به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این شرکت، مهندس سیدعقیل مرتضوی در نشست شورای حفاظت و سازگاری با کم آبی، بر اجرای دقیق سند سازگاری با کم آبی اظهار داشت: این رقم هر چند بنا به دلایلی از اهداف پیش بینی شده کمتر است ولی نخستین ثمره اجرای سند سازگاری با کمی آب در استان است.
وی حجم آب تجدیدپذیر خراسان شمالی را یک میلیارد و ۴۳ میلیون متر مکعب ذکر کرد و گفت: بر اساس برنامه سند سازگاری با کم آبی، ما مجار به مصرف ۷۵ درصد آب تجدیدپذیر هستیم.
وی افزود: بر این اساس و با توجه به شرایط خاص استان صرفه جویی ۳۰۰ میلیون متر مکعبی تا پایان برنامه هفتم توسعه در سال ۱۴۰۵هدف گذاری و برنامه ریزی شده است.
او تاکید کرد: تامین آب شرب خط قرمز ماست و اولین هدف در شرایط کنونی تامین آب شرب مردم استان است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی هم در این نشست، تعامل و همکاری اعضای شورای حفاظت منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی در استان را مطلوب خواند و ضمن تاکید بر اهمیت آن، گفت: به نظر بنده در استان، شورایی مهمتر از این شورا وجود ندارد.
غلامرضا هوایی گفت: اطلاع رسانی فراگیر در تمام بخش ها بخصوص به کشاورزان بسیار مهم است و اهتمام بیش از پیش جهاد کشاورزی در این زمینه ضروری است.
معاون اجتماعی دادگستری کل خراسان شمالی نیز در این نشست بر همکاری دستگاههای مختلف در اجرای سند سازگاری با کم آب تاکید کرد و گفت: حرکت براساس برنامه و هدف گذاری انجام شده، لازمه موفقیت این سند و برنامه است.
پیشتر استاندار خراسان شمالی گفته بود: در استان صنایعی وجود دارد که آب تازه را مصرف می کنند و این در حالی است که بخش کشاورزی، پیشران اقتصادی استان است و ۴۴ درصد جمعیت استان روستانشین هستند و سرآغاز کار استان در سند توسعه، بر توسعه اقتصاد روستا گذارده شده است.
محمدعلی شجاعی با اشاره به وجود شمار زیادی دشت ممنوعه و بحرانی در خراسان شمالی، ابراز امیدواری کرده بود که با تنوع بخشی به میزان آب های مصرفی صنایع استان، بتوان برای تامین اعتبارات اجرای سند سازگاری با کم آبی استان، باری را از دوش دولت برداشت.
بر اساس این گزارش، ۶۴ برنامه در سند سازگاری با کم آبی تهیه شده است که ۲۲ برنامه در سال ۹۹، ۲۰ برنامه در سال ۱۴۰۰ و تا پایان برنامه هفتم هم ۲۲ برنامه انجام می شود.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
نظر شما