به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «کامبیز بازرگان» امروز (یکشنبه) در چهل و هفتمین برنامه افتتاح «جهش تولید» و سی و پنجمین دوره معرفی و تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی که به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهوری به مناسبت دهه فجر برگزار شد، افزود: این درحالی است که در سال ۹۲ نسبت مروج به بهره بردار یک به سه هزار و ۲۰۰ نفر بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تجلیل از ۱۷۰ کشاورز برگزیده؛ اظهار داشت: انتخاب کشاورزان برگزیده هر ساله طی یک فرایند زمانبر و پیچیده انجام میشود، بهطوری که بیش از ۱۰ هزار پرونده کشاورزان منتخب از سراسر کشور از سطح روستاها فراخوان و در یک فرایند علمی و دقیق کشاورزان منتخب شهرستانها، استانها و سطح ملی انتخاب و معرفی شده اند.
وی گفت: در چند سال اخیر و بهطور مشخص در دولت یازدهم و دوازدهم، بخش کشاورزی در انتخاب نمونه ها، رویکرد شاخص ها را از توجه صرف به تولید که میتوانست به بهای تخریب منابع و تولید کم کیفیت بیانجامد تغییر داده و به سمت تولید حداکثری، با بهره وری حداکثری، با کیفیت بهتر و برتر روی آورده است.
بازرگان افزود: با این رویکرد نظام، ساختارها، شاخصها و گروه بندی نمونه های بخش کشاورزی متحول شده است، به طوری که امروز کشاورز برتر ما در تولید جو دیم با بهکارگیری روش کشاورزی حفاظتی رکورد چهار تن در هکتار را ثبت کرده، یعنی هم منابع آب و خاک را حفظ کرده و با رویکردهای جدید تولید را افزایش داده است.
وی ادامهداد: کشاورز برگزیده ما بهره وری را با کاربرد روشهای نوین آبیاری از ۷۴ صدم کیلوگرم دانه گندم به ازای هر مترمکعب آب، اکنون به ۲ کیلوگرم در متر مکعب ارتقا داده شده است.
به گفته این مقام مسوول، در زیتون رکورد تولید ۳۵.۲ تن در هکتار توسط باغدار نمونه به ثبت رسید که با بهرهوری پنج کیلوگرم آب به ازای هر مترمکعب است.
شکاف عمیق بین تولید و بهره وری کشاورزان نمونه و دیگر کشاورزان
رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریحکرد: اکنون شکاف عمیقی بین تولید حداکثری و میانگین تولید و بهرهوری حداکثری و میانگین بهره وری منابع وجود دارد، بهطور نمونه تولیدکننده سیب درختی ۲۱ کیلوگرم در متر مکعب سیب برداشت میکند که حدود ۱۰ برابر میانگین دیگر تولیدکنندگان سیب درختی است.
وی اظهار داشت: این شکاف دلایل متعددی دارد که به اعتقاد کارشناسان مهمترین آن نفوذ دانش از طریق آموزش و ترویج است، امروز ساختار مشخصی برای آموزش و ترویج داریم که این ساختار و رویکرد در سالهای اخیر متحول شده است.
بازرگان با بیان اینکه نظام نوین ترویج در دولت یازدهم شکل گرفته است، افزود: از سال ۹۵ همه عرصه های تولیدی به هفت هزار و ۶۰۰ پهنه تقسیم شد و هر پهنه یک مروج مسوول دارد.
وی اضافهکرد: اکنون آموزش بهره برداران کشاورزی به ۱۲۶ دقیقه رسیده، در حالی که در سال ۹۲ میزان آموزش کشاورزان ۳۲ دقیقه بوده است.
به گزارش ایرنا، امروز در چهل و دومین برنامه افتتاح جهش تولید، به صورت ویدئو کنفرانس، ۳۷۲ طرح گلخانهای به مساحت ۹۵۴ هکتار و فاز یک و ۲ مجتمع دامداری با سرمایهگذاری ۴.۹ هزار میلیارد تومانی با حضور رئیس جمهوری به بهرهبرداری رسید.
با اجرای این طرح ها برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر در سراسر کشور اشتغالزایی میشود.
همچنین فاز یک و ۲ مجتمع دامداری استان مرکزی با ظرفیت ۲۰ هزار راسی گاو شیری با اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۳۵۰ نفر در استان مرکزی افتتاح شد.
در این مراسم ۳۲ استودیو تولید برنامه های کشاورزی و آموزش کشاورزی و ۴۲ کانال پخش زنده رونمایی شد.
امروز در حضور حسن روحانی رییس جمهوری دولت تدبیر و امید از ۱۷۰ کشاورزی برگزیده بخش کشاورزی تجلیل شد.
نظر شما