کوروس ربیعی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دلیل کاهشی شدن آمار تلفات پرندگان مهاجر زمستان گذران را ناشی از پایش زودهنگام و شتاب بخشی در جمع آوری لاشه پرندگان از سطح آب اعلام کرد و افزود : در حال حاضر روزانه سه گروه با ۲۰ نفر فعالیت پایش و جمع آوری لاشه پرندگان مهاجر را به صورت موتوری، قایقی و تراکسور در منطقه انجام می دهند و نسبت به سال گذشته نیز آمار روزانه تلفات به طور میانگین ۸ تا ۱۰ برابر کمتر شد.
وی اظهارداشت: در سال گذشته در کمتر از ۴۵ روز حدود ۵۰ هزار بال از ۱۳ گونه پرندگان مهاجر که بیشترشان فلامینگو و چنگر معمولی بودند، تلف شدند و حتی به طور میانگین آمار روزانه به حدود یکهزار بال هم رسیده بود.
رییس اداره حیات وحش مازندران گفت: اما در سال جاری در زمان پیک تلفات به طور میانگین روزانه حدود ۲۰۰ لاشه پرندگان در تالاب بین المللی میانکاله و خلیج گرگان جمع آوری شد و در حال حاضر نیز امار تلفات روند کاهشی را طی می کند.
ربیعی کاهش دما و ناپایداری جوی را از دیگر دلایل برای کاهشی شدن تلفات پرندگان مهاجر در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته اعلام کرد و ادامه داد: طرح پایش و جمع آوری لاشه پرندگان تالاب میانکاله و خلیج گرگان از بهشهر تا بندرگز در استان گلستان به طور روزانه و مستمر ادامه می یابد.
وی گفت: تمام تلاش ما جمع آوری زودهنگام لاشه ها از سطح آب برای جلوگیری از گسترش آلودگی به عنوان یکی از راهکارها در کاهش تلفات در دستور کار اصلی قرار دارد.
تلفات پرندگان مهاجر زمستانگذران در تالاب بین المللی میانکاله که از زاغمرز در شهرستان بهشهر تا بندرگز در استان گلستان به وسعت حدود ۴۸ هزار هکتار امتداد دارد برای دومین سال متوالی از نهم بهمن ماه سال جاری شروع و همچنان نیز کم و بیش ادامه دارد.
براساس گزارش رسمی ادارهکل محیطزیست مازندران با گذشت ۱۰ روز از این رخداد تاکنون ۲ هزار و ۵۲۵ لاشه پرندگان جمع آوری و با نظارت کارشناسان دامپزشکی دفن شد.
سازمان دامپزشکی سازمان دامپزشکی کشور در اطلاعیه ای با توجه به بررسیهای همه جانبه به عمل آمده و تجزیه و تحلیل دادههای جمعآوری شده از این بررسی و نتایج آزمایشگاهی نمونههای اخذ شده در شش محور مختلف ، عامل اصلی رخداد مرگ و میر بالای پرندگان در تالاب بینالمللی میانکاله، بوتولیسم (مسمومیت ناشی از سم باکتری کلستریدیا بوتولینوم) اعلام کرد.
براساس این نتایج آزمایشگاهی آلودگی با فلزات سنگین، سموم ارگانوفسفره، سموم ارگانوکلره، بیماری های ویروسی و باکتریایی نقشی در این رخداد نداشته است.
نظر شما