به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تله سور، «النا دوهان» (Alena Douhan) گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد که از ۳۰ ژانویه (۱۱ بهمن) به منظور ارزیابی تاثیرات اقدامات یکجانبه آمریکا علیه ونزوئلا در این کشور به سر میبرد، روز جمعه در یک نشست خبری با تاکید بر اینکه تحریمهای یکجانبه آمریکا و متحدان واشنگتن علیه ونزوئلا، نقض حقوق بینالمللی است، گفت: تشدید تحریمها، تاثیر اصلاحات [اقتصادی] و همچنین ظرفیت دولت برای اجرای پروژههای اجتماعی را تضعیف کرده است.
گزارشگر سازمان ملل، ضمن درخواست "رفع تحریمها" گفت: من معتقدم این تنها راهی است که ما از طریق آن میتوانیم رفاه و حمایت از حقوق مردم ونزوئلا را تضمین کنیم.
دوهان از آمریکا و دولتهای متحد او از جمله انگلیس و پرتغال خواست تا داراییهای مسدود شده دولت کاراکاس به منظور خرید دارو، واکسن، غذا، تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی را آزاد سازی کنند.
وی تاکید کرد که تامین کالاهای اساسی موجب تضمین نیازهای بشردوستانه مردم و احیای خدمات عمومی از طریق همکاری با «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» (UNDP) و سایر آژانسهای سازمان ملل است.
این گزارشگر بینالمللی همچنین از محدودیت دسترسی به قطعات یدکی و تجهیزات مورد نیاز در ماشینآلات متصل به سیستم آب و برق ابراز نگرانی کرد و افزود: گزارش نهایی در سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور/ مهر ۱۴۰۰) پس از جمعآوری و ارزیابی اطلاعات به سازمان ملل ارائه خواهد شد.
دوهان، با بیان اینکه همه طرفها باید به حاکمیت ملتها، قانون پناهندگان و حقوق بشر احترام بگذارند، مذاکرات بین دولت ونزوئلا و کشورهای تحریم کننده را تنها راهکار حل و فصل اختلافات دانست.
این مقام سازمان ملل با اشاره به دیدارهای انجام شده ، با «نیکلاس مادورو» رئیسجمهوری ونزوئلا، «دلسی رودریگس» معاون ریاست جمهوری، وزرای امور خارجه، مسکن، نفت، علوم و فناوری، حملونقل، وزیر فرهنگ و مقامهای دادگاه عالی و پارلمان گفت: من اعتراف میکنم که ونزوئلا با ارائه همه اطلاعاتی که برای رسیدن به نتیجه به آنها نیاز داشتیم، با ما همکاری کرده است.
دوهان، همچنین گفت سفر وی بیطرفانه بوده و در جریان دیدار با مقامهای دولتی، با مخالفان نیز به گفتوگو پرداخته است.
وی افزود، هیچ دولتی بدون منابع لازم از جمله آزاد سازی بودجه نمیتواند پروژههای توسعه را آغاز کند.
این گزارشگر سازمان ملل ، همچنین طبق توافق بین دولت ونزوئلا و کمیساریای عالی حقوق بشر از برنامهریزی برای بازدید شماری دیگر از گزارشگران به ونزوئلا خبر داد و این امر را برای ارزیابی دقیق وضعیت معیشت و امنیت شهروندان ونزوئلایی حیاتی دانست.
شورای حقوق بشر سازمان ملل در سپتامبر ۲۰۱۴ در پی نگرانی از وضعیت حقوق بشر و تاثیر منفی اقدامات یکجانبه بر شهروندان ونزوئلا، برنامه اعزام گزارشگر ویژه را در دستور کار خود قرار داد.
در سالهای اخیر، دولت ونزوئلا در کنار بسیاری از کشورهای متأثر از تحریمها و سازمانهای مدنی، با انتقاد از اقدامات و تحریمهای ظالمانه دولت آمریکا، اثرات منفی فشارهای اقتصادی بر تمام جوانب زندگی و حقوق شهروندان خود را مورد تاکید قرار داده است.
براساس آمار رسمی، از سال ۲۰۱۵ سیاست تحریمی علیه صادرات و تاثیر منفی آن بر اقتصاد ونزوئلا باعث شده این کشور از ۹۹ درصد درآمدهای ارزی خود و دسترسی به بازارهای بین المللی محروم شود.
نظر شما