به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، «رضا جدیدی» افزود: نقشههای زمینشناسی نسل دوم برای نخستین بار در کشور در اصفهان تهیه میشود.
به گفته وی، این طرح جدید که سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در دستور کار دارد، اکتشاف سیستماتیک و نقشهبرداری به روش نسل دوم و سرور پایه انجام میشود.
جدیدی خاطرنشانکرد: این روش هیچ شباهتی به نقشههای قبلی ندارد و بر پایه روشهای دیجیتال با دقت بالا و هزینه کمتر انجام میشود که اکنون در چند کشور پیشرو اروپایی استفاده میشود و ایران نخستین کشور در منطقه است که از آن بهره میگیرد.
به گفته وی، نقشههای زمینشناسی نسل دوم با استفاده از تصاویر دقیق ماهوارهای و با تحلیل و تلفیق اطلاعات ۳۰ ساله زمینشناسی کشور و به شکل یکپارچه تهیه میشود و با گذشت زمان و تغییر فناوریها بهراحتی به روز خواهد شد.
جدیدی با اشاره به اینکه تهیه نقشههای زمینشناسی نسل دوم پیش از این به شیوه آزمایشی و محدود در کویر لوت انجام شد، گفت: این کار در استان اصفهان در محدود ۱۰ هزار کیلومتر مربع از ابتدای سال آینده آغاز میشود.
این مقام مسوول با بیان اینکه نقشههای نسل دوم دارای اطلاعات با دقت بالایی درباره مخاطرات زمین، زمینشناسی مهندسی، زمینشناسی محیطزیست و اکتشاف ذخایر معدنی است، اضافهکرد: در کنار تهیه این نقشهها، طرح اکتشاف سیستماتیک برای چهار لایه فلزی، غیرفلزی، کانی قیمتی و نیمهقیمتی و عناصر استراتژیک در استان اصفهان تعریف شده است.
وی درباره انتخاب استان اصفهان برای اجرای این طرح، گفت: این استان واقع در مرکز ایران و خاستگاه متنوعی از ذخایر معدنی و دارای کمربندی کانیزایی و ظرفیتهای مناسب زمینشناسی و اکتشاف است.
جدیدی ضمن تاکید بر اینکه سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در منطقه خاورمیانه، قطب علمی به شمار میآید و همکاری خوبی با سازمان های همکار در جهان دارد، افزود: این سازمان در راه بومیشناسی و ارتقای علمی زمینشناسی برنامههای ترویجی را در همکاری با دانشگاهها و موسسههای خصوصی در دستور کار دارد.
به گزارش ایرنا، پیش از این رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفته بود: نقشهبرداری از ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومترمربع از اراضی کشور از اولویتهای سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی محسوب میشود و شناسایی معادن جدید یکی از اهداف اجرای این پروژه است.
«علیرضا شهیدی» توضیح داد: سال ۸۱ به بعد با استفاده از ظرفیت هوایی و اجرای پروژههای عکسبرداری هوایی، تحولی در وضعیت اکتشاف معادن کشور صورت گرفت و توانستیم بسیاری از ذخایر پنهان را کشف کنیم، ضمن اینکه تأمین امکانات بیشتر این امکان را فراهم می سازد تا از توان خود در کشف معادن بهره بیشتری گرفته شده و موجب پیشرفت کشور شود.
وی گفت: اکنون نقشه خطی برای اکتشاف معادن در ۱۵۰ هزار کیلومترمربع از اراضی کشور تهیه شده و این روند به شکل مستمر ادامه خواهد یافت.
نظر شما