۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۴
کد خبرنگار: 989
کد خبر: 84221797
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ۲ میلیارد ریال برای آموزش صنایع‌دستی خراسان شمالی اختصاص یافت

بجنورد- ایرنا- معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: بتازگی ۲ میلیارد ریال اعتبار به‌منظور اجرای دوره‌های آموزشی برای صنعتگران و هنرمندان این رشته در استان اختصاص پیدا کرده است که تا پایان سال جاری هزینه می‌شود.

به‌گزارش روز دوشنبه روابط‌عمومی این اداره‌کل، محمدرضا قهرمانیان اظهار داشت: با تخصیص این میزان اعتبار، ۱۲ دوره آموزشی برای ۱۵۰ صنعتگر و هنرمند صنایع‌دستی استان برگزار می شود.

وی افزود: این دوره‌های آموزشی در رشته‌های رودوزی‌های سنتی، گلیم، پارچه‌بافی، نمدمالی، سفال و سرامیک، چوب و چرم و مس گری در شهرستان‌های استان برگزار می‌شود.

 معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی عنوان کرد: شیوه‌های تولید و اصلاح محصول، طراحی و ارتقاء کیفیت تولیدات، برندسازی و تجاری‌سازی، بسته‌بندی و بازاریابی از جمله محورهای این دوره‌های آموزشی است.

قهرمانیان با بیان اینکه هم‌اکنون ۶۱ رشته صنایع‌دستی در استان فعال است و بیش از ۱۵ هزار صنعتگر و هنرمند درزمینهٔ تولید این صنایع فعالیت می‌کنند، گفت: ۱۹ رشته در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده، چهار  اثر دارای مهر اصالت یونسکو است و ۶۴ اثر نیز مهر اصالت ملی دریافت کرده‌اند.

صنایع دستی شمال خراسان در گذر زمان با فراز و فرودهایی همراه بوده است اما با تاسیس استان در سال ۸۳ این امیدواری به وجود آمده است که شاید روح تازه ای به کالبد آن دمیده شود و در همین راستا اقدامات مختلفی برای احیا، حفظ و شناسنامه دار کردن ۶۳ رشته پویا و فعال صنایع دستی این استان عملیاتی شده است.

کارشناسان می گویند که نقوش و نگاره‌های به کار گرفته شده در صنایع دستی خراسان شمالی، ریشه در اعتقادات و باورهای هنرمندان این خطه از کشور دارد و اسناد و مدارک برجای مانده از ادوار گذشته نیز بیانگر آن است که تولید صنایع دستی در این منطقه از ایران از سابقه ای دیرین برخوردار است.

انواع دستبافته های داری مانند گلیم و فرش و قالیچه های ابریشمی، پارچه و چادرشب، پاپوش های سنتی، چارق، رنگرزی سنتی و دوخت لباس های محلی، نمدمالی، سفالگری با رنگ های شاد قرمز، نارنجی، زرد و آبی، بنفش، صورتی، همگی حکایت از طبیعت سبز این دیار کهن را به ذهن می آورد.
صنایع ‌دستی خراسان شمالی با توجه به‌ حضور قومیت‌های مختلف کرد، ترک، ترکمن، تات و فارس در این استان تنوع و تکثری چشمگیر دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha