جوهر نادری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قربانیان برخورد با انواع مین های کاشته شده توسط دشمن بعثی در گستره جغرافیایی استان ایلام طی سال های ۶۷ تا ۹۴ سالانه بطور متوسط ۱۲ نفر بوده است.
وی افزود: این مقدار در طول چهار سال گذشته بطور چشمگیری کمتر شده است، بطوریکه طی سال های ۹۴ تا ۹۸ به یک نفر رسیده که از این نظر کاهش ۹۲ درصدی را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر امور امنیتی و انتظامی استانداری ایلام تاکید کرد: ۳۳۴ نفر از مردم این استان از سال ۶۷ تا پایان سال ۹۸ بر اثر برخورد با این مهمات جنگی جان خود را از دست داده اند که ۳۲۷ نفر از این تعداد مربوط به قبل از سال ۹۳ بوده است.
نادری یادآور شد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی استان ایلام بویژه در شهرستان های مهران و دهلران در دوران دفاع مقدس به انواع مهمات بجای مانده از درگیری ها آلوده شد که بیشتر این اراضی پاکسازی شده و تنها ۲۱ هزار و ۲۸۱ هکتار از مناطق آلوده به مین دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در مرزهای استان ایلام باقیمانده است که در دستور پاکسازی قرار دارد.
به گزارش ایرنا، چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی ایران اسلامی در نوار وسیعی به طول یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر طی دوران جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه کشورمان بر اساس برآوردهای سال ۱۳۶۷ به انواع مین آلوده شد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن در استان ایلام، یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار در خوزستان، ۷۰۰ هزار هکتار در کرمانشاه، ۱۵۰ هزار هکتار در کردستان و ۱۵۰ هزار هکتار نیز در آذربایجان غربی قرار دارند.
استان ایلام به دلیل درگیری مستقیم با دشمن متجاوز بعثی از مناطقی بود که بیشترین ضربه را از نظر وجود میادین مین و گلولههای جنگی عمل نکرده داشت، بطوریکه تنها از سال ۸۵ تا پایان سال گذشته در مجموع ۷۴۴ هزار انواع مین و گلولههای جنگی در استان کشف شد که از این تعداد ۵۱۳ هزار مین و ۲۳۱ هزار نیز انواع گلولههای عمل نکرده بوده است.
نظر شما