پیمان فتاحی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال هفته منابعطبیعی و آبخیزداری همانند سال گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی و با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ لغایت ۲۲ اسفندماه برگزار میشود.
وی افزود: شعار امسال هفته منابع طبیعی و آبخیزداری «همه با هم جهاد، برای حفاظت از منابعطبیعی» است و دستورالعمل اجرایی استانی و شهرستانی برگزاری مراسم هفته منابع طبیعی، توسط اداره کل استان تهیه و از سوی ریاست ستاد برگزاری هفته منابع طبیعی به روسای محترم ستادهای شهرستانی ابلاغ شده است.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه درختکاری در استان کردستان تنها به اسفند ماه منتهی نشده است، اضافه کرد: در راستای اجرای طرحهای جهشی ۹*۹۹ در زمینه زراعت چوب، ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر در نهالستان گریزه سنندج و ریخلان مریوان تولید شده تا در فصل کاشت بصورت رایگان در بین مجریان و بهرهبرداران محلی توزیع شود.
وی اضافه کرد: این طرح بر اساس توافق با یک شرکت خصوصی انجام گرفته و تولید ۸۵۰ هزار اصله نهال صنوبر برای توزیع رایگان در راستای توسعه زراعت چوب در استان نیز انجام شده است.
فتاحی با بیان اینکه این طرح در ۳۵۰ هکتار از زمینهای دیواندره و مریوان اجرایی میشود، یادآور شد: بخشی از این طرح در اراضی ملی و در قالب ماده ۳ قانون حفاظت و بهره برداری انجام میگیرد.
مدیر روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: نکته شاخص نهال کاریهای انجام شده در سال جاری، تعیین محدودههای مستعد برای غرس، نظارت فنی و کارشناسی در حین اجرا، انتخاب گونههای سازگار با مناطق تعیین شده، همکاری و همراهی جوامع محلی و انجمنهای مردم نهاد و همچنین تعیین تکلیف متولی امورحفاظت، نگهداری و بهرهبرداری متناسب با میزان توان اکولوژیکی و مشارکت جوامع محلی با حمایتهای این اداره کل است.
نخستین روز هفته منابع طبیعی در تقویم به نام روز «درختکاری» نامگذاری شده است و هر سال رهبر معظم انقلاب شخصا نسبت به غرس نهال اقدام میکند و سنت حسنه درختکاری فرصتی مناسبی است تا بتوان با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی، تشکلهای مردمنهاد و مشارکتهای مردمی؛ در تجلی بخشی به موضوعیت تبدیل فرهنگ منابع طبیعی به معارف عمومی قدمهای موثری را برداشت.
هفته منابع طبیعی و آبخیزداری با هدف اشاعه سنت حسنه درختکاری و ترویج فرهنگ حفظ و احیای منابع طبیعی از تاریخ ۱۵ تا ۲۱ اسفند در کشور برگزار میشود.
پاییز سال گذشته تا هفته درختکاری همان سال هزار و ۴۵۰ هکتار جنگل کاری در کردستان انجام و در هفته درختکاری هم ۲۰۰ هزار اصله نهال غرس شد.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار بهره بردار عرصه جنگلی کردستان هستند.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
جنگل های این استان که بخشی از جنگل های غرب کشور را تشکیل می دهد بیشتر اطراف شهرهای بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.
نظر شما