تمرکززدایی فرصتی برای ظهور توانمندیها در دانشگاه‌ها فراهم کرد

اصفهان- ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تمرکززدایی در آموزش عالی کشور آغاز شد و فرصتی را برای ظهور توانمندی‌ها و تصمیم‌های مدیریتی در دانشگاه‌ها فراهم کرده است.

به گزارش ایرنا، منصور غلامی جمعه شب در جمع هیات رییسه دانشگاه اصفهان در اصفهان با تاکید بر ادامه تمرکز زدایی در آموزش عالی افزود: بخشنامه های ستادی برای دانشگاه های بزرگ به نوعی برای آنها محدود سازی ایجاد می کرد در حالی که در این دوره سعی شد تا با تمرکز زدایی، این محدودیت ها رفع شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها به عنوان مراکز تولید دانش و تخصص برای تصمیم گیری های درونی خود اولویت دارند، اظهار داشت: رفع محدودیت ها برای دانشگاه ها و تمرکز زدایی باید ادامه یابد و کمک کنیم که در آینده این حرکت پیش رود.

غلامی با اشاره به اینکه سیاست های کلان مدیریتی متناسب با اسناد و قوانین ملی نیاز به هماهنگی دارد، ادامه داد: این مهم با نشست هایی در سطح رییسان دانشگاه ها و مسوولان وزارت علوم، بررسی می شود.

وی با تاکید بر اینکه برخی از دانشگاه ها در موارد سخت، تصمیم گیری های خوبی داشتند، تصریح کرد: نباید مجموعه های دانشگاهی را در چارچوب مدیریت ستادی قرار داد بلکه وزارت علوم، پشتیبان و حمایت کننده است و دانشگاه ها در چارچوب قوانین می توانند تصمیم بگیرند.

وزیر علوم همچنین با تاکید بر اینکه در سه سال اخیر در مقایسه با ۴۰ سال گذشته رویکردهای خوبی از بخش های صنعتی، وزارتخانه ها و مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور دیدیم، گفت: در سه سال گذشته اتفاق های خوبی در ارتباط دانشگاه با جامعه و بخش های اجرایی و اقتصادی کشور افتاده است.

غلامی ادامه داد: به عنوان مثال وزارت نفت در سال های اخیر کارهای خوبی را در همکاری با دانشگاه ها در زمینه های مختلف مانند اکتشاف، تحقیقات استخراج و پتروشیمی انجام داده است.

وی با تاکید بر آمادگی دانشگاه ها برای ورود به سال های تحول و پیشرفت، تاکید و تصریح کرد: با وجود تحریم ها و سختی های اقتصادی، دستاوردهای علمی به دست آمده چتر حمایتی عظیمی از جریان های اقتصادی ایجاد و سرمایه گذاری ها به سمت زمینه های فعال اقتصادی حرکت کرد.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: آمارها گویای دستاوردها و فعالیت های بسیار خوب در بخش آموزشی، پژوهشی، فناوری، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد است و بخش مهمی از اقتصاد دانش بنیان کشور مربوط به دانشگاه هاست.

غلامی، فعالیت های آموزشی در دوران شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن آموزش دانشگاه ها را مثبت دانست و گفت: پیشرفت فعالیت های آموزشی دانشگاه ها باعث افتخار است.

وی دانشگاه های اصفهان را مجموعه ای کارآمد و با ارزش دانست که در سطح استان و ملی اثرگذار است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری شامگاه جمعه وارد اصفهان شد و طبق برنامه اعلام شده  فردا شنبه چند طرح عمرانی دانشگاه اصفهان با حضور وی افتتاح می شود؛ همچنین در این روز جلسه شورای مدیریت استانی آموزش عالی و منطقه ویژه علم و فناوری استان اصفهان با حضور وزیر علوم برگزار خواهد شد.

اصفهان با حدود ۲۵۰ هزار دانشجو در ۱۸۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالی دومین استان دانشگاهی کشور است؛ دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه جامع و مادر این استان دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha