درج قیمت روی تخم‌مرغ الزامی شد

تهران - ایرنا- معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: درج قیمت بر روی هر عدد تخم مرغ برای مرغداران به منظور جلوگیری از گران‌فروشی در بازار الزامی شد.  

«مرتضی رضایی» روز دوشنبه در نشست خبری خود به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در پاسخ به ایرنا اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با هدف تنظیم بازار طرح درج قیمت روی  تخم مرغ را از روز شنبه گذشته شروع کرد و اجرای این طرح الزامی است.  
وی اضافه کرد: حتی در صورتی که تولیدکنندگان امکان درج قیمت را در واحدهای تولیدی نداشته باشند باید مرغداران فاکتور ارایه بدهند.  
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اکنون ماهانه ۹۰ هزار تن تخم مرغ در کشور تولید می شود بنابراین هیچ کمبودی نداریم.

وی افزود: اکنون میزان تولید تخم مرغ بیش از نیاز داخلی است و با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و شروع فعالیت کارخانجات شیرینی و شکلات این میزان تخم مرغ تولیدی کافی است و بازار داخلی را پوشش می دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهارداشت: براساس قیمت های مصوب نرخ هر شانه تخم مرغ فله‌ای ۳۱ هزار تا ۳۳ هزارتومان است.
به گفته وی، قیمت هر عدد تخم مرغ برای مصرف کنندگان حدود یک هزار و ۱۰۰ تومان است.
رضایی اظهارداشت: گران‌فروشی تخم‌مرغ در بازار باید توسط دستگاه‌های نظارتی کنترل و با گران‌فروشان برخورد شود.
وی درباره افزایش قیمت و تاخت و تاز شرکت‌های بسته بندی گفت: نظارت بر گران فروشی و کیفیت شرکت های بسته بندی و خرده فروشی‌ها باید توسط وزارت صنعت و اصناف انجام شود و وزارت جهاد در این بخش مسئولیتی ندارد.
به گفته وی، وزارت جهاد متولی تولید و قیمت گذاری تا عمده فروشی‌ها است.  

لیست کارخانجات اوایل هفته آینده به سامانه بازارگاه اضافه می‌شود

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه لیست کارخانجات تامین خوراک دام آماده از اوایل هفته آینده به سامانه بازارگاه اضافه می شود، گفت: پیچیدگی‌های بسیار زیادی در این حوزه وجود داشته، ۶۷۰ کارخانه خوراک دام و ۱۸ هزار مرغداری فعال در این حوزه داریم همچنین ده‌ها وارد کننده و تامین کننده نهاده‌های دامی در این زمینه فعال هستند و انواع خوراک دام نیز وجود دارد، بنابراین فرآیند بسیار گسترده و پیچیده است.

وی با بیان اینکه برنامه نویسی و کدنویسی برای سامانه بازارگاه در این زمینه انجام شده و به اتمام رسیده است، تصریح کرد: بحث حقوقی شدن کار نیز در مراحل نهایی است و حقوقی شدن به این معناست که این نهاده با زحمت بسیار زیادی و با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود بنابراین باید نظارت و مدیریت شدیدی انجام بگیرد تا هدر رفتی در این حوزه اتفاق نیفتد.

رضایی با اشاره به اینکه نهاده مرغداران تأمین شده است، گفت: استفاده از ظرفیت کارخانجات تأمین خوراک دام آماده باعث بهبود شرایط می‌شود و ما برای این کارخانجات ۴ شرط تعیین کردیم که مبتنی بر قیمت خوراک، مقدار خوراک، زمان تحویل و کیفیت آن است که باید به درستی رعایت شود.

معاون امور دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: همانطور که اشاره کردم تمام مراحل کار نهایی شده و به شرط اینکه کارخانجات این چهار تعهد را بپذیرند حداکثر از اوایل هفته آینده بارگیری برای کارخانجات شروع می‌شود.

رضایی مبنی بر اینکه عنوان می‌شود برخی مرغداران با همکاری کارمندان وزارت جهاد کشاورزی نهاده بیشتری دریافت می‌کنند و بخشی از این نهاده را وارد بازار آزاد می‌کنند، گفت: به شدت این مساله را تکذیب می‌کنم. ما اکنون اجرای طرح مرغ سایز را نیز شروع کردیم و بر اساس طول پرورش مرغ سایز که بین ۴۰ تا ۴۲ روز است نهاده به مرغداران داده می‌شود و تحویل نهاده کاملاً شفاف و مشخص است.

وی اظهارداشت: مرغداران و دامدارانی که نهاده خریداری می‌کنند باید هم با تأمین کنندگان و وزارت جهاد کشاورزی در ارتباط باشند تا اتفاقی پیش نیاید و شرایط بهبود پیدا کند.

سامانه بازارگاه باعث شفافیت در توزیع نهاده‌های دامی شده است

وی مبنی بر اینکه چرا سامانه بازارگاه با وجود مشکلاتی که برای تولیدکنندگان ایجاد کرده جمع نمی‌شود، افزود: اگر سامانه بازارگاه جمع شود قرار است چه چیزی جایگزین آن شود؟ به عنوان مثال ۹ میلیون تن ذرتی را که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور می‌کنیم با چه سیستمی باید توزیع کنیم در حال حاضر تک تک مرغداران و دامداران یا دستگاه‌های نظارتی و تشکل‌های مربوطه در هر لحظه که اراده کنند می‌توانند ببیند کدام واحد به چه میزان نهاده دریافت کرده که اگر سامانه بازارگاه وجود نداشته باشد و مرغداری مدعی شود که نهاده دریافت نکرده چگونه باید این مساله را ثابت کرد.

رضایی با اشاره به اینکه سامانه بازارگاه باعث ایجاد شفافیت در توزیع نهاده‌های دامی شده است، گفت: برخی از روشنایی‌های ایجاد شده در این حوزه ناراحتند چرا که در تاریکی فساد راحت تر اتفاق می‌افتد و سامانه بازارگاه چیزی به جز حسابداری کالایی و ریالی در حوزه توزیع نهاده‌های دامی نیست.

این مقام مسئول با بیان اینکه در حوزه نهاده‌های دامی درباره ۱۶ میلیون تن نهاده وارداتی صحبت می‌کنیم، تصریح کرد: هر چه بیشتر در این حوزه شفافیت بیشتر باشد تخلفات کمتر خواهد شد.

تصمیمی برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات نهاده‌های دامی اتخاذ نشده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره اینکه اگر ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی حذف شود، سامانه بازارگاه جمع آوری خواهد شد، گفت: همیشه به مسئولان بانک کشاورزی که عهده دار طراحی سامانه بازارگاه هستند گفته‌ام این سامانه باید آنقدر جذابیت ایجاد کند که حتی اگر ارز ترجیحی حذف شود تولیدکنندگان و واردکنندگان مایل به استفاده از آن باشند.

رضایی افزود: اکنون بحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات نهاده‌های دامی مطرح نیست ضمن اینکه اگر اشکالات سامانه بازارگاه کاملاً رفع شود به عنوان یک یادگاری خوب در این حوزه برای سال‌های آینده باقی می‌ماند.

وی درباره واردکنندگانی که اقدام به عرضه نهاده‌های وارداتی در سامانه بازارگاه نکنند، گفت: اگر وارد کننده‌ای نهاده وارداتی خود را در بازارگاه وارد نکند به مراجع قضائی معرفی می‌شود و با او برخورد خواهد شد.

رضایی درباره نشتی‌هایی که در بازار نهاده‌ها صورت می‌گیرد، افزود: امکان تخلف از طریق سامانه بازارگاه وجود ندارد و اگر نشتی و تخلفی وجود دارد از جای دیگری انجام می‌شود.

وی همچنین درباره ثبت سفارش نهاده‌های دامی توضیح داد: حدود دو هفته است که ثبت سفارش نهاده‌ها از وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شده است.

ذرت برای کمبود جو جایگزین می‌شود

معاون وزیر جهادکشاورزی درباره کمبود جو دامی در بازار و چالش هایی که در این حوزه برای تولیدکنندگان به ویژه تولیدکنندگان دام سبک ایجاد شده است، گفت: واردات جو دامی در سال جاری حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده با این حال ما دامداران را به ویژه در مناطق روستایی رها نکرده ایم و با استفاده از ذرت جایگزینی برای این نهاده انجام گرفته و در حال حاضر جیره ترکیبی از ذرت و جو به دامداران تحویل داده می‌شود.

رضایی اضافه کرد: پیشنهاد ما این بوده که دامداران از خوراک آماده در چنین شرایطی استفاده کنند که برخی پذیرفته اند اما برخی با این مساله موافقت نکرده اند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما با استفاده از ذخایر ذرت تلاش می‌کنیم بخشی از کمبود جو را جبراً کنیم درباره اینکه آیا دام سبک می‌تواند از ذرت برای تغذیه استفاده کند، گفت: به عنوان یک کارشناس عنوان می‌کنم دام سبک می‌تواند از ذرت استفاده کند و مصرف این نهاده مشکلی برای دام هیچ مشکل تغذیه‌ای ایجاد نمی‌کند.

قیمت مصوب مرغ اصلاح می‌شود

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره اینکه مرغداران اعلام می‌کنند با توجه به افزایش نرخ مصوب نهاده‌های تولید قیمت مصوب مرغ باید اصلاح شود، گفت: در این زمینه نامه‌ای را به سازمان حمایت ارسال کردیم و آنالیز قیمت و مستندات نیز ارائه شده و این مساله در دست پیگیری است.

رضایی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت مصوب مرغ ۲۰ هزار ۴۰۰ تومان است اما تفاوت قیمت چندانی با نرخ اصلاحی ندارد، به عنوان مثال این تصور به وجود نیاید که قیمت مرغ ۵ هزار تومان گران‌تر خواهد شد و تاکید می‌کنم این افزایش قیمت ناچیز خواهد بود.

صادرات ۶۸۰ میلیون دلاری محصولات دامی در سال جاری

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به آخرین وضعیت صادرات محصولات دام و طیور در سال جاری گفت: ۷۹۰ هزار تن فرآورده لبنی بر پایه شیر خام، ۳۱ هزار تن گوشت مرغ، ۵۴ هزار تن تخم مرغ و ۱۴۰۰ تن عسل از کشور صادر شده که ارزش این صادرات ۶۸۰ میلیون دلار بوده است.

وی با اشاره به طرح‌های این معاونت افزود: احیای مرغ لاین آرین یکی از طرح‌های کلان در سطح ملی است که پیگیری می‌شود همچنین افزایش ضریب خوداتکایی در تولید کره نیز از جمله طرح‌هایی است که دنبال می‌کنیم.

رضایی با اشاره به اینکه واردات کره در سال گذشته ۵۰ هزار تن بوده است، میزان واردات این محصول را در ۹ ماهه سال جاری حدود ۷ هزار تن اعلام کرد و اظهارداشت: بنابراین ۸۵ درصد در این زمینه خودکفایی حاصل شده و سالانه حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار صرف واردات کره می شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه توان تولید کره در کشور بالای ۷۰ هزار تن است، گفت: اگر صادرات شیرخشک نباشد برای کارخانه نیز تولید کره صرف نمی‌کند چرا که محصولات جانبی تولید کره، شیرخشک است بنابراین ما از وزارت صمت درخواست کردیم صادرات شیرخشک را آزاد کند و به ما قول پیگیری و حل این مشکل را دادند.

وی همچنین از کاهش واردات گوشت قرمز در سال جاری خبر داد و افزود: بر اساس آمار گمرک امسال ۴ هزار و ۶۳۰ تن گوشت گوسفندی و ۲۸ هزار تن گوشت گاوی وارد کشور شده که ارزش این واردات به ترتیب ۳۰ و ۱۲۱ میلیون دلار بوده است.

طرح اجرای مرغ سایز اجباری می شود 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اجرای طرح مرغ سایز آغاز شده و بر این اساس به مرغداران بر اساس تولید مرغ در ۴۰ تا ۴۲ روز نهاده تحویل داده می‌شود، گفت: به مرور سختگیری‌ها در این حوزه بیشتر خواهد شد البته اجرای کامل این طرح به همراهی مردم نیاز دارد و تا زمانی که مصرف کننده از فروشگاه مرغ با وزن بالا درخواست می‌کند امکان تحقق کامل این مساله را نداریم.

رضایی اظهارداشت: باید برای مرغ سایز تقاضا ایجاد شود چراکه وقتی تقاضا ایجاد می‌شود تأمین نیز به دنبال آن صورت خواهد گرفت.

مرغ و تخم مرغ برای ایام نوروز تامین است 

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تنظیم بازار شب عید نیز گفت: همانطور که اشاره کردم در حوزه تولید تخم مرغ کمبودی وجود ندارد و درباره مرغ نیز برای بهمن ماه ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی انجام شده که بر این اساس ۲۳۰ هزار تن گوشت مرغ تولید خواهد شد.

وی درباره انباشت دام در کشور، افزایش قیمت گوشت قرمز و قاچاق دام توضیح داد: در این زمینه پیشنهاد کرده‌ایم به تعداد قابل قبول و مدیریت شده صادرات دام مازاد آزاد شود به این معنا که تعداد دام مازاد کشور به طور دقیق برآورد شود و معادل میزانی که صادر می‌شود یا دو برابر آن واردات گوشت صورت بگیرد تا هم قاچاق محدودتر شود، هم انباشت دام مرتفع شده و هم قیمت گوشت در بازار به تعادل برسد.

رضایی گفت: کارگروهی برای این منظور تشکیل شده اما نگرانی مسئولان تنظیم بازار از این است که قیمت گوشت برای مصرف کننده نهایی بیشتر افزایش یابد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha