به گزارش ایرنا، پیش از این دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا با هدف ایجاد فضای منفی علیه چین، این فرضیه ادعایی را مطرح کرده بود که آزمایشگاهی در شهر ووهان چین منشا این ویروس بوده است.
خبرگزاری فرانسه روز سه شنبه گزارش داد: کارشناسان سازمان جهانی بهداشت نظریه جنجال برانگیزی را که بیان می کرد کووید-۱۹ از یک ازمایشگاه در شهر ووهان چین منشا گرفته است، تایید نکردند.
این کارشناسان اعلام کردند شواهدی دال بر اینکه ویروس عامل بیماری کووید ۱۹ قبل از دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان وجود داشته است ، در دسترس نیست.
پیتر بن امبارک کارشناس سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت که شناسایی این موضوع که ویروس کرونا از حیوان به انسان سرایت کرده است، در دست مطالعه است. وی در عین حال گفت که نبود خفاش ها در شهر ووهان چین احتمال انتقال ویروس کرونا از این حیوان را تقریبا نفی می کند.
مقام های سازمان جهانی بهداشت می گویند تحقیقات ووهان تغییر چشمگیری در مسئله شیوع این ویروس ایجاد نکرده است.
همچنین رسانه های چینی گزارش دادند «لیانگ وانیان» رهبر گروه چینی تیم مشترک سازمان جهانی بهداشت و چین که به مدت سه هفته به منظور یافتن منشا ویروس کرونا در ووهان تحقیق کرده اند گفت: بررسی های دقیق و کارشناسی نشان می دهد نظریه نشت ویروس کرونا از آزمایشگاه «بسیار بعید» است.
«لیانگ وانیان» روز سه شنبه در یک نشست خبری در پکن افزود: کشف توالی ویروس کرونا نشان می دهد که این ویروس از انتقال مشترک انسان و دام ایجاد شده است اما هنوز میزبان اصلی این ویروس مشخص نشده است.
وی با یاداوری اینکه شواهد تاکنون حاکی از آن بود که ویروس کرونا از حیوان به انسان رسیده است تصریح کرد: هنوز مطمئن نیستیم که این ویروس دقیقاً از کدام حیوان یا از کجا رخ داده است میزبان ها ممکن است خفاش یا پانگولین بوده باشند، اما نمونه های ویروس های یافت شده در این حیوانات با آنچه در ویروس کرونا وجود دارد یکسان نبود.
گاردین نیز در گزارشی در همین زمینه به نقل از سخنگوی کمیسیون بهداشت چین نوشت: چین و سازمان جهانی بهداشت تحقیقات نظام و مند و جامعی را درباره منشا کووید-۱۹ انجام داده اند.
این تیم ۱۴ ژانویه وارد ووهان شد و پس از دو هفته قرنطینه از اماکنی که اولین نشانه های ابتلا بروز کرد شامل بازار غذاهای دریایی و موسسه ویروس شناسی ووهان که مشغول تحقیقات درباره ویروس کرونا است، بازدید کردند.
با این حال یکی از اعضای این تیم گفته است شاید به سالها برای درک کامل از منشا این ویروس نیاز باشد.
واشنگتن مدعی است چین باید در به اشتراک گذاشتن اطلاعات و نمونه ها و دسترسی به بیماران، کادر پزشکی و کارکنان ازمایشگاه ها بازتر عمل کند اما پکن واشنگتن را به سیاسی کردن یک ماموریت علمی متهم کرده است.
کرونا درجهان تاکنون باعث ابتلای بیش از ۱۰۷ میلیون نفر در جهان شده است که از این تعداد دو میلیون و ۳۳۷ هزار و ۹۷۷ نفر جان باخته اند.
نظر شما