به گزارش ایرنا، وحید خدامی روز دوشنبه در چهارمین نشست ترویج علم با موضوع " تشریح روشهای ساخت واکسن کرونا" که توسط جایزه مصطفی (ص) به صورت آنلاین برگزار شد، در توضیح وضعیت ساخت واکسن مبتنی بر mRNA در ایران توضیح داد: ما توانستیم ماده اولیه این واکسن را در تابستان تولید کنیم و تستهای حیوانی را انجام دهیم و در حال حاضر تست های حیوانی این واکسن روی میمون در حال انجام است.
وی اظهار داشت: فناوری mRNA فناوری جدیدی است که جذابیتهای قابل توجهی دارد.
به گفته او این فناوری اولین فناوری بود که به واسطه آن اولین کارآزمایی بالینی به خوبی طی و منجر به تولید واکسن کرونا شد.
خدامی افزود: شرکت آمریکایی ۴۲ روز زمان برد که این واکسن را تحویل مؤسسه ملی سلامت آمریکا (NIH) بدهد و ۲۰ روز بعد از آن به اولین فرد (تست انسانی) تزریق شد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از این فناوری در دنیا جدید نیست و ۲۵سال است که در موارد مختلف در حال پژوهش است افزود: پیش از اینکه از این فناوری برای تولید واکسن در حوزه کرونا استفاده کنیم، تحقیقات خود را بر روی ضد سرطان بودن با این روش در پیش گرفته بودیم که با شروع کرونا با توجه به وجود زیر ساخت ها، از این فناوری در تولید واکسن استفاده کردیم.
این پژوهشگر یادآور شد: واکسن مادرنا اکنون در منفی ۲۰ درجه در یخچال نگهداری میشود ولی این احتمال وجود دارد که در آینده در شرایط معمولی قابل نگهداری باشد.
خدامی با اشاره به اینکه تمام این فناوری ها برای تولید واکسن قابل قبول است افزود: تنها تمایز در تولید واکسن با فناوری های مختلف این است که کدامیک زودتر عرضه می شود و جلوی شیوع و چرخش ویروس را در دنیا می گیرد.
واکسن مبتنی بر ویروس غیرفعال وارد فاز سه آزمایش روی میمون ها شد
مدیر یک شرکت دیگر دانش بنیان تولیدکننده واکسن کرونا در چهارمین نشست ترویج علم با موضوع تشریح روش های ساخت واکسن کرونا گفت: اکنون مرحله فاز سه حیوانی این واکسن آزمایش بر روی میمون ها و درحال انجام است و پیش بینی می کنیم تا یک ماه دیگر وارد فاز انسانی شود.
به گزارش ایرنا، روح الله درستکار افزود: تکنولوژی هایی که در این شرکت برای تولید واکسن کرونا در پیش گرفته شده مبتنی بر ویروس غیرفعال است .
وی بیان کرد: استفاده از این نوع ویروس کشته شده در تولید واکسن مزیت های نسبی به سایر روش های تولید واکسن دارد، اگر ویروس در یک نقطه جهش پیدا کند این واکسن می تواند پوشش ایمنی بهتری به فرد بدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله گفت:با بیان اینکه در راستای تولید این واکسن نیاز به آزمایشگاه سطح سه داشتیم، برخی از کشورها، آزمایشگاه سطح سه و چهار دارند اما ما پیش از این چنین آزمایشگاهی نداشتیم.
درستکار با اشاره به وضعیت واکسن کرونا در این شرکت دانش بنیان اضافه کرد: ما توانستیم در حد خیلی بزرگ، ویروس های کرونا را غیرفعال کنیم و فاز یک و ۲ حیوانی را به خوبی بگذرانیم، اکنون درفاز نهایی حیوانی و آزمایش روی میمون ها هستیم.
این پژوهشگر افزود: مرحله تست روی میمون ها، مرحله حساس است، امیدوار هستیم تا یک ماه آینده مرحله سه حیوانی را به خوبی سپری کرده و وارد تست انسانی شویم.
درستکار با اشاره به تفاوت این واکسن با واکسن کووایران گفت: تفاوت زیادی بین این دو واکسن وجود ندارد اما میزان آنتی ژن و سویه انتخاب شده با یکدیگر تفاوت دارند.
وی اظهارداشت : مرحله سوم حیوانی مرحله دشواری است، اما باید بتوانیم به خوبی آن را طی کنیم تا به فرایند تولید واکسن برسیم، اگر مراحل را به خوبی طی کنیم می توانیم ۲۰ میلیون دوز تولید واکسن کرونا داشته باشیم که این میزان براساس نیاز کشور، خیلی کم است.
وی تاکید کرد: برای تامین نیاز کشور به واکسن کرونا ورود شرکت های مختلف در فرایندهای تولید آن ضروری به نظر می رسد.
نظر شما