۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۰۱
کد خبرنگار: 808
کد خبر: 84222644
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کابوس کووید–۱۹ در پرتغال

۲۰ بهمن ۱۳۹۹، ۱۸:۰۱
کد خبر: 84222644
کابوس کووید–۱۹ در پرتغال

تهران – ایرنا– بیمارستان های پرتغال با بالاترین آمار میانگین ابتلا و مرگ، برای پذیرش شمار بالای بیماران کرونایی به ویژه در واحدهای آی سی یو، به صورت نگران کننده ای دچار مشکل شده اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شبکه فرانس ۲۴ و خبرگزاری رویترز؛ شمار کل تلفات کووید–۱۹ این کشور اروپایی به حدود ۱۴ هزار تن و ابتلا نزدیک به ۷۵۰ هزار مورد در میان هر یک میلیون نفر جمعیت رسیده است.

وزارت بهداشت پرتغال به عنوان آخرین کشور اروپایی که ملاحظاتی در باره واکسیناسیون سالمندان در نظر می گیرد، در لیسبون اعلام کرد که واکسن آسترازنکا را به صورت ترجیحی برای افراد زیر ۶۵ سال استفاده می کند.

این کشور که تاکنون کمتر از ۳۹۰ هزار واحد واکسن فایزر/بینتونک و ۱۹ هزار واحد واکسن مدرنا دریافت کرده، روز یکشنبه نخستین محموله واکسن آسترازنکا را به میزان بیش از ۴۲ هزار واحد تحویل گرفت.

تاکنون آلمان، فرانسه، اتریش و نروژ اعلام کرده اند که این واکسن را تنها به افراد زیر ۶۵ سال تزریق می کنند، لهستان کاربرد آن را به افراد زیر ۶۰ سال و اسپانیا و ایتالیا به زیر ۵۵ ساله ها محدود کرده است.

نشریه دی سایت آلمان نیز هفته گذشته نوشت: «آنتونیو کاستا» نخست وزیر پرتغال به دنبال اوج‌گیری شمار مبتلایان کرونایی و تشدید اوضاع از جمله پرشدن تخت‌های مراکز درمانی، از آلمان درخواست کمک‌ کرده است.

وزارت دفاع آلمان به تازگی اعلام کرده که یک تیم امدادرسانی نظامی به همراه تیمی از پزشکان، پرستاران و یک تیم بهداشتی به لیسبون پایتخت پرتغال اعزام می شوند. «آنه گرت کرامپ-کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان این اقدام را در راستای پشتیبانی کشورش از اعضای اتحادیه اروپا برای مقابله با کرونا عنوان کرد و گفت که در گفت وگو با همتای پرتغالی اش دو کشور توافق کرده اند که ارتش آلمان، کارکنان پزشکی و امکانات و تجهیزات مورد نیاز را به پرتغال بفرستد.  یک هواپیمای ایرباس «آ-۴۰۰»(A۴۰۰) متعلق به نیروی هوایی این کشور تجهیزات پزشکی مذکور را حمل می کند و قرار است کارکنان پزشکی آلمانی برای پشتیبانی از بیمارستان ها در لیسبون متمرکز شود.

ارتش آلمان پس از مأموریت های کمک در ایتالیا، فرانسه و جمهوری چک در طول موج اول همه گیری، اکنون به پرتغال اعزام می شود. در حال حاضر این کشور واقع در انتهای غربی اروپا، به شدت تحت تأثیر همه گیری است.

در حال حاضر از هر هفتاد شهروند پرتغال یک نفر به کرونا مبتلا شده است و در هیچ کشوری در جهان میزان آلودگی به نسبت جمعیت اینقدر زیاد نیست. پرتغال تا چند هفته پیش کشوری در اتحادیه اروپا بود که در آن همه گیری کنترل شده بود، اما بسیاری از شهروندان اروپایی به ویژه از فرانسه برای گریختن از محدودیت های شدید و سرکوبگرانه در وطن خود به لیسبون روی آوردند که شرایط را در این کشور بحرانی کرد. شهروندان این کشور به خصوص از شیوع ویروس جهش یافته جدید رنج می برند.

تا روز شنبه هر مسافری از منطقه شینگن می توانست بدون نظارت و آزمایش وارد پرتغال شود، اما اکنون ارائه نتیجه آزمایش به روز پی سی آر (PCR) اجباری شده و مقررات شدیدی برای پذیرش مسافران اعمال می شود. هرچند منتقدان این اقدامات را به ویژه پس از ورود نوع جهش یافته ویروس به این کشور،  دیرهنگام ارزیابی می کنند.

به اعتقاد آنها دولت سوسیالیست نتوانسته به طور موثری با شیوع ویروس در مناطقی که افراد از خانواده های مختلف برای مدت طولانی در اتاق های بسته با یکدیگر ملاقات می کنند، مقابله کند. در پی به راه افتادن موج جدیدی همه گیری در این کشور مدارس، رستوران ها و فروشگاه های مواد غیرضروری تعطیل شده اند.

خبرگزاری رویترز در گزارش دیگری افزود: مردم پرتغال یکشنبه هفته گذشته با حفظ فاصله اجتماعی، ماسک و خودکار شخصی برای جلوگیری از همه گیری ویروس به پای صندوق های رای رفتند تا هم زمان با به اوج رسیدن موارد ابتلا به کرونا رئیس جمهوری جدید خود را انتخاب کنند.  رای دهندگان همزمان با گشوده شدن صندوق های رای با حفظ فاصله اجتماعی دو متری  که با خط قرمز روی زمین نشانه گذاری شده بود، در خیابان های لیسبون صف کشیدند.

نظرسنجی هفته گذشته مرکز تحقیقات «ای اس سی» و «ای اس سی تی ای» پرتغال نشان می دهد که کمتر از دو سوم پرتغالی ها فکر می کنند که انتخابات باید به دلیل همه گیری کرونا به تعویق می افتاد.  نظرسنج ها پیش بینی کرده اند با توجه به این که صدها هزار نفر از رای دهندگان خود را قرنطینه کرده اند، ۶۰ تا ۷۰ درصد آرا ممتنع باشد.

پرتغال با جمعیت ۱۰ میلیون نفر در دوران بعد از تعطیلات کریسمس، با افزایش قابل توجه میزان ابتلا و مرگ کرونایی مواجه است و به طور میانگین بالاترین رقم ابتلا و مرگ و میر را در مقیاس هفتگی داشته است.  پرتغال در حال حاضر و به ویژه پس از شیوع گونه جدید ویروس کرونا، همه ارتباطات هوایی با انگلیس را ممنوع اعلام کرده است.

اوج گیری شمار بیماران به حدی رسیده که به علت کمبود تخت برای بستری کردن بیماران، آمبولانس ها ساعت ها در برابر بیمارستان های صف می کشند.

مقام های این کشور، یک علت افزایش شمار ابتلا و مرگ را به گونه مسری تر این ویروس نسبت می دهند که نخستین بار در بریتانیا کشف شد، اما می پذیرند که شاید محدودیت های نه چندان سفت و سخت در تعطیلات کریسمس نیز در این مورد نقش داشته باشد.

اخبار مرتبط