به گزارش ایرنا، مهدی حسینینژاد روز چهارشنبه در نشست خبری با مقایسه برنامه توسعه استان کرمان و برخی استانها گفت: در برخی استانها یک واحد معدنی موجب بلوغ صنعتی شد و در ادامه صنایع تولید قطعات ، وابسته و خدمات طی ۵۰ سال به آنجا آمد اما در کرمان این زمان به ۲ تا سه سال کاهش مییابد.
وی اظهار داشت: ایمیدرو توان سرمایه گذاری در بخش های دیگر را نداشت لذا استخراج و فروش را به بخش خصوصی و شرکتهای خصولتی واگذار کردیم که موجب ورود بخش خصوصی به تکمیل زنجیره ارزش افزوده شد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه ۲۸ کارخانه بزرگ در استان شکل دادیم که در ادامه صدور جواز به سمت صنایع کوچک و وابسته و خدمات پیش می رود گفت: همچنین این کارخانهها برنامه توسعه را سرعت می بخشد.
بازار فروش برای ۲۰۰ واحد کوچک کرمان محقق شد
وی یادآور شد: ۶ هزار قلم کالای مصرفی را در مس سرچشمه نیازسنجی کردیم و در این زمینه در قالب مدلی ۲۰۰ واحد را به این واحد بزرگ لینک کردیم و در این مدل آموزش هایی را دیدند که در راستای استانداردها تولید رخ دهد.
حسینینژاد افزود: امسال برنامه لینک ۳۰۰ واحد را داریم که این طرح برای معادن مس ، گل گهر و میدکو دنبال کردیم و تلاش می کنیم کامل اتفاق بیفتد و هر سرمایه گذاری که بتواند در پروژه ها سرمایه گذاری کند در قالب تفاهم نامه بلند مدت مصوب می شود.
رشد اقتصادی حوزه صمت کرمان بیش از ۱۰ درصد شد
وی خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه 8.5 درصد رشد اقتصادی استان در نظر گرفته شده که تاکنون بیش از ۱۰ درصد در صنعت، معدن و تجارت تحقق یافته است.
رییس سازمان صمت استان کرمان گفت: تکمیل زنجیرههای افزوده یکی از اقدامات سازمان صمت بوده که طی ۲ سال آینده استان کرمان به غیر از آنکه استان معدنی است به عنوان استان صنعتی نیز شناحته خواهد شد.
وی گفت: صادرات استان کرمان در همه این شرایط بیش از 20 درصد رشد داشته، میزان برق مصرفی صنعتی استان رشد بیش از 20 درصد دارد لذا احداث نیروگاههای برق را در کنار واحدهای صنعتی در سالهای گذشته در استان دنبال شد.
وی عنوان کرد: در حوزه بازار به لحاظ تورم نقطه ای امسال نسبت به اذرماه سال گذشته در رتبه ۲۱ کشور و در تورم ماهانه رتبه نهم را داریم و شرایط ما نسبت به کشور بد نیست اما چالش هایی در حوزه بازار داریم که باید با کمک هم آن را در جنگ اقتصادی کنونی رفع کنیم.
پرداخت حقوق قانونی معادن در کرمان
حسینینژاد با اشاره به اخرین اصلاحیه قانون معادن در سال ۹۲ افزود: براساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن ۱۵ درصد حقوق دولتی باید به استان برگردد و صرف هزینه های زیرساختی شود و همچنین بهرهبردار باید اجاره با خسارت افراد دارای ملک در منطقه بهره برداری را پرداخت کند.
وی تصریح کرد: باید در چارچوب قانون حرکت کنیم و قانون معادن سخت گیرانهاست و در این زمینه مکتشف با علم و آگاهی در صورتی که ماده معدنی پیدا کرد مالکیت با دولت و در صورت کشف نشدن حق و حقوقی ندارد.
۳۴۰ میلیارد تومان درآمد معدنی در زیرساختهای کرمان هزینه شد
وی اضافه کرد: کرمان یکی از استانهای پیگیر تفویض اختیارات در شورای استانی معادن بود که ابتدا آن را از طریق وزارت خانه و هیات دولت پیگیری کردیم اما به علت موانع قانونی محقق نشد و در برنامه ششم توسعه قانونش کردیم.
دبیر شورای معادن استان کرمان با اشاره به ماحصل مصوبات شورا در کارهای زیرساختی گفت: سال گذشته ۳۴۰ میلیارد تومان با مصوبات شورا دریافت در زیرساختهای استان هزینه شد.
وی با اشاره به وصول اعتبار در استان با انتقال حساب ها افزود: مهمتر از آن بانک ها پرداخت تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط را با انتقال حسابها دنبال کنند اما آمار نشان میدهد که پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ استان تنها ۲۶ درصد بوده، در حالی که متوسط کشور ۷۶ درصد بوده است.
اختیار نرخگذاری ۱۵ درصدی مرغ به کرمان واگذار میشود
وی بیان داشت: نزدیک به ۳۰ درصد مرغ از استانهای همجوار تامین میکنیم که وابستگی به آن است و اختیار قیمت گذاری ۱۵ درصدی از دبیر ستاد ملی تنظیم بازار درخواست کردیم زیرا هزینه حمل تا ۶۰۰ کیلومتر این استان باید دیده شود.
حسینینژاد یادآور شد: برای تولید روغن نباتی مجوزی از وزیر صمت که در مراسم سالگرد شهادت سردار سلیمانی حضور یافته بودند، کارگروهی خارج از برنامه تشکیل شد و بر این اساس ۲۰ هزار تن مواد اولیه به کارخانه روغن نباتی تخصیص یافت که مصوب و فاز عملیاتی آغاز شده و به زودی در تولید روغن استان چالشی نداریم.
۲۴۰ میلیون متر مکعب نیاز آب صنعت کرمان است
وی افزود: تمامی صنایع ما به ۲۴۰ میلیون مترمکعب آب در افق توسعه نیاز دارد، در حالی که کشاورزی بیش از پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب مصرف می کند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ابراز داشت: اگر ۱۰ درصد آن را هم اگر جدا میکردیم ۲.۲ برابر آب مصرفی صنعت ما است در حالی که اشتغالزایی صنعت بیش از کشاورزی است.
وی افزود: صنعت حتی اگر هزینه آب را پرداخت کند از لحاظ قانونی امکانپذیر نیست لذا آب را از خلیج فارس انتقال دادیم و این طرح تا ۱۸۰ میلیون مترمکعب در فازنخست اجرا میشود.
حسینی نژاد تاکید کرد: ورود صنعت به حوزه فاضلاب موجب تکمیل این طرحها در استان شد و همچنین صنعت آب خود را از این محل تامین میکند.
۷۰۰ درصد رشد بازرسی در کرمان
وی عنوان کرد: ۷۰۰ درصد رشد امسال در بازرسی ها داشتیم اما پس از کشف جرم، دستگاههای قانونی جریمه اندکی برای متخلفان در نظر میگیرند.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان ادامه داد: با این اقدامات نمیتوان جلو مشکلات اقتصادی بازار را گرفت.
نظر شما