اقدامات تحولی دولت کرمان را روی ریل توسعه قرار داد

کرمان - ایرنا - گرچه این استان بنا به گفته علی زینی وند استاندار کرمان از توسعه نامتوازن رنج می‌برد و می طلبد تا با تبعیض مثبت به نفع مناطق کمتر برخوردار، به این نقیصه پایان داد ولی در مجموع اقدامات تحولی زیرساختی دولت طی هفت سال گذشته استان را روی ریل توسعه قرار داده است.

به گزارش ایرنا، در دهه فجر سال پایانی دولت دوازدهم قرار داریم، مقایسه شاخص‌های توسعه از ابتدای دولت تاکنون در استان کرمان می‌تواند تصویر روشنی از عملکرد دولت و مدیران استان کرمان در راستای تحقق اهداف و برنامه‌های دولت تدبیر و امید ارائه دهد. 

وضعیت استان کرمان در برخی از شاخص‌ها با ظرفیت‌ها و داشته‌های آن همخوانی ندارد، در صورتی که این استان می‌تواند به یک استان مهاجرپذیر و ایفا کننده نقش برجسته‌تر در اقتصاد ملی و بین‌المللی تبدیل شود. 

برای تحقق این امر از سوی دولتمردان در استان کرمان اقدامات موثری به ویژه در سال‌های اخیر انجام شده است، اما تحریم‌ها و پس از آن شیوع بیماری کرونا، این روند را دچار چالش کرد، با این همه بیشترِ شاخص‌های توسعه در استان کرمان از رشد قابل قبولی در این مدت برخوردار بوده‌اند اما تعدادی از شاخص ها با وضع مطلوب همچنان فاصله دارد. 

بخشی از اقدامات توسعه ای استان کرمان

استاندار کرمان گفت: اقدامات دولت همچون توجه به کارآفرینان، حمایت از سرمایه‌گذاران، ایجاد اشتغال برای جوانان، توسعه فضای کسب و کار، ارتقای مشارکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، کاهش آسیب‌های اجتماعی، ارتقای زیرساخت‌های عمرانی در نقاط مختلف استان، توسعه تشکل‌های مردم‌نهاد و فعال شدن احزاب و گروه‌های سیاسی، پاسخگویی به رسانه‌ها، تکریم اهالی فرهنگ، ادب، هنر و فرهیختگان، توسعه فعالیت‌ها و مراکز فرهنگی می‌تواند به توسعه متوازن استان شتاب ویژه بخشد.

علی زینی‌وند افزود: همچنین در راستای تحقق بخشی به توسعه متوازان علاوه بر این موارد می‌توان به اصلاح روش‌های سنتی در عرصه کشاورزی و تولید و گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات، بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری و توانمندی‌های بومی، توجه ویژه به توانمندسازی جامعه و مشارکت‌بخشی به زنان در عرصه‌های مختلف، گسترش کسب و کارهای خرد، گسترش آموزش و مهارت‌های فنی و حرفه‌ای و ارتقای شاخص‌های بهداشت و درمان اشاره کرد. 

اقدامات شاخص دولت در حوزه صنعت و معدن استان کرمان

وی تصریح کرد: در همین مدت اجرای ابرپروژه انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان که در ادامه به یزد می‌رسد و فازهای بعدی آن نیز به زودی آغاز می‌شود، در کنار تشکیل معین‌های توسعه که از سال ۹۳ تاکنون فعالیت‌های زیادی در استان انجام داده‌اند از اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در استان کرمان محسوب می‌شود.

زینی‌وند عنوان کرد: تکمیل زنجیره فولاد، افزایش ۱۴۰ درصدی تولید کنسانتره آهن از ۱۲.۵ میلیون تن به ۳۰ میلیون تن، افزایش ۳۵۰ درصدی تولید گندله از ۵ میلیون تن به ۲۲.۵ میلیون تن، تحقق ظرفیت تولید ۶ میلیون تن آهن اسفنجی برای اولین بار در استان، تحقق ظرفیت تولید ۴.۳ میلیون تن شمش آهن برای نخستین بار در استان تنها بخشی از اقدامات در حوزه فولاد است.

وی افزود: همچنین افزایش ظرفیت تولید مس کاتد به میزان ۲۳ درصد، افزایش ۲۰۰ درصدی تولید کُک استان از ۴۰۰ هزار تن به یکهزار و ۲۰۰ هزار تن، افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی استخراج معادن استان از ۴۵ میلیون تن به بیش از ۹۷ میلیون تن، افزایش ۲۳ درصدی ذخایر معدنی قطعی استان از ۴.۷ میلیارد تن به ۵.۸ میلیارد تن طی این دولت انجام شد.

استاندار کرمان عنوان کرد: افزایش ۱۱۷ درصدی میزان استخراج زغالسنگ از ۸۸۹ هزار تن به یکهزار و ۹۳۱ هزار تن، ایجاد زیر ساخت در استان از محل ماده ۴۳ برنامه ششم برای نخستین بار و افزایش ۲۱ برابری وصولی حقوق دولتی نسبت به ابتدای دولت، بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری فعلی پروژه‌های اقتصاد مقاومتی حوزه صنعت و معدن استان کرمان، افزایش ۳۶۰ درصدی تولید فرش دستباف از ۱۵۰ هزار مترمربع به ۷۰۰ هزار مترمربع از دیگر فعالیت‌های حوزه صنعت و معدن در استان کرمان است. 

ثبت پنج اثر جهانی در دولت تدبیر و امید 

وی اضافه کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم تعداد آثار تاریخی و طبیعی ثبت شده استان کرمان در فهرست جهانی از ۲ به هفت اثر رسید، ضمن آنکه تعداد مراکز اقامتی از ۶۳ مرکز به ۴۳۳ و تعداد ۳۳۵مرکز بوم‌گردی ایجاد شده است. 

وی گفت: همچنین میزان صادرات از گمرکات استان طی هشت سال گذشته با رشد ۴۴ درصدی همراه شد و ارزش صادرات غیرنفتی استان از ۷۹۶ میلیون دلار به یک هزار و ۸۷۲ میلیون دلار رسید.

توسعه ارتباطات و کشت گلخانه ای

زینی‌وند عنوان کرد: امسال سطوح زیر کشت گلخانه‌ای در استان کرمان به بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار رسید و در زمینه سیستم‌های نوین آبیاری، سطح زیرکشت دانه‌های روغنی و تولید آبزیان رشد قابل توجهی داشته‌ایم. 

وی افزود: از سال ۹۲ تا۹۸ ضریب نفوذ تلفن ثابت به ازای هر ۱۰۰ نفر در استان کرمان از ۲۶.۷ به ۳۱.۴ و تلفن همراه از ۷۹.۷۴ به ۱۰۴.۲۴ رسیده است.

دولت و افزایش تولید انرژی برق و گاز

وی گفت: افزایش تولید انرژی برق، افزایش تولید خطوط انتقال و فوق توزیع، افزایش ظرفیت پست‌های انتقال از پنج هزار و ۸۰۰ مگاولت آمپر به ۱۰ هزار و ۶۸۵ مگاولت آمپر و فوق توزیع برق از سه هزار و ۸۱۷ مگاولت آمپر به چهار هزار و ۸۰۷مگا ولت آمپر در صنعت برق محقق شد.

استاندار کرمان ادامه داد: ضمن آنکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی استان با رشد ۶۹ درصدی از ۲ هزار و ۲۷۳ به سه هزار و ۸۴۲ مگاوات رسید.

وی اضافه کرد: در همین مدت درصد خانوار شهرهای گازرسانی شده استان کرمان از ۷۱ درصد به ۹۴ درصد و خانوار روستاهای گازرسانی شده از ۲۶ درصد به ۴۶ درصد رسید.

زینی‌وند بیان داشت: تداوم اجرای عملیات طرح فاضلاب شهری در کرمان، سیرجان و زرند که ۲۵ سال فقط ۲۵ درصد پیشرفت داشت اتفاق مثبت دیگر در استان کرمان بود که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی محقق شد. 

تحول سلامت کرمان در دولت تدبیر و امید

وی یادآور شد: اجرای طرح تحول سلامت در استان کرمان با ثمرات ارزنده‌ای همراه بود که می‌توان به افزایش تعداد خانه‌های بهداشت به ۹۰۹ مرکز، تعداد مراکز توانبخشی به ۲۸۱ مرکز، تعداد کل بیمارستان‌ها به ۴۱ مرکز و تعداد تخت‌های فعال به ۵۱۷۲ تخت اشاره کرد.

نماینده عالی دولت در استان کرمان افزود: همچنین سرانه تخت‌های موجود در موسسات درمانی فعال به ازای ۱۰ هزار نفر از ۱۲.۷۱ به ۱۶.۷۷ رسید.

زینی وند تصریح کرد: همچنین سرانه کل فضای ورزشی استان کرمان طی هشت سال گذشته افزایش یافته است.

موارد اعلام شده، تنها گوشه ای از اقدامات دولت تدبیروامید در استان کرمان بود و امید می رود که باتوجه به عزم راسخ و پایدار دولتمردان در این استان، مسیر توسعه همه جانبه با سرعتی بیش از پیش تداوم یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha