به گزارش روز شنبه ایرنا از ستاد بازسازی عتبات عالیات، مدیر پروژه صحن امام محمد باقر(ع) اظهار داشت: این طرح که در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع در حال ساخت است عملیات اجرایی آن پس از شیوع ویروس کرونا تعطیل شده بود اما اکنون با همکاری تولیت حرم مطهر دو امام همام (حضرت امام موسی کاظم(ع) و امام جواد ع) در حال اجرا است.
سید مهدی ثمره هاشمی افزود: صحن امام محمدباقر(ع) در ضلع شمالی حرم مطهر دو امام همام در شهر مقدس کاظمین و در عمق هفت متری زیر همکف در حال احداث است.
وی ادامه داد: در فاز نخست اجرای طرح توسعه مزین بنام صحن امام محمد باقر(ع)، سقف و ستونهای بتونی کف زیرزمین قدیمی حرم مطهر تخریب میشود پس از آن، عملیات مقاوم سازی بستر اجرای طرح توسعه اجرا خواهد شد تا مراحل برای کار حفاری، خاکبرداری و ساخت زیرزمین جدید فراهم شود.
ثمره هاشمی با تاکید بر اینکه برای اجرای این طرح بزرگ، کار مطالعاتی و علمی دقیقی در آزمایشگاههای تخصصی صورت گرفته، تصریح کرد: تقریبا همه محدوده پیرامونی محل اجرای این طرح، ساختمان و سازههای حرم مطهر قرار دارد، از این رو عملیات خاکبرداری باید بهگونهای اجرا شود که آسیبی به این سازهها وارد نکند.
مدیر پروژه صحن امام محمد باقر(ع) افزود: مجاورت محل اجرای صحن امام محمدباقر(ع) با مسجد تاریخی صفوی که از میراث ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی در حرم مطهر امامین جوادین (ع) است بر چالشهای اجرایی این طرح افزوده است. همچنین قرار گرفتن ایوان اتابکی حرم مطهر در نزدیکی محل اجرای طرح از دیگر مسائل چالش برانگیز پیش روی عوامل اجرایی است.
ثمره هاشمی اصلیترین چالش در اجرای طرح صحن امام محمد باقر(ع) را وجود آبهای زیر سطحی اعلام کرد و گفت: هنگام حفاری در عمق تقریبا چهار متری به آب زیرسطحی برخوردیم که اجرای این طرح را از نظر مهندسی به پروژهای ویژه تبدیل کرده است.
وی گفت: پیشبینی میشود با رفع محدودیتهای کرونایی این طرح توسعه زیر سطحی ظرف 48 ماه به اتمام برسد.
نظر شما