۱۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۵۷
کد خبرنگار: 1000
کد خبر: 84211488
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تامین صلح و سازش در پرونده‌های حقوقی نیازمند تلاش بیشتر است

شیراز-ایرنا -رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، با بیان اینکه هم اکنون حدود ۳۲ درصد از پرونده‌های حقوقی به صلح و سازش می‌رسد، گفت: باید تلاش شود که این میزان به ۵۰ درصد برسد. 

حجت‌الاسلام هادی صادقی، پنجشنبه در همایش تجلیل از منادیان صلح و سازش در شیراز افزود: هم اینک در کشور در پرونده‌های کیفری ٤٦ درصد و در پرونده‌های حقوقی ٣٢ درصد به صلح و سازش ختم می‌شود و اگر چه این میزان از صلح و سازش آمار بالا و قابل قبولی است، اما به همین اندازه نباید اکتفا کرد بلکه باید تلاش شود که در حوزه حقوقی هم آمار صلح و سازش به ٥٠ درصد برسد که یک هدف بلندی است.

وی اظهار داشت: استان فارس در زمینه صلح و سازش در پرونده‌های ورودی به شوراهای حل اختلاف در کشور پیشرو است و در اخذ رضایت از خانواده مقتولین، تلاش‌های فراوانی انحام داده است.

رییس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه همچنین به دوران جدید تحول قضایی اشاره و بیان کرد: باید قانون شوراهای حل اختلاف دائمی شود و در مصوبه جدید که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کرد و در حال حاضر روال قانونی خود را سپری می‌کند، وضعیت همکاران در این قانون پیش بینی شده که تثبیت شود و در لایحه جدید شوراهای حل اختلاف نیز پیش‌بینی شده است که در حجم و سقف رقم رسیدگی‌ها از ٢٠ میلیون تومان به ٥٠ میلیون تومان افزایش یابد و پرونده‌های بیشتری از دعاوی‌هایی که در زمینه صلح و سازش است رسیدگی شود.

وی گفت: با توجه به اینکه اختیارات در قانون جدید شوراهای حل اختلاف افزایش می‌یابد، این مراکز بیشتر مورد مراجعه مردم واقع می‌شوند از این رو باید تلاش کرد تا به همان میزانی که پرونده‌های صلح و سازش به این مراکز ارجاع می‌شود، صلح و سازش نیز افزایش یابد.

صادقی ادامه داد: بر اساس قانون جدید، صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های حقوقی در کل کشور در مراکز حل اختلاف به ۵۰ میلیون پرونده افزایش خواهد یافت و به همین سبب مراجعه مردم نیز به مراکز حل اختلاف برای صلح و سازش افزایش چشمگیری خواهد داشت.

این مقام قضایی پیشنهاد کرد: یکی از ظرفیت‌هایی که می‌تواند عاملی برای افزایش صلح و سازش در استان فارس و حتی کشور شود، استفاده از وکلا برای صلح و سازش است از این رو با هماهنگی کانون وکلا می‌توان این وظیفه را نیز به وکلا محول کرد تا تلاش کنند صلح میان طرفین پرونده‌های قضایی ایجاد شود.

مراکز حل اختلاف ناکارآمد تعطیل می‌شود

صادقی در مورد مراکز حل اختلاف ناکارآمد نیز بیان داشت: مراکز حل اختلافی که میزان صلح و سازش آنان کمتر از ۲۰ درصد باشد به عنوان کانون‌های ناکارآمد تلقی شده و نسبت به تعطیلی این مراکز اقدام خواهد شد و پس از تعطیلی این مراکز، با آموزش به افراد شاغل در مراکز حل اختلاف تلاش می‌شود آمار حل اختلاف آنها نیز افزایش یابد.

اخبار مرتبط