به گزارش یکشنبه ایرنا، مجله دیجیتال ژورنال نوشت: نتیجه تحقیقات درباره تاثیر کووید-۱۹ بر سیستم انرژی و تقاضای برق در جهان نشان داد: هرچند همه گیری کرونا باعث مرگ بسیاری از مردم و آسیب به اقتصاد جهان شده است، تاثیر آن بر محیط زیست باعث کاهش غلظت کربن در تولید برق شده است زیرا تولید زغال سنگ به شکل قابل توجهی کاهش یافته است.
نتایج این نظرسنجی در نشریه آنلاین «تغییرات اقلیمی طبیعت» منتشر شده است.
کریستوف برترام محقق از موسسه تحیقاتی تاثیرات اقلیمی در شهر پوتسدام آلمان، گفت: اگر تقاضای برق کاهش یابد نیروگاه های زغال سنگ به طور معمول اولین جایی هستند که تعطیل می شوند. زیرا روند سوزاندن سوخت پیوسته هزینه ها را افزایش می دهد.
وی افزود: اپراتورهای کارخانه باید برای هر تن زغال سنگ پول بدهند. در مقابل منابع انرژی تجدیدشدنی مانند باد و نیروگاه های خورشیدی به محض احداث شدن، به شکل قابل توجهی هزینه های سوزاندن سوخت پایین تری دارند و حتی اگر تقاضا کاهش یابد به فعالیت خود ادامه می دهند.
این امر باعث کاهش سهم سوخت فسیلی در ترکیب تولید برق در جهان در سال ۲۰۲۰ شد و انتشار گاز دی اکسید کربن از بخش تولید نیرو حدود ۷ درصد کاهش یافت. به ویژه این امر در هند، ایالات متحده وکشورهای اروپایی مشهودتر بود.
در این سال تقاضای برق بر اساس شاخص ماهانه تا حدود ۲۰ درصد کاهش یافت و انتشار گاز دی اکسید کربن بر اساس شاخص ماهانه ۵۰ درصد کاهش داشت.
در گزارش سازمان بین المللی انرژی تحت عنوان «زغال سنگ ۲۰۲۰» بیان می شود که به فرض احیای اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۱، ممکن است تقاضای جهانی زغال سنگ افزایش ۲.۶ درصدی را به ویژه از سوی کشورهای چین، هند و جنوب شرقی آسیا به دنبال داشته باشد.
با این حال پیش بینی می شود تقاضای جهانی زغال سنگ تا سال ۲۰۲۵ به حدود ۷.۴ میلیارد تُن کاهش یابد.
گونار لودرر نویسنده مشترک این تحقیق گفت: با توجه به بحران کنونی انتظار داریم تقاضای برق در سال ۲۰۲۱ در سطح سال ۲۰۱۹ خواهد بود که با توجه به سرمایه گذاری های کنونی در تولید کربن پایین مفهوم آن تولید کمتر سوخت فسیلی در مقایسه با آن سال است.
وی توضیح داد تا وقتی افزایش تولید برق از انرژی های پاک بیش از افزایش تقاضای برق باشد، انتشار گاز دی اکسید کربن از بخش برق کاهش خواهد یافت. تنها در صورت تقاضای زیاد برق به میزان غیرعادی و در کنار آن کاهش نیروگاه های تجدیدپذیر در سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۴ و بعد از آن، تولید سوخت فسیلی به سطح قبل از همه گیری باز خواهد گشت.
اوتمر ادنهوفر مدیر تحقیقات موسسه اشتراکات جهانی و تغییرات آب و هوایی معتقد است: می توان گفت ترکیبی از بحرانی جهانی و تقاضای کمتر برای زغال سنگ رهبران سیاسی را در یک موضع واحد قرار داده است: علاوه بر سیاست های بیشتری شامل حذف یارانه برای سوخت فسیلی و افزایش سرمایه گذاری ها در انرژی باد و خورشید، اکنون در مقایسه با گذشته پایان دادن بر تولید برق با استفاده از کربن بالا بسیار آسانتر شده است.
نظر شما