به گزارش خبرنگار ایرنا سعید میرقربانی روز دوشنبه در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در فرمانداری آستارا گفت: در این شهرستان انبار کافی برای نگهداری کالاهای قاچاق و فاقد مجوز حمل وجود ندارد و به زودی رئیس سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گیلان برای رایزنی در خصوص چگونگی تعیین تکلیف این کالاها به آستارا دعوت خواهد شد.
وی ادامه داد: فعالیت پلیس امنیت اقتصادی بر کاهش قاچاق در گمرکات آستارا موثر بوده و با تامین امکانات لازم، اثرات مثبت آن در آینده بیشتر خواهد شد و گمرک و پایانه مرزی باید به ابزارهای نو و ایکس ری های جدید و سگ های موادیاب مجهز شوند.
او افزود: قاچاق کالا به اقتصاد کشور ضربه می زند و فرصت های شغلی جوانان را حذف می کند و رسانه ها و فعالان فضای مجازی با ترویج استفاده از کالای داخلی و آگاه سازی مردم از مضرات قاچاق، با این پدید شوم مبارزه کنند.
مدیرکل گمرک آستارا نیز گفت: سازمان اموال تملیکی طبق قانون موظف است ظرف یک هفته بعد از اعلام گمرک، تکلیف کالاهای مکشوفه و ضبط شده را مشخص کند و با توجه به در حال بهسازی بودن محوطه و انبارهای گمرک، فقط ۲۵ درصد ظرفیت انبارها برای نگهداری کالاها قابل استفاده است.
کریم رسولی پیشنهاد داد سازمان اموال تملیکی از محل دو و نیم درصد هزینه نگهداری کالاها که از صاحبان آنها دریافت می شود، برای نگهداری و تعیین تکلیف کالاهای مکشوفه، انباری در آستارا اجاره کند.
سرهنگ باقری نماینده هنگ مرزی آستارا نیز در این جلسه، نبود محل نگهداری اموال مکشوفه را از مشکلات مرزبانی اعلام کرد و گفت: این در شرایطی است که اگر خسارتی به کالای مکشوفه وارد شود، باید دستگاه کاشف جوابگو باشد.
پردل امیری نژاد رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آستارا نیز راه اندازی دستگاه های ایکس ری مدرن برای جلوگیری از قاچاق احتمالی ظروف سفالی و عتیقه جات را خواستار شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر واقع شده و با سه مرز زمینی، دریایی و ریلی با جمهوری آذربایجان، از مبادی مهم تجارت خارجی است.
نظر شما