توسعه روابط اقتصادی یزد در خواهر خواندگی با شهرها لحاظ شود

یزد - ایرنا - رییس خانه صنعت، معدن و تجارت (صمت) یزد با اشاره به اهمیت روابط صنعتی و اقتصادی خواهر خواندگی مرکز استان با تعدادی از شهرهای خارجی گفت: در جلسات مرتبط علاوه بر مدیران شهری، فرهنگی و گردشگری، باید نمایندگان تشکل های خصوصی صنعتی و اقتصادی نیز در مذاکره حضور داشته باشند.

به گزارش روزجمعه روابط عمومی خانه صمت یزد به ایرنا، سیدعلی اکبر کلانتر در دیدار با مرتضی بهرامی رییس نمایندگی وزارت امور خارجه در استان بر ایفای نقش موثر و مضاعف این نمایندگی در چهارمین استان صنعتی و دومین استان معدنی کشور تاکید کرد.

وی از مسوول این نمایندگی در یزد خواست با توجه به ظرفیت های بالای تولیدی صنعتی و معدنی و صادرات استان ، نمایندگان تشکل های بخش خصوصی در حوزه صنعت و اقتصاد در مذاکره با طرف های خارجی نیز حضور داشته باشند.

وی در ادامه با اشاره به تولیدات با کیفیت محصولات استان در رسته های صنایع ساختمانی، برق، نساجی، شیمیایی و غذایی، استفاده از فرصت های فراهم آمده در جلسات تفاهم برای خواهر خواندگی شهرهای کشورها با شهرهای استان یزد و همچنین برنامه ریزی و ایجاد امکان حضور هیات های اقتصادی استان توسط نمایندگی وزارت خارجه را بهترین راه توسعه صادرات بیان کرد.

وی خاطرنشان کرد: از این رویکرد جدید وزارت خارجه به بهترین شکل ممکن در جهت افزایش تعامل و ارتباط اقتصادی باید  بهره گرفته شود.

کلانتر از همکاری های موثر و خوب نمایندگی وزارت خارجه با فعالان اقتصادی استان از طریق ارایه گزارش اطلاعات و تبادلات اقتصادی کشورها به خانه صمت برای اطلاع رسانی و تسهیل در امر صادرات و واردات واحدهای صنعتی استان قدردانی کرد.

همچنین هفدهم بهمن ماه جاری یادداشت تفاهم برقراری روابط خواهرخواندگی بین یزد و شهر خیوه با حضور رییس امور شهری استانداری یزد و شهردار خیوه ازبکستان به امضا رسید.

به گزارش ایرنا از بخش رسانه‌ای سفارت ایران در ازبکستان، با هماهنگی سفارت کشورمان در تاشکند، جمال‌الدین عزیزی شهردار یزد و تیمور دولت‌اف شهردار خیوه  به صورت برخط با هم گفت ‌وگو کردند.

در این نشست همچنین سفیر ایران در تاشکند، ۲ نفر از اعضای شورای شهر، رییس امور شهری استانداری یزد و رییس نمایندگی وزارت امور خارجه ایران در آن استان حضور داشتند.

در هیات ازبکستانی  علاوه بر شهردار خیوه، معاون امور بازرگانی خارجی، سرمایه‌گذاری و گردشگری شهرداری نیز حضور داشت.

دو طرف در این دیدار برخط ضمن تاکید بر اشتراک ۲ کشور و ۲ شهر آمادگی خود را برای همکاری در زمینه‌های گوناگون اعلام کردند و در پایان نیز یادداشت تفاهم برقراری روابط خواهر خواندگی بین یزد و خیوه به امضا رسید.

در حال حاضر یزد با هشت خارجی قرارداد خواهرخواندگی امضا کرد و معروف ترین آن یاسبرین مجارستان است .

شهر یزد و یاسبریناز سال ۱۳۷۴ و پس از آگاهی از ریشه های مشترک، با هم خواهرخوانده‌ شدند. امضای تشریفاتی تفاهم نامه خواهرخواندگی در یکم دسامبر ۱۹۹۶ صورت گرفت. در آن سال هیأتی با محوریت استانداری عازم آن کشور شدند و توافق اولیه برای خواهرخواندگی دو شهر انجام شد.
    ریشه های مشترک خویشاوندی، برقراری اعتماد، دوستی، ارتباطات فرهنگی و اقتصادی از اهداف این تفاهم بود. این ۲  شهر رابطه تاریخی مستقیم‌ با هم ندارند، اما ریشه های باستانی، مردمان آن شهر را به ایرانیان ارتباط می‌دهد. از طرفی شباهت تلفظ نام یزد و یَزبِرین (تلفظ مجاری یاسبرین) باعث ایجاد این حلقه ارتباط شد.
   پس از تفاهم اولیه بین ۲ شهر، تا سال ۱۳۸۶ ارتباط چندانی بین مقامات ۲ شهر وجود نداشت. در سال ۱۳۸۶ مجددا با دعوت از شهردار آن زمان یاسبرین، آقای گدئی، یاداشت تفاهم جدیدی تهیه و با امضای آن در یزد، خواهرخواندگی فیمابین احیا شد.
این تجدید تفاهم با سفر متقابل هیأت ایرانی در سال ۱۳۸۷ و سپس ارسال نماد  ۲شهر و پیگیری سایر مفاد ادامه یافت. بدین ترتیب نماد شهر یاسبرین (معروف به شیپور لهل) که نماد آزادی و استقلال مردم مجار است، در سال ۱۳۹۱ در میدان آزادی شهر یزد رونمایی شد. متعاقب آن تفاهم نامه جدیدی هم به امضاء رسید (با حضور دکتر تاماش سابو، شهردار جدید یاسبرین و نمایندگان وزارت امور خارجه). ۲ سال بعد نماد یزد یعنی بادگیر باغ دولت آباد طی سفر هیأت شهرداری یزد در شهر یاسبرین رونمایی شد و امروزه نماد بادگیر شش وجهی و اصیل یزدی در مرکز این شهر خودنمایی می کند.
   استان یزد با یک میلیون و ۲۰۰  هزار نفر جمعیت اولین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان است و حدود شش هزار اثر تاریخی و فرهنگی دارد که یک هزار و ۸۵۰ مورد آن تاکنون ثبت ملی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha