به گزارش ایرنا، جهانگیر رستم زاد روز دوشنبه در نشست گفت و گوی بخش خصوصی و دولت اظهار داشت: بر اساس دعوتی که استاندار از مسئولان استاندار واسط انجام داده درخواست دیدار و برگزاری نشستی با مسئولان این استان که همجوار با ایلام هستند، داده شده که بزودی انجام می گیرد.
وی افزود: بدون شک در این دیدارها و برگزاری جلسات گفت و گو بسیاری از مسایل مربوط به صادرات و مشکلات دیگر پیگیری و برطرف خواهد شد.
سرپرست معاونت اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد: با توجه به اینکه مرز بین المللی مهران به دلیل امنیت و نزدیکی به مرکز عراق یکی از مرزهای مهم کشور است و مورد توجه تجار و بازرگانان قرار دارد، باید به صورت ویژه بحث آن پیگیری شود.
رستمزاد یادآور شد: هرچند به دلیل کرونا و حفظ سلامتی مردم ۲ کشور ترددها بسیار کاهش یافته و تعداد کامیون های عبوری از یک هزار به ۲۵۰ کامیون رسیده اما نیاز است مسائل و مشکلات صادرکنندگان در دستور کار و رفع شود.
وی با تقدیر از عملکرد ارزنده گمرک ایلام اضافه کرد: عملکرد گمرک در مرز بین المللی مهران قابل توجه است اما مبنای کار شرکت های فعال در این پایانه صادراتی بر اساس قانون و برگزاری مناقصه و مزایده است، مزایده قانون است و نمی شودـ آن را نادیده گرفت.
سرپرست معاونت اقتصادی استاندار ایلام گفت: با توجه به بازگشایی مرز چیلات پیشنهاد دادیم نشست مشترک استاندار واسط و ایلام بزودی برگزار و قوانین دست و پاگیر گمرکی حذف شود.
صادرات از مرز مهران باید به بالای ۲ میلیارد دلار برسد
رستم زاد خواستار برنامه ریزی برای افزایش صادرات کالا از مرز بین المللی مهران در سال آینده به بالای ۲ میلیارد دلار شد.
وی اظهار داشت: مرز بین المللی مهران یکی از امن ترین و سالم ترین مرزهای کشور از نظر امنیت و صادرات کالا به کشور عراق است و به دلیل مزیت کوتاهی مسافت تا مرکز عراق همواره مورد توجه بوده است.
وی افزود: بیش از ۶۵ درصد زائران در ایام اربعین مرز مهران را برای تردد خود به عتبات عالیات انتخاب می کنند که این امر نشان از جایگاه بالای این مرز دارد.
وی گفت: با توجه به مسایل و مشکلاتی که برخی از تجار مطرح می کنند باید یک کمیته توسط معاونت اقتصادی برای بررسی و رفع مشکلات این مرز تشکیل شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست ۲ نفر از نمایندگان تجار مرز بین المللی مهران در این نشست به بیان مشکلات خود اعم از اخذ تعرفه های غیرقانونی تخلیه بار، نبود شرکت های رقابتی، نبود انبار و خرابی آزمایشگاه نمونه گیری و تعدد بازرسی ها و عدم همکاری طرف عراق پرداختند.
نظر شما