«میرهاشمی» که اسفند سال جاری برای سوت زدن در جام «پلیکونه» همراه با تیم ملی به ایتالیا سفر میکند، روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این رشته ورزشی در سطح دنیا از حالت سنتی خارج شده و اگر بخواهیم جایگاه همیشگی خودمان را حفظ کنیم باید ما نیز در زمینههای داوری، مربیگری و حتی مدیریت از حالت سنتی خارج شویم.
وی آموزش آکادمیک گروههای پایه را مصداقی برای رفتار علمی با رشته ورزشی کشتی عنوان کرد و ادامه داد: در زمان حاضر بیشتر قهرمانان ما به صورت تکستاره و از سن ۱۵ سالگی به بالا شروع به فعالیت میکنند در حالی که امروزه کشتی جهان به صورت آکادمیک و علمی روی گروه سنی پایه کار میکند و همین رویکرد در سطح استانها باید مورد توجه قرار گیرد.
سوال و جوابهایی که در ادامه حضور «میرهاشمی» در خبرگزاری جمهوری اسلامی رد و بدل میشود، در حقیقت دیدگاههای یک داور جوان و آیندهدار راجع به ورزش باستانی و ملی کشورمان را پیش میگذارد.
سوال: انستیتو کشتی چقدر میتواند در این مسیر مفید باشد؟
جواب: انیستیتو کشور مرکز آموزش مربیان و به نوعی مغز متفکر کشتی ما به شمار میرود و هرچقدر آموزش مربیان و ورزشکاران با محوریت این مرکز تسهیل و تخصصیتر شود، نتیجه مطلوبتر خواهد بود؛ به ویژه آنکه قواعد کشتی با تغییر مواجه است و همین تغییر به نوعی اهمیت کار انستیتو را افزایش میدهد.
سوال: قواعد کشتی نسبت به المپیک گذشته چقدر تغییر کرده است؟
جواب: مسایلی چون نبود انگیزه برای تماشاگران تلویزیونی بعد از المپیک گذشته موجب شد تا فدراسیون جهانی کشتی تغییری در قوانین و امتیازهای فنون ایجاد کند که هدف آن رد و بدل شدن امتیازهای بیشتر و زیباتر و جذابتر شدن رقابتها بود.
تغییر زیادی از چهارسال قبل تاکنون در قواعد کشتی اتفاق افتاده است که هرساله از طریق برگزاری کلاسهای عملی یا تئوری به داوران در سطح جهان اعلام میشود و طی یک سال اخیر نیز این کلاسها به دلیل پاندومی کرونا به صورت آنلاین برگزار شده است.
داوران درجه یک بینالمللی کشتی در سطح جهان نیز به دنبال این تغییر قواعد، مجبور هستند تا همواره به روز باشند و از آخرین تغییرها اطلاع کسب کنند که البته این امر به انگیزه نیاز دارد.
سوال: با توجه به اینکه مسئولیت کمیته داوران هیات کشتی آذربایجانشرقی را بر عهده دارید، راهکارهای پیشنهادی برای ایجاد انگیزه در بین داوران ملی چیست؟
جواب: طی هماهنگیهایی که با روسای کمیتههای استانهای همجوار به عمل آمده است، تفاهمنامههایی به زودی مابین این کمیتهها امضا میشود تا داوران در کلاسهای آموزشی و رقابتهای استانهای همجوار حضور یابند؛ وقتی میدان برای یک داور عوض میشود، انگیزه برای به روز بودن و ارتقای سطح نیز افزایش مییابد.
کلاسهای آموزشی برای داوران ملی نیز به طور مرتب از سوی کمیتههای داوران در سطح استانها برگزار میشود و امیدواریم در سایه رایزنیهایی که با فدراسیون داریم، بعد از فروکش کردن پاندومی کرونا، کلاسهای ارتقای سطح داوری هم در سطح استان برگزار شود.
سوال: وضعیت دستمزد شما چطور است؟
جواب: دستمزد تمام ورزشها چه در بحث داوری و چه مربیگری به غیر از فوتبال ناچیز است به خصوص در این رشته دستمزد در مقابل هزینهای که برای به دست آوردن درجههای داوری هزینه میشود، اصلا قابل مقایسه نیست؛ این در حالی است که کشتی به عنوان ورزش باستانی ما ایرانیها با گوشت، پوست و استخوان ما عجین است.
فدراسیون کشتی تمام سعی خودش را در جهت حمایت از داوارن انجام میدهد اما واقعیت این است که داوران کشتی برای ارتقای سطح باید با توجه به عشق و علاقهای که به آن دارند، هزینههایشان را تامین کنند.
طی سالهای گذشته هزینه رفت و آمد و شرکت در کلاس ارتقای سطح داوری از درجه ۲ به یک بینالمللی به میزبانی کشور بلغارستان در حالی که دلار ۱۳ هزار تومان بود، برای یکی از داوران کشورمان به حدود ۴۵۰ میلیون ریال رسید؛ اکنون این هزینه به مراتب بیشتر است و داوران به سادگی نمیتوانند آن را تامین کنند و امیدواریم سایر نهادها از جمله شهرداریها بتوانند بر اساس وظایف ذاتی خود در تامین بخشی از این هزینهها وارد میدان شوند.
به گزارش ایرنا «سیدفرشید میرهاشمی» از داوران جوان کشتی کشورمان است که در سال ۱۳۹۱ به درجه یک بینالمللی ارتقا یافت و از آن زمان تاکنون به طور مرتب در رویدادهای بینالمللی و حداقل ۵۰ مسابقه داخلی سوت زده است.
وی که داوری در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ بلغارستان را در کارنامهاش دارد، طی اسفند سال جاری نیز همراه با تیم ملی به ایتالیا میرود تا در جام «پلیکونه» تجربهای دیگر کسب کند.
چند روز پیش اتحادیه جهانی کشتی نام مسابقاتی که نتایج آن جزو رنکینگ المپیک توکیو محسوب میشود را اعلام کرد که رقابتهای بینالمللی ماتیو پلیکونه در میان آنها قرار دارد.
«سیدفرشید» متولد ۱۳۶۳ در مراغه و فرزند «میربابا میرهاشمی» است و پدرش نیز از داوران درجه یک بینالمللی کشورمان بود؛ این شهرستان تاکنون علاوه بر میرهاشمیها، یک داور درجه یک بینالمللی دیگر با نام «بهروز نجفقلی دوست» به جامعه کشتی کشورمان تقدیم کرده است.
نظر شما