به گزارش روز سه شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه بررسی آیین نامه جدید شورای فرهنگ عمومی با حضور سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و سید عباس صالح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
لزوم اصلاح آیین نامه شورای فرهنگ عمومی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه خاطرنشان کرد: با گذشت زمان، لزوم اصلاح آییننامه شورای فرهنگ عمومی مورد توجه قرار گرفت، ضمن آن که با توجه به مسوولیت در نظر گرفته شده برای ستادهای استانیِ شورای فرهنگ عمومی کشور در راستای اهداف سند مهندسی فرهنگی، ضرورت اصلاح آییننامه مربوطه بیشتر احساس شد.
صالحی افزود: تقویت دبیرخانههای فعال در ستادهای استانی شورای فرهنگ عمومی و تجهیز منابع انسانی از موارد مهمی بود که در آییننامه پیشنهادی مورد توجه قرار گرفت. همچنین تدوین ساختار شفاف و روشن از فعالیتهای پیش رو و ترسیم نظام توزیع وظایف از نکات مهمی است که در اصلاح آییننامه مورد نظر بوده است.
وی تأکید کرد: همانگونه که ستاد نقشه جامع علمی به عنوان ستادی برای حوزه علم در کشور مورد توجه قرار میگیرد، شورای فرهنگ عمومی نیز دارای دامنه و فضای وسیعی است که به فراخور آن میتواند به عنوان ستاد حوزه فرهنگ عمومی کشور تلقی شود. در عملکرد شورای فرهنگ عمومی به خوبی میتوان نقش واسطهای این شورا بین مجموعههای مربوطه با شورای عالی انقلاب فرهنگی را احصا کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأیید پیشنهاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تشکیل کمیسیون فرهنگ و هنر و رسانه با تأکید بر نگاه فضای مجازی، کمیسیون فرهنگ و دین همچنین کمیسیون اجتماعی از جمله کمیسیونهایی است که میتوان برای دفاتر استانی در نظر گرفت.
وظایف شورای فرهنگ عمومی استان
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این جلسه گفت: نگاه دبیرخانه شورا این است که تا حد ممکن ظرفیت تسهیل کارها و فرآیندها فراهم شود تا در این راستا دستگاه مجری بهتر و مناسبتر بتواند به اهداف فرهنگی متعالی دست پیدا کند.
عاملی به اجراییسازیی سند مهندسی فرهنگی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در حال نزدیک شدن به فرایند اجراییسازی سند مهندسی فرهنگی در ۲ ساحت هستیم، در یک ساحت برشهای استانی سند مدنظر است که گزارش وضعیت موجود فرهنگی تمامی استانها با همت و تدبیر ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همکاری نمایندگان رهبر معظم انقلاب و دبیران شورای فرهنگ عمومی استان ها به دبیرخانه ارسال شده است.
وی افزود: در ساحت دوم تلاش شد سند مهندسی فرهنگی نقش محوری در برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی داشته باشد و منابع مالی و برنامهای با محوریت سند مهندسی فرهنگی شکل بگیرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری مفاد سند مهندسی فرهنگی کشور، گفت: در متن سند مهندسی فرهنگی به صراحت قید شد که وظایف راهبری سند مهندسی فرهنگی کشور بر عهده شورای فرهنگ عمومی استان است.
وی پیشنهاد کرد که با توجه به اجماع حاصل شده، وظایف سند مهندسی فرهنگی کشور منطبق با مفاد این سند بر عهده شورای فرهنگ عمومی قرار گیرد و در ادامه با بررسی دقیق اقدام به تشکیل کمیسیونهای تخصصی شود.
مردمی سازی مولفه های سند مهندسی فرهنگی
در ادامه این جلسه، محمدرضا موالیزاده دبیر شورای فرهنگ عمومی با یادآوری برگزاری جلسات مربوط به اصلاح آییننامه شورای فرهنگ عمومی کشور، اظهار داشت: ترسیم دقیق جایگاه ساختاری شورای فرهنگ عمومی، صدور احکام اعضای این شورا و توجه به برخی ملاحظات بودجهای مربوط به اعتبارات شورای فرهنگ عمومی کشور مورد توجه قرار گرفته است.
همچنین محمود حاجیلویی معاون خط مشی گذاری و هماهنگی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه این جلسه گفت: تدوین وظایف جدید برای دفاتر استانی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان ستادهای هماهنگی و راهبری سند مهندسی فرهنگی کشور در استان ها از موارد مهمی است که در جلسات میان دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی به تایید رسیده و مورد توافق قرار گرفت.
محمد آقاسی دبیر ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هم با یادآوری موضوع مردمیسازی مؤلفههای سند مهندسی فرهنگی کشور اظهارداشت: به رسمیت شناختن شبکههای مردمی، توجه به فضای مجازی، عفاف و حجاب و خانواده از مواردی است که در سند مهندسی فرهنگی کشور مورد توجه قرار گرفت و برای این مؤلفه نیز میتوان از ظرفیت دفاتر استانی شورای فرهنگ عمومی و تقویت موارد مذکور اهتمام داشت.
در پایان مقرر شد نسخه نهایی اصلاح آییننامه شورای فرهنگ عمومی کشور برای ارایه در ستاد هماهنگی نقشه مهندسی فرهنگی کشور تدوین شود؛ همچنین رابطه سلسله مراتبی شورای فرهنگی عمومی استان، شورای فرهنگی عمومی کشور و ستاد هماهنگی مهندسی فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت.
نظر شما