد با چشم اندازی که در صنعت شمال و جنوب استان تعریف شده، تناسب ندارد و در توازن با توسعه ما نیست و به عنوان مثال فقط گل گهر در چشم انداز ۱۴۰۴ با گسترش صنایع زنجیره فولاد در گل گهر و صنایع وابسته آن به یکهزار و ۸۰۰مگاوات برق نیاز دارد که اکنون کل برق تولیدی استان سه هزار مگاوات است.
زینی وند ادامه داد: در استان کرمان نیازمند نگاه راهبردی در تولید برق هستیم و در این راستا کارگروه چشم انداز توسعه زیرساخت ها در اتاق بازرگانی را تشکیل داده ایم و معاون عمرانی استاندار به عنوان رییس این کارگروه هفتگی جلسات را برگزار می کند و صنایع بزرگ را ملزم کرده ایم برق تولید کنند.
تصویب سند سازگاری با کم آبی / ابرپروژه انتقال آب خلیج فارس افتخار جمهوری اسلامی
زینی وند اظهار داشت: در بخش آب مردم می دانند کرمان جزو استان های کم آب و حتی با تنش آبی مواجه است و کل آب مصرفی را از منابع زیرزمینی و بیش از حد ظرفیت این منطقه کویری، آب برداشت می کنیم که باید این مساله مدیریت شود و از نخستین استان هایی بودیم سند سازگاری با کم آبی را تصویب کردیم.
استاندار کرمان با اشاره به این مطلب که به شدت به انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان و استان های پرآب فکر می کنیم، تصریح کرد: ابرپروژه انتقال آب از خلیج فارس جزو افتخارات تاریخی جمهوری اسلامی خواهد ماند که در این دولت اجرا شد و اکنون فاز نخست آن به گل گهر رسیده و خط دوم این پروژه در آستانه کلنگ زنی است و با سرعت بیشتری نسبت به فاز اول اجرا می شود.
زینی وند با تاکید بر این مطلب که تمامی طرح های حوزه آب و انتقال آب مبنای کارشناسی دارد، گفت: اگر مصرف بهینه آب فرهنگ مردم نشود، ۱۰ خط انتقال آب هم داشته باشیم، باز هم کمبود داریم.
وی خاطرنشان کرد: با اجرای خط دوم انتقال آب از خلیج فارس و برنامه های طراحی شده، در چشم انداز هشت سال آینده در حوزه گسترش صنعت و زیرساخت ها و آب شرب می توانیم به حالت ثبات و تضمین در منابع آب پایدار برای استان برسیم.
استاندار کرمان بیان کرد: در حوزه راه و راه آهن پروژه های گسترده ای در استان کرمان تعریف شده و باید از جاهای مختلف تامین منابع شود و برای گاز نیز وزیر نفت اعلام کرده اند که کرمان در چشم انداز توسعه مشکل گاز نخواهد داشت.
زینی وند گفت: یکی از مهمترین اتفاقاتی که برنامه راهبردی برای آن خواهیم داشت، ثبات و چشم انداز در زیرساخت های مهم استان خواهد بود.
تاکید بر کشف و استفاده از پهنه های جدید معدنی
استاندار کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: علی رغم اینکه استان کرمان ثروت خوبی تولید می کند و در بخش هایی از جمله معادن خوب کار می کند اما بخش عمده ای از ظرفیت های استان یا مغفول مانده و یا با ظرفیت کامل فعالیت نمی کند، زیرا در حوزه معادن باید دانش به روز شود و شرکت های دانش بنیان در تار و پود صنعت و معدن ما ورود کنند.
زینی وند اظهارداشت: در حوزه معادن نیز اکنون بخش کوچکی از معادن اکتشاف و بهره برداری می شود که خیلی بیش از این ظرفیت وجود دارد و تنها در جنوب استان پهنه های معدنی کشف شده که از نظر ذخایر با مس سرچشمه برابری می کند و در حوزه صنعت و معدن دغدغه ای نداریم و باید این موارد را هدفمند کنیم.
وی با اشاره به اینکه دغدغه اصلی ما ظرفیت های دیگری است که روی زندگی مردم تاثیر بیشتری دارد، گفت: کشاورزی، گردشگری، خدمات، مشاغل خرد و صنایع تبدیلی باید در استان کرمان توسعه ایجاد کند که در این موارد وضع مان خوب نیست.
تاکید بر گذر از کشاورزی سنتی
استاندار کرمان افزود: بیش از ۹۰ درصد کشاورزی ما سنتی است و کشاورزان رنج می برند اما دسترنج به جیب آنها نمی رود و به جیب دلال ها می رود، بنابراین باید دانش وارد مزارع کشاورزی و آبیاری مکانیزه، صنایع تبدیلی و کشت گلخانه ای اجرا شود که با ادغام این موواد رد و استفاده از دانش روز دنیا کشاورزی به صنعت پردرآمد ارزآوری بالاتر از نفت تبدیل می شود.
زینی وند ادامه داد: سهم اشتغال در بخش خدمات در استان های همجوار بالای ۵۰ درصد و در کشور بالای ۶۰ درصد و در استان کرمان ۳۷ درصد است در حالی که در استان کرمان می توانیم ۳۰ درصد به اشتغال در بخش خدمات اضافه کنیم و تمرکز بر این بخش ضروری است.
وی افزود: بخش دیگر مغفول مانده استان کرمان، گردشگری است در حالی که کرمان مجموعه ای از ظرفیت های گردشگری و جذاب و دیدنی برای دنیا است و این استان هفت اثر ثبت جهانی دارد و در کشور مثلث گردشگری تعریف شده است و باید تلاش کنیم کرمان به این مثلث وارد شده و به مربع گردشگری تبدیل شود.
استاندار کرمان بیان کرد: از تمامی کارآفرینان حوزه گردشگری به صورت ویژه حمایت می کنیم و تلاش می شود که کارهای آنها در کمترین زمان ممکن انجام شود و همواره تاکید شده که هیچ سرمایه گذاری نباید در ادارات استان معطل شود.
استان پرظرفیت کرمان نباید بیکار داشته باشد
زینی وند با تاکید بر اینکه ظرفیت های استان در حوزه صنایع کوچک باید با همت شرکت های دانش بنیان فعال شود، گفت: کرمان این ظرفیت را دارد که در چند سال آینده به استانی مهاجرپذیر تبدیل شود. استانی مانند کرمان نباید بیکار داشته باشد زیرا ظرفیت دارد و تاکید داریم تمرکز روی معادن و صنعت بزرگ نباید ما را از ظرفیت های دیگر غافل کند.
وی ادامه داد: استان کرمان به لحاظ ظرفیت ها و تولید ثروت خود در تولید ناخالص کشور جزو استان های رده اول کشور است و برای اینکه استان به تناسب داشته هایش به توسعه متوازن برسد باید از نگاه بخشی و منطقه ای خودداری کنیم و توسعه متوازن در استان محقق شود.
با تبعیض مثبت در توزیع اعتبارات به توسعه متوازان می رسیم
استاندار کرمان، نگاه بخشی را ظلم به مردم دانست و تاکید کرد: به عنوان مدیر اجرایی استان باید همه بخش های استان را با نگاه یکسان دید و در توزیع اعتبارات باید تبعیض مثبت داشت و دیگران را در حوزه توسعه زیرساخت ها سوق داد تا توازن توسعه در نقاط مختلف استان ایجاد شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه زنان بخش موثر جامعه ما و نیمی از جمعیت جامعه هستند، گفت: اصلا نباید برای زنان سهم تعیین کرد و اگر بتوانند ۵۰ تا ۶۰ درصد از سهم مدیریت استان را داشته باشند، باید با کمال میل استقبال کنیم و در مدیریت استان کرمان به تناسب زنان موفق، از این ظرفیت استفاده نشده است.
استاندار کرمان افزود: در مدت فعالیت در استانداری کرمان معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری را یک خانم منصوب کردیم و روز گذشته بخشدار مرکزی فاریاب را از خانم های توانمند و جوان همان شهرستان منصوب کردم.
پست های فرمانداری در انتظار بانوان توانمند
زینی وند تصریح کرد: به مدیران تاکید می کنم در شرایط مساوی، زنان را در انتصابات ترجیح بدهند و در صورتی که شرایط مهیا شود، در باقی مانده عمر دولت ممکن است خانم فرماندار نیز منصوب کنم و از زنان توانمند می خواهم از فرصت اجتماعی سیاسی انتخابات شوراها برای نقش آفرینی استفاده کنند.
وی در ادامه با اشاره به خسارت سرما و طوفان به محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: جلسه مفصلی با حضور وزیر جهاد کشاورزی داشتیم و حدود سه هزارمیلیارد تومان خسارت بوده که این اعتبار مصوب می شود و در حوزه بیمه و استمهال وام ها به کشاورزان اطمینان می دهم از همه ظرفیت های استفاده می کنیم تا بخشی از آلام این عزیزان کاهش پیدا کند و بخشی از خسارت ها پرداخت شود.
استاندار کرمان اظهارداشت: در حوزه کشاورزی تمرکز ما بر صادرات است و در حوزه بازارهای داخلی نیز کارهای زیادی انجام شده است.
نظر شما