یزد رتبه نخست واکسیناسیون علیه کرونا را کسب کرد

یزد- ایرنا - سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: بنابر اعلام وزات بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی این استان با واکسیناسیون ۹۴ نفر از کادر درمان بخش های آی .سی .یو علیه ویروس کرونا در روز نخست به نسبت جمعیت کادر درمانی رتبه اول را در کشور کسب کرد.

به گزارش روزچهارشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد به ایرنا، سید ابراهیم سلمانی افزود: این استقبال مرهون پیشقدم شدن نیروهای بهداشت و درمان و رییس دانشگاه علوم پزشکی استان است که برخلاف شک و شبهه هایی که وجود داشت ، برای اطمینان بخشی به نیروها داوطلب شدند.

وی ادامه داد: در گام نخست ، واکسیناسیون علیه کرونا برای کادر درمان شاغل در بخش مراقبت های ویژه درگیر با این ویروس انجام می شود و با ورود محموله های بعدی واکسن اسپوتنیک وی به کشور، سایر کادر درمان مایه کوبی می شوند.

 سلمانی اظهار کرد: هم اکنون ۱۷۳ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند که از این تعداد، ۵۶ نفر به دلیل وخامت حال در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان ها تحت درمان قرار دارند.

سلمانی گفت: اعتقاد به پایان بیماری کووید ۱۹ کاملا اشتباه است و هرگاه غفلت کنیم افزایش آمار بستری‌های مبتلا به ویروس کرونا را به دنبال دارد  و در صورت تداوم رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی، باز شاهد افزایش افراد مبتلا به کرونا و مرگ و میر بیماران به اصطلاح معروف روزهای سیاه خواهیم بود.

مرحله نخست واکسیناسیون علیه ویروس کرونا دیروز( سه شنبه) همزمان با سراسر کشور در استان یزد انجام شد. 

کارشناسان همچنان توصیه می کنند مردم اصول سه گانه « شفا» یعنی  شست و شوی دست ها، فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی، اجتناب از ترددها و استفاده از ماسک را باید بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند

به گزارش ایرنا، شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و  در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده  و این موضوع خود مقدمه‌ای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha